Top 10 Gratis Aktiviteter i Alicante

Alicante bliver stadigt mere populær blandt danskerne. Det er et fantastisk område at rejse hen med familie og venner, idet by, strand og natur i alle afskygninger danner alletiders ramme om ferien. 

Man kommer ikke til at kede sig... Og man behøver ovenikøbet ikke spendere en formue for at få en ferie fyldt af gode oplevelser!

De smukke strande indbyder til mange timer i sandet, men der er rigeligt af andre ting at tage sig til, hvis man ikke er den fødte strandløve eller bare gerne vil opleve noget andet. Alicante-provinsen byder på alt fra stemningsfulde byfester over museer og gallerier til vinsmagning og tyreløb.

Her er et bud på 10 gratis fornøjelser, du kan muntre dig med i Alicante og på Costa Blanca.

1. Farverige Fiestas

Tag tyren ved hornene (omend ikke bogstaveligt talt!) og deltag i de lokale fiestas (byfester). Oplev eksempelvis genopførelsen af slaget mellem maurerne og de kristne - en af de mest berømte opførelser afholdes i april i Alcoi - eller tag del i eventyret Las Fallas i marts, hvor overdådige prinsessekjoler og enorme papmachéfigurer fylder gaderne. Du kan også se frygten i øjnene til tyreløbet i Denia i begyndelsen af juli, hvor horder af mennesker løber foran en flok tyre gennem byens gader ned til havnen, hvor de forsøger at få tyrene til at springe i vandet.

Læs mere om nogle af Spaniens mest berømte fiestas.

Traditionelle dragter fra Alicantes fiestas

2. Alicante til fods

Det er en helt særlig oplevelse at udforske Alicante til fods. Du kan enten gå gennem de storslåede naturområder eller bevæge dig ind i det historiske centrum i en af provinsens smukke byer. Tag med på en guidet tur eller nyd omgivelserne i dit eget tempo.

Nogle af bedste gåture findes i området Orihuela, idet særligt Orihuela by har en spændende historie. En af turene i det historiske centrum går forbi flere museer og kirker, heriblandt Påskemuseet, der udstiller lokale broderskabers statuer og ikoner, der tages frem til påskeoptogene. Du kan også besøge Santo Domingo-kirken fra 1500-tallet, som er udnævnt til nationalt monument, og diverse historiske bygninger som i dag huser bl.a. byens bibliotek og turistkontor.

3. Torrevieja Park of Nations

Indbyggere fra mere end 120 lande har slået sig ned i Torrevieja, så det var oplagt at anlægge en international park, Park of Nations, i området. Parkområdet er 40.000 m2 og er prydet med fra en lang række lande samt en kunstig sø med form som det europæiske kontinent.

Parken er velbesøgt af familier med børn, da parken både huser en stor legeplads (især dinosaur-rutschebanen er et hit!), et minitog og pedalbåde på søen. Den flotte sø er også hjemsted for forskellige fuglearter, flotte fisk såsom karper samt skildpadder og leguaner.

4. Vinsmagning på Bodegas Xalo

Bodega Xalo, Jalon, Alicante

En dagstur til Jalón Valley er helt klart anbefalelsesværdig, hvis du holder ferie i den nordlige del af Costa Blanca. Køreturen byder på storslåede udsigter over bjerge og dale, med udsigt over havet. Du passerer vingårde og frugtplantager, og om foråret er luften fyldt af de lifligste dufte.

Bodegas Xalo ligger over for parkeringspladsen på flodbreden i Jalón. Du får mulighed for at smage både klassiske og søde vine samt vermouth. Nogle af vinene fra  Bodegas Xalo har vundet nationale priser, og særligt deres cava er et fund til prisen!

5. Motion på stranden

Mange ferieresorter omkring Alicante har deres egne motionsfaciliteter i parker eller på stranden, så du kan holde formen på ferien. Der findes også to motionsparker i Denia – en i Las Marinas og en anden over for stranden Marineta Casiana. I løbet af sommeren - og hele året i Benidorm - afholdes motionshold, herunder yoga, på strandende ved flere ferieresorter.

6. Nyd udsigten fra Castillo Santa Barbara

Den imposante borg, Castillo de Santa Barbara, i centrum af Alicante by er det ideelle sted at tage på tidsrejse gennem byens historie.

Alicantes slot set fra marinaen

Borgen ligger på en enorm klippe 166 meter over havets overflade, og der er fantastisk udsigt over det meste af Alicantes bugt. Castillo de Santa Barbara blev opført i 800-tallet af maurerne og er en af de største middelalderborge i Europa. Du kan tage en guidet tur - eventuelt med dramatisering af centrale begivenheder - som dog koster 3-5 euro.

7. En dag med Dali

På Alicantes museum for moderne kunst, MACA (Museo de Arte Contemporáneo de Alicante), kan du se kunst fra det 20. århundrede fra store kunstnere som  Picasso, Cocteau, Miro, Dali, Max Ernst og Francis Bacon. Museumsbygningen er i sig selv et besøg værd. Den er opført i det 17. århundrede i barok stil og er et strålende eksempel på Alicantes barokke arkitektur. Bygningen har tidligere tjent som kornkammer, fængsel og skole.

8. Gratis bustur fra Benidorm 

Fra Benidorm kan du nyde en gratis bustur til de nærliggende resorts eller byer længere inde i landet. På vejen stopper bussen ved et udstillingslokale, hvor du får mulighed for at se og høre om lokalt producerede uldne tæpper og sengetøj. De såkaldte "blanket trips", som Benidorms The Green Tour, er yderst populære, da de giver mulighed for at komme gratis omkring i området til eksempelvis Moraira eller Jalón Valley.

Moraira

9. Farvestrålende fyrværkeri ved Altea 

Et af verdens mest storslående fyrværkerishows afholdes nær Altea på specielle platforme ude på vandet ud for l'Olla. Hvert år i august valfarter mere end 50.000 mennesker til Altea for at se dette imponerende midnatsshow af fyrværkeri, lys og lyd. De senere år har der endvidere været danseopvisninger integreret i showet. Denne aften går der ekstra tog mellem Denia og Altea, og det kan selvsagt betale sig at komme i god tid.

Altea by night

10. Religiøs kunst og arkitektur

I mange af Alicantes kirker kan du beundre de smukkeste altre og malerier. En af de mest opsigtsvækkende er katedralen i  Orihuela, der bl.a. har malerier af Velazquez. Opførelsen af kirken blev påbegyndt i det 13. århundrede, men bygningen er blevet færdiggjort og udvidet over en lang periode, så der er forskellige stilarter repræsenteret i katedralen. Det ses særligt tydeligt ved katedralens tre indgange. Puerta de las Cadenas (kædernes dør) er opført i maurisk stil,  Puerta de Loreto i gotisk stil og  Puerta de la Anunciación i renæssancestil.

Inde i Orihuelas katedral finder du et mageløst barokt orgel bygget i 1730'erne af valencianske håndværkere. Ved siden af katedralen finder du et museum, hvor du kan se maleriet Temptation of St Thomas af Velazquez samt værker af den skulptøren Salzillo fra Murcia.