5 Offentlige Parker i Valencia

Der er ikke noget som en tur i parken! Alle større byer i verden har deres egen park, og ofte flere. I Spanien er vejret altid godt og kulturen er meget mere til at mødes væk fra hjemmet end i feks. Danmark, hvilket måske ligger til grunde for de mange fantastiske parker der findes i Spanien og i Valencia. Afslappende, behagelige og væk fra støj og byliv. 

 

Valencia - Turia Parken

Den mest kendte og berømte af alle parker i Valencia, er faktisk også den største park i Europa. Parken hedder Turia Park og er skabt på en drænet flodbund. I 1950 blev Valencia ramt af en katastrofal oversvømmelse, der kostede mange menneskeliv. Herefter valgte byen at dræne floden Turia og føre den udenom Valencia og det som engang var Turia floden gennem byen, blev i stedet for lavet til en gigantisk offentlig park. 

Da Turia Park er så stor og indeholder så meget, har vi delt den op i to sektioner. 


1. Turia Park (Vest)

Den Vestlige side af haven starter med en af de helt store skal-se oplevelser, nemlig Bioparc! Dette er en stor Zoo som efterligner de Afrikanske sletter og Savanner, hvor alle slags Afrikanske dyr går og græsser. Her hvor Bioparc starter, kan du også leje cykler, så turen gennem parken ikke bliver alt for lang, også for små ben. Cyklerne kan afleveres i den anden ende af parken. 

 

Valencia - Turia Parken

Mens du cykler gennem parken - der altid er dejlig kølig på grund af de enorme træer - vil du kunne se alle slags aktiviteter, lige fra fodboldbaner til basketball baner, golf og skateboard ramper. Her er også åbne pladser, caféer, og barer - og den berømte legeplads som faktisk kan ses på Google Earth, Gullivers Legeplads. Legepladsen er opbygget efter eventyret om Gullivers Rejse og består af en væld af ting der naturligvis er henslængt udover et stort areal, nøjagtig som var det faldet ned fra himlen!

Valencia - Plau de la Musica i Turia Parken 

Inde i parken finder du også Palace of Music (ses på billede ovenfor) der ligger ved en enorm sø med et gigantisk springvand, hvor der ofte er Lumiére Koncerter, altså koncerter hvor vandstrålerne fra springvandet skifter farver i takt med at musikken spiller, hvorved springvandet bliver en uundværlig del af selve musikken og omvendt. En fantastisk oplevelse!

2. Turia Parken (Øst)

Den Østlige del af haven, som er nærmest havet er nok den mest kendte del af parken, da den indeholder en by af verdensberømt kunst og masser af videnskabelige installationer. Arkitekturen tiltrækker folk fra hele verden.

 

Valencia - Byen for Kunst og Videnskab.

Inde i byen, der ligger inde i parken, finder du blandt andet en 3D biograf, et videnskabs museum, en mini undervands zoo og hundrede andre fantastiske ting! Hvis cykelturen - eller gåturen har gjort dig sulten, kan du krydse vejen og gå ud af parken og ind i El Saler indkøbscenter - som er gigantisk stort, med udsøgte restauranter på øverste etage og flere etager nedenunder med alle slags butikker. 

3. Botanisk Have

Valencia's Botaniske have blev grundlagt for flere hundrede år siden, men i 1802 blev den flyttet til den nuværende placering. Haven er placeret tæt på det lokale universitet og store dele af forskningen i botanik og bevarelse af eksisterende sjældne arter udføres på universitetet og i haven. Universitetet og Den Botaniske Have har i mange år haft et samarbejde med andre ligende parker rundt om i verden, ligesom forbindelserne mellem resten af Spanien og De Kanariske Øer er vigtige for den videre forskning. 

 

Loro Park - Drivhuset i Den Botaniske Have

Den Botaniske Have er også vært for en lang række af Open Air arrangementer på forskellige tidspunkter af året, blandt andet koncerter og udstillinger, så der er altid noget at lave i Den Botaniske Have og Turia Parken, hvis det at kikke på blomster og planter ikke lige er "din ting"

4. "La Granja" - Burjassot Park

Nå men væk fra Valencias største park og væk fra turisterne, hop på en sporvogn eller tag metroen til La Granja (Gården) som ligger i en forstad til byen Burjassot. En glemt juvel som på trods af krisetiden, stadig er smuk og velholdt. Her kan du nyde stilheden og roen i en forstads by sammen med ægte spanske familier, der nyder hverdagen. 

 

La Granja (Gården)  i Burjassot

Parken har en imponerende lille miniature jernbane, det er muligt at få en tur rundt i den store park - dog er det altid en god ide at kontakte det lokale rådhus for at høre nærmere ang. priser og åbningstider for Jernbanen. Der er også et par gade fitnesscentre, flere legeplader, skate parker og en vild BMX bane. I løbet af sommeren afholdes der fester rundt om i parken, de fleste af dem annonceres på forskellige opslagstavler rundt om i området. Det er sjældent at der er turister i parken - og det er jo en skam, for de ved ikke hvad de går glip af!

 

Burjassot Park nær Valencia

5. Den Royale Have

En anden skjult perle i Valencia, er De Kongelige Haver, der ligger ved Calle San Pio V, lige ved metro stoppestedet "Alameda." Engang var haverne lukket og kun tilgængelige for den Kongelige Familie, nøjagtig som Kongens Have i København ved Gothersgade. Men det er mange år siden og i dag er haverne et uendelig smukt sted, hvor folk holder picknick, slapper af, går ture og slikker sol. 

 

Valencia - Turia Park

Jardines de Viveros er et andet smukt sted, hvor de lokale ofte tager hen for at slappe af med en lille "paseo" (spadseretur) Haven er egentlig en del af De Kongelige Haver, men ligger lidt forskudt med alle sine smukke blomster og vidunderlige dufte. 

Valencia er en fantastisk by, og den bliver ikke mindre fantatisk af at være så stor en by med så mange smukke gemte og forholdsvis ukendte parker, hvor du kan se sjældne blomster og træer, holde picknick, lege, slappe af og bare nyde livet - og bedst af alt, de er alle samme gratis!