De bedste tapasbarer i Sevilla, Spain

Sevilla er en levende by, som er rig på både kultur og historie. 

Historiens vingesus er overalt i Sevilla, og den absolut bedste måde at forstå og nyde det hele på er blot at vandre rundt i byen og suge alle indtryk til sig. Når du så har oparbejdet en ordentlig appetit, findes der så nogen bedre måde at opleve kultur på end at smage på de mange forskellige retter, som denne skønne by tilbyder sine gæster?

Tapas Tour, Seville, Spain

Få det bedste ud af Tapeo

Tapeo er en sydspansk tradition og er defineret som kunsten at spise og socialisere; man går fra bar til bar og bestiller små retter, nemlig tapas. 

Vælger man at afprøve denne spanske tradition i Sevilla, er der et spændende og overvældende udbud af tapasbarer. For den rejsende kan dette udbud virke lige så stort og fantastisk som Sevillas katedral.

Hvis du er interesseret i en dybere forståelse for den lokale tapas kultur, kan det være en god ide at tage med en af de guidede tapasture, som afholdes om eftermiddagen eller aftenen. En tapastur, som den Azahar Sevilla tilbyder, vil hjælpe dig med at nyde det bedste, som Sevilla har at tilbyde. 

 Tapas Bar, Seville

Hvis en arrangeret tapastur ikke er en del af dit program, og du hellere vil opleve byen på egen hånd, har vi her, med inspiration fra Azahar Sevilla's informative tapasture, som bygger på årelange erfaringer, sammensat en liste til dig af spændende tapasbarer, hvor der er noget for enhver smag. Så er du godt klædt på til at nyde Sevillas madkultur. 

Bodeguita Romero

Denne restaurant er kendt for sin høje kvalitet af hjemmelavet mad og for sin varme og hyggelige atmosfære. 

Kvaliteten af de tapas, som tilberedes i denne familieejede restaurant, er høj, og hele stedet emmer af "slow-food" og godt håndværk under kyndige hænder.

Bodeguita Romero, Tapas Bar, Seville, Spain

Bodeguita Romero er kendt for sin "pringa"(langsomt ovnstegt svinekød), som er særdeles saftig hos Bodeguita Romero, og den serveres her i en sprød bolle. Så er man til retten pulled pork, bør man ikke snyde sig for denne oplevelse og måske endda få et par ideer med hjem. Andre rigtig gode retter er svinekæber og kartoffelsalaten. 

Bodeguita Romero, Tapas Bar, Seville, Spain

Selvom restauranten ligger relativt tæt på katedralen, så er den lidt svær at finde. Spørg eventuelt om vej. Som de fleste andre gode tapasbarer bliver her hurtigt fuldt omkring spisetid, og personalet taler meget lidt engelsk, så bered dig på en ægte kulturel oplevelse. Priserne er lige så overkommelige, som maden smager godt. De fleste tapas koster mellem kr. 15- 25. 

Calle Harinas, 10
Tel. 954 229 556
Åben: 12:00 – 17:00 / 20:00 – 00:00
Lukket: Søndag aften og mandag

Eslava

Charmen ved netop Eslava er barens balance mellem rigtig god service, godt miljø og super mad. Menuen er traditionel, og mange af retterne kan umiddelbart findes andre steder i Spanien, men her serveres de hver især med et interessant tvist og raffineret præsentation. 

Menuen indeholder flere prisvindende tapas, herunder svinekødsribben i honningssovs og æg serveret på en kage af rørhatte med karameliseret vin sauce. 

Eslava, Tapas Bar, Seville, Spain

Alle retterne er både lækre og overkommelige i pris. Disse fantastiske tapas tiltrækker et ganske stort klientel så forbered dig på en fyldt restaurant og lidt ventetid, når du ankommer. 

Restauranten ligger en lille smule udenfor centrum, så forvent en lille gåtur inden maden. Priserne ligger generelt mellem  kr. 15- 25.

Calle Eslava, 5
Tel. 954 906 568
13.00 – midnat
(Køkkenet er lukket mellem kl: 16.30 – 19.30)
Lukket: Søndag aften og mandag.

Vineria San Telmo

For tapas med et twist, så er denne bar stedet. Vineria San Telmo har en kunstnerisk atmosfære, der kommer til udtryk i de ord, den kunst og de fotos, som udsmykker både loftet og stedets vægge. Vinlisten er imponerende, og stedets menu skifter ofte. 

Vineria San Telmo, Tapas Bar, Seville, Spain

Maden er, ligesom stedet, anderledes end de fleste andre barer i området. Her serveres blandt mange spændende retter både spaghetti farvet med blæksprutteblæk, varm ostekage ”Torta de Castuera” med karameliserede løg og sprøde rejer i panko (japanske brødkrummer) på grillet squash. Priserne er lidt højere end på andre tapasbarer, men bestemt prisen værd. Retterne koster mellem kr. 25-40, og et glas vin koster omkring kr. 20.

Tapas Tour, Seville, Spain

Denne lidt specielle restaurant ligger i Santa Cruz området i Seville, og både dens fantastisk atmosfære  og gode mad gør den bestemt et besøg værd. 

Paseo Catalina de Ribera, 4
Tel. 954 410 600
Åben alle ugens 7 dage fra kl: 11.00 til midnat
Køkkenet er lukket mellem kl: 17.00 – 20.00

Casa Morales

Selvom denne støjende og overfyldte restaurant kan virker overvældende at besøge så gå endelig ind. Stedet er kendt for sin meget høje kvalitet af mad og for sin traditionelle spanske atmosfære. Klem dig frem til baren og nyd den traditionelle dekoration, som giver dette sted sin autenticitet. 

Tapas Tour, Seville, Spain

Tidligere var det mere reglen end undtagelsen, at der hang både flasker og tørrede skinker ned fra loftet i en bar, og hos Casa Morales holdes denne tradition stolt i hævd. 

Her er mulighed for at vælge drikkevarer fra et imponerende udvalg af både vin, øl og sherry, og dertil bør man bestille nogle af deres fantastiske tapas. Vi anbefaler at spørge kokken efter et udvalg af tapas, som vil give dig mulighed for at smage forskelligheden af deres udsøgte tapas. 

Tapas Tour, Seville, Spain

Casa Morales ligger en kort gåtur fra katedralen, og den er en rigtig god oplevelse for alle, som søger traditionelle tapas til overkommelige priser. De fleste tapas koster mellem  kr. 15- 25.

Garcia de Vinuesa, 11
Tel. 954 22 12 42
Åben 12.00 – 16.00 / 20.00 til midnat
Lukket søndag

Tapas Tur

Følg denne rute på din vandring efter de bedste tapasbarer i Sevilla og oplev samtidig historiens vingesus fra den andalusiske hovedstad. 


Buen provecho og god ferie i Sevilla, Spain!