Torrevieja, Alicante - for familier og modne feriegæster

Costa Blanca har uendeligt meget at byde på og har i årtier tiltrukket turister fra hele Europa. Kun 25 minutters kørsel fra Alicantes lufthavn ligger en af egnens mest populære destinationer, Torrevieja, som særligt tiltaler familier og modne feriegæster.

Den livlige by har rigeligt af aktiviteter i smukke og rolige omgivelser, hvilket tiltrækker både turister der trænger til en afslappende ferie og pensionister der slår sig ned i byen for en længere periode.

 

Torrevieja tiltrækker også mange spaniere, der typisk kommer fra de nordlige regioner eller fra hovedstaden Madrid for at tilbringe det meste af august måned på stranden.

De mange nationaliteter, der finder vej til Torrevieja, giver byen en vis kosmopolitisk stemning, og man hører et utal af sprog, når man slentrer gennem det charmerende centrum.

Her er 5 ideer til, hvad I skal opleve i Torrevieja.

1. Torreviejas Kulturhus

Første stop på turen rundt i Torrevieja er Kulturhuset (Centro Cultural) "Virgen del Carmen" i Calle del Mar. Her afholdes et bredt udvalg af kurser, workshops og andre aktiviteter, især møntet på seniorer.

Blandt aktiviteterne findes bl.a. motionshold, undervisning i kreative discipliner (f.eks. kunstmaling) samt sprogundervisning - her er spansk selvfølgelig oplagt!

Kulturhuset er åbent ca. kl. 9-20.30 alle ugens dage. Der findes også et lokale med studiepladser, som er åbent hele døgnet.

Nu vi er i det kulturelle hjørne bør det nævnes, at Torrevieja har både et teater og et musikauditorium, hvor man kan opleve spanske og internationale shows og artister i verdensklasse.

2. Tag på stranden

Torrevieja

Det skorter ikke på strande omkring Torrevieja, hvor du kan tilbringe hele dagen med en god bog, dangens avis (man kan købe flere engelskprogede aviser i byen) eller bare nyde udsigten med en kølig drink i hånden.

Alle områdets strande er blevet tildelt det Blå Flag for deres renhed og gode faciliteter.

Der findes fem strande langs kysten ud for Torrevieja:

  • La Mata (hvis navn refererer til en form for tør ørkenbusk)
  • Los Locos (direkte oversat "de tossede"!)
  • El Cura (Kuren - alle ved jo, at en tur på stranden er godt for helbredet)
  • El Acequión (den mest centralt beliggende og derfor også mest travle strand)
  • Los Náufragos (hvis navn betyder "de skibbrudne")

Hvis I gerne vil undgå horderne af turister, kan det anbefales at opsøge nogle af de små bugter nord for Torrevieja. Alternativt kan I besøge saltvandsbassinerne Las Salinas lidt inde i landet (der er bl.a. adgang via boligkvarteret Urbanización El Hondo).

3. Gå en tur langs havnen

Torreviejas kyst, Costa Blanca

Strandpromenaden og Torreviejas havn er ganske betagende. Byens myndigheder har investeret betragtelige summer i at renovere havnefronten, så Torrevieja nu kan prale af at have den største lystbådehavn i Valencia-provinsen, med over 2500 bådpladser til mindre både.

Havneområdet byder på et væld af restauranter i alle kulinariske genrer. Priserne afspejler naturligvis den eksklusive beliggenhed, så er I på udkig efter et lidt billigere måltid kan de godt betale sig at bevæge sig lidt væk fra selve havnefronten. Det er også almen praksis at opkræve et tillæg for de udendørs borde, så husk at læse det med små i menukortet.

4. Ægte spanske tapas

Tapas Tour, Seville, Spain

Den kendte spanske spise, de traditionsrige tapas, findes efterhånden i stort set alle tænkelige former og størrelser. I dag handler tapas-traditionen mindst lige så meget om hvordan man spiser. Det handler om at samles om et let måltid, hvor man deles om mange mindre retter. Visse steder medfølger der stadig en gratis tapa, når man bestiller drikkevarer.

De mest traditionelle tapas inkluderer bl.a. kartoffelomeletten tortilla, den stærke paprikapølse chorizo, små friterede fisk, kartofler med stærk sovs (patatas bravas) samt og mayonnaisesalaten ensaladilla rusa. Der er som regel tale om helt enkle retter tilberedt af friske råvarer, og mange tapas kan man lave selv

5. Tag på safari

Selvom vi er langt fra den afrikanske savanne, byder Costa Blanca faktisk på en (næsten) ægte safari!

Tæt ved nabobyen Santa Pola (på hovedvejen mellem Elche og Santa Pola) kan I besøge Rio Safari Elche, en kombineret zoologisk have og naturpark. Parken huser alverdens dyr - bl.a. en ganske venlig giraf, som det kan anbefales at hilse på!

Lemur

Rio Safari har alle faciliteter, der hører en forlystelsespark til, herunder et lille tog, der kører rundt til de mest populære dyr, som bl.a. tæller elefanter, flodheste, tigre, løver og eksotiske fugle.

Der er også et show med delfiner og søløver, samt en "bondegård" hvor man kan klappe heste, æsler - og kameler!

Det koster 17-22 euro at komme ind i parken, med rabatmuligheder for bl.a. studerende og familier.

Der er gratis parkering uden for parken (lokale tiggere vil forsøge at tjene en skilling ved at hjælpe dig med at parkere, men det er ikke obligatorisk).

Hele parken er anlagt, så der er nem adgang for handicappede, kørestolsbrugere mv. Ikke alle blandt personalet taler engelsk, men de fleste af de unge ansatte gør, og man er altid velkommen til at stille spørgsmål om parkens dyr.

Overnatning i Torrevieja

Der er et stort udvalg af ferieboliger i Torrevieja, og ellers kan I selvfølgelig vælge at bo andetsteds på Costa Blanca og derfra tage en dagstur til den hyggelige by.