De smukke strande ved Alcudia, Mallorca

Smukke bugter og turkist hav er uden sammenligning det, som tiltrækker flest turister til Mallorca hvert år. Et af de største ferieområder på øen er Alcudia og den nærliggende Port d'Alcudia, der tilbyder både meget at se og lave udover de fantastiske strande.

Playas de Alcudia

Her kan du finde strande, der passer til enhver smag, fra fantastiske bugter skjult mellem klipper og fyrreskove til livlige strækninger med fint gyldent sand. Alcudia er en populær destination for familier med børn, fordi bugterne har roligt lavt vand, som er ideelt til unge svømmere.

Playa Alcudia

Platja Port d'Alcudia

Playa Alcudia eller Playa del Puerto de Alcudia er den største strand i området. Selvom det er et meget populært turiststed, giver manglen på høje bygninger og tilstedeværelsen af ​​palmetræer og fyrretræer denne strand en naturlig og autentisk skønhed.

Stranden strækker sig over 3 km, hvilket gør, at man altid kan finde en plads at lægge sit håndklæde. Her bliver turisterne forkælet med rent, fint hvidt sand, et hav i skønne turkise farver og roligt lavt vand.

Playa de Alcudia

Playa Alcudia er opdelt i to dele. Den første starter ved sportshavnen i Port d'Alcudia, og langs denne del af stranden løber promenaden, som altid er fuld af lokale og turister, der nyder en afslappet spadseretur i solen. Denne strand er ofte velbesøgt, da den ligger i nærheden af byens mange hoteller. 

Du finder her både chiringuitos (strandbarer) og forskellige former for udlejning af udstyr til aktiviteter på havet. Her er både mulighed for at leje vandscootere, sejle på en bananbåd eller prøve paragliding, hvor du kan beundre den smukke Alcudia-bugt ovenfra.

Playa de Alcudia

Adskillelsen mellem de to dele af Playa Alcudia går traditionelt ved den såkaldte Ciudad Blanca (hvide by). Herfra strækker det sig op til Playas de Muro, hvor du finder en roligere del af stranden med mindre larm, færre besøgende og som er en mere naturlig del af kystlinjen.

S'Illot

S'Illot strand, Alcudia

S'Illot er en smuk strand i form af to buer. Den ligger ved Cabo de La Victoria kun 5 km fra byen Alcudia og har meget at byde på. Stranden er dækket med grus og runde sten, men dette afskrækker ikke de mange solbadere.

Tag snorkelmasker og dykkerfinner med for at opleve de mange fisk og blæksprutter, som gemmer sig blandt klipperne i det krystalklare vand. Ved denne strand er der også en lille ø, som du kan klatre op på og hoppe ud i vandet fra.

S'Illot

Klipperne langs stranden giver skygge på varme dage. Vandet ved S'Illot er normalt meget roligt og klart, og landskabet er fantastisk og uspoleret, hvilket gør dette område populært til kajakture, paddleboarding og udflugter til grotter langs kysten. 

Sant Joan

Sant Joan strand, Alcudia

Playa Sant Joan Alcudia ligger kun 3 km fra Alcudia by og besøges derfor ofte af lokalbefolkningen. For at komme hertil fra din feriebolig i Alcudia skal du tage mod området Mal Pas og følge skiltene. Ved stranden finder du et lille parkeringsområde. 

Om sommeren er det en god ide at komme tidligt, hvis du vil sikre dig en plads til dit håndklæde. Sant Joan er en kombination af sand og stenet jord og det perfekte sted til sommerfotos, hvor du kan beundre Pollensa Bay i det fjerne.

Sant Joan, Alcudia

Den farverige havbund giver dig mulighed for at dykke og beundre Middelhavs fauna på tætteste hold. På stranden finder du en bar, udlejning af parasoller og der er en livredder i badesæsonen.

Sant Pere

Playa Sant Pere

Lej en feriebolig i Mal Pas for at være tæt på ​​Sant Pere-stranden. Den ligger ved siden af ​​Marina de Donaire "Cocodrilo" sportshavn, og her finder du 100 meter med fint sand ideelt til en hel dag på stranden. I højsæsonen er der en strandbar (chiringuito) samt parasoller og liggestole der kan lejes. En livredder er også til rådighed.

Sant Pere strand, Alcudia

Denne strand er ret lille og ligger mellem klipperne. Vandet er rent og lavt nær kysten, og ideelt til børn. Hvis du er i området, er det værd at besøge 5 Oceanos Chillout bar, som om aftenen serverer velsmagende drinks i en fantastisk atmosfære.

Aucanada

Aucanada

Aucanada eller Alcanada ligger lige ved siden af ​​golfbanen kun 3 km fra byen Puerto de Alcudia. Det er en lille stenstrand med rent og roligt vand. En lille fyrreskov omgiver bugten og giver skygge og tiltrængt hvile fra solen på varme sommerdage. Denne strand er populær blandt familier og lokale beboere, der ofte nyder picnic og grill her.

Lige ved siden af ​​stranden, og kun 150 meter fra kysten, ligger der en lille ø med et fyrtårn. Det lave og rolige vand giver dig mulighed for at svømme ud til øen fra stranden.

Aucanada strand og fyrtårn

Ved Platja de l'Alcanada er stranden ud over de små sten også dækket med tøralger, kendt som Posidonia. Dette er helt unikt for dette område, og er ikke noget, som du vil se mange andre steder på De Baleariske Øer.

Es Faralló 

Posidonia, Aucanada

Når du passerer øen med fyret og går langs golfbanen, finder du en anden strand, som er langt mindre besøgt. Imidlertid tiltrækker derfor ofte nudister. Denne strand er også dækket med et algetæppe. Når du går videre, kommer du til den lille strand, Es Faralló. Underlaget består her af sten og tykt grus med en lang og smal strand ved foden af en skråning. 

Es Faralló strand, Alcudia

Denne strand er godt skjult, idet den ligger væk fra enhver urbanisering. Den besøges derfor sjældent af turister, hvilket garanterer ro og afslapning i ganske private omgivelser. Den stenede bund skjuler mange skatte, så det er værd at medbringe masker og finner til dykning.

Coll Baix

Coll Baix

Coll Baix er blevet kåret til den smukkeste strand i området, men den ligger godt skjult. Der er to måder at kommer hertil på: via havet (med båd eller scooter) eller til fods, hvor stien starter i begyndelsen af ​​skoven og fortsætter langs klippekysten.

Nogle områder langs ruten er stejle og ganske farlige, så det er vigtigt at have passende fodtøj på, men på grund af denne strands uforlignelige skønhed er der altid mange mennesker, der er villige til at nå dette skjulte stykke paradis trods den lidt besværlige vej.

Coll Baix

Denne stenstrand er 220 meter lang, 50 meter bred og omgivet af høje klipper, der ser ud som om, de vil beskytte stranden mod indtrængende. Foruden de besøgende, som finder vej herud via stien eller havet, så er de de hyppigste gæster på stranden måger, der venter på et stykke brød, samt bjerggeder, som er en naturlig del af faunaen på øen. Disse geder er ikke bange for mennesker, men det anbefales ikke at fodre dem eller komme for tæt på dem. 

Coll Baix

Hvis du vælger at tage til Coll Baix, skal du huske at medbringe  alt selv, da der på grund af denne barske beliggenhed ikke er nogen faciliteter. Fra Alcudia kan du vælge at køre hertil i bil, men det sidste stykke er du nødt til at forcere til fods. 

Kort