La Caleta - en gemt perle på Tenerifes sydlige side

Den charmerende fiskerby La Caleta ligger kun et stenkast fra et af de travleste ferieområder på øen og er et sted, du bør besøge, hvis du bor på den sydlige del af Tenerife. Folk, der er så heldige at kende til denne lille perle, kommer her for at nyde de fantastiske fiske- og skaldyrsrestauranter på øen eller for at tage en dukkert i det utroligt klare turkisfarvede hav. 

Fra fiskerby til fiskeretterne mekka

La Caleta, Tenerife

La Caleta ligger på den sydvestlige kyst af Tenerife tæt på det populære feriemål Adeje Costa. Det tager cirka en time at gå til La Caleta fra Adeje Costa, men du kan også vælge at tage til landsbyen med den lokale bus eller i bil fra din ferieudlejning i Los Cristianos eller fra din ferievilla i Playa de las Americas.

Fiskerbådene ligger fortøjrede i bugten ud for landsbyen, og fiskerne svømmer ofte ind til land i stedet for at sejle. Der er mange udlændinge i La Caleta, som har valgt at slå sig permanent ned i landsbyen for at kunne nyde denne perle hver dag

Fantastisk mad

La Caleta restaurant

I løbet af de sidste par årtier har La Caleta udviklet sig til et af de bedste områder med kulinariske lækkerier på Tenerife. Folk kommer til landsbyen for at nyde nogle af øens bedste fisk og skaldyr, serveret med lokale vine i en afslappende atmosfære.
 
Det er næsten umuligt ikke at få en skøn oplevelse, når du besøger en af byens restauranter, hvoraf mange er placeret lige ned til havet. Masia del Mar er en familiedrevet skaldyrsrestaurant. Priserne på restauranterne er i gennemsnit lidt højere her end i andre områder på øen, men du kan godt finde restauranter med lidt lavere priser, såsom Varadero i Calle las Artes. 

Fisk og skaldyr i La Caleta

Mange kommer her for at nyde de spektakulære solnedgange. Hver aften samles folk for at nyde solen forsvinde bag naboøen La Gomera. 

Strande i La Caleta

Der er ingen sandstrande i La Caleta. Kysten er stenet, men du kan finde masser af trapper, hvilket letter adgangen til havet. Klarheden i det brusende turkise hav lokker mange til at hoppe en tur i havet og tage en dukkert. 

La Caleta, Tenerife

Du kan finde nogle skønne strande bag bjergene på højre side af La Caleta. De er dog ikke tilgængelige via en vej, men af stejle og ujævne stier, hvor du ind imellem er nødt til at klatre for at nå ned til dem. Husk derfor gode sko til turen. Med denne placering er der ingen faciliteter her, så husk også at medbringe vand, picnic og skygge. 

Den første strand, du finder, er Playa Los Morteros. For 25 år siden vidste kun få mennesker på øen, at denne strand eksisterede. Los Morteros er ikke en sandstrand, men en smuk stenet bugt, hvor du finder mange steder, hvor du kan hoppe ud i det klare blå hav. Der er også et lille hippie-samfund, der bor på stranden, selv om camping ikke er tilladt her

Playa de los Morteros, La Caleta

Efter Playa de Los Morteros kommer du til Playa Diego Hernandez, men du bliver nødt til at gå ned ad en stejl, stenet vej for at nå den. Playa Diego Hernandez er ofte blevet udråbt til at være en af ​​de smukkeste strande på Tenerife.

Diego Hernandez er cirka 80 meter lang med fint hvidt sand. Atmosfæren er afslappet, og der kommer mange naturister for at nyde freden og muligheden for at blive solbrændt over hele kroppen. 

Playa Diego Hernandez, La Caleta, Tenerife

Det anbefales at besøge Playa Diego Hernandez ved lavvande, når der er masser af plads til dit håndklæde. Hvis det er højvande, kan du nyde den varme kanariske sol på klipperne med en picnic.

Diego Hernandez ligger ved siden af ​​Golf Costa Adeje. Du kan også gå hertil fra den dejlige landsby El Puertito, som er en af de smukke landsbyer i det sydlige Tenerife. 

Traditionelle festivaler i La Caleta

Traditionalle fester i La Caleta, Tenerife

Hver august fejrer La Caleta Virgen del Carmen med en traditionsrig fest, hvor en religiøs procession bærer statuen af ​​jomfruen ned til stranden, hvor den placeres på en blomsterudsmykket båd. Statuen af jomfruen eskorteres herefter langs kysten af ​​lokale troende. Festen fortsætter til langt ud på natten med dans, musik, god mad og et kæmpe fyrværkerishow.

En anden stor fest i La Caleta afholdes i januar og er dedikeret til landsbyens skytshelgen - San Sebastian. Ifølge legenden har byens helgen magt til at beskytte landsbyen og dens beboere mod pest og skadedyr. Fejringen af San Sebastian ligner meget fejring af Virgen del Carmen. Helgens træstatue følges til La Enramada-stranden, hvor den sættes på en udsmykket båd. Den religiøse procession efterfølges af badning og velsignelse af dyr for at sikre deres gode helbred. Der er en unik charme i festen trods det kaos, som opstår, når geder, æsler, køer, heste og får alle sendes ud i havet på samme tid.

La Caleta´s klare vand

La Caletas traditionelle festivaler giver rejsende mulighed for at opleve noget autentisk spansk. Selv om disse festligheders oprindelse er grundfæstet i religiøse traditioner, så er også en legitim grund til at feste hele natten.

Kort over La Caleta