Udforsk Alteas gamle bydel

Virgen del Consuelo kirken i Altea

 

Den smukke blå-hvide flisebelagt kuppel på kirken, som skuer ud over de glinsende hvide huse i Altea gamle bydel, er blevet et ikon på Costa Blanca.

Beliggende mellem den travle ferieby Benidorm mod syd og Calpe med sin majestætiske Ifach klippe mod nord, er Altea en smuk lille by klar til et besøg, hvis man har lyst til at udforske Costa Blanca kystens 200 kilometer og dens bjerge.

Selvom Altea kun ligger 10 km fra Benidorm er der en verden til forskel. Benidorm har masser af hoteller, turister, er kendt for sit natteliv og ikke så meget for andet i naturen end stranden og solen. Altea tilbyder derimod smuk natur, kultur, en afslappet atmosfære og ikke så mange besøgende, i hvert fald ikke endnu. Altea appellerer derfor i høj grad til folk, der søger en rolig ferie midt i smuk natur. Der er to hovedområder - langs stranden og op i den gamle bydel.

 

Alteas maleriske gamle bydel med brostensbelagte gader

 

Alteas gamle bydel er typisk spansk med de hvidkalkede huse og sine smukke, smalle brostensbelagte gader, der fører op til et smukt centralt beliggende torv. De hvidkalkede huse giver en ren baggrund for de mange blomsterbede, som er sprængfyldte med Middelhavets farver.

Det er ikke underligt, Altea tiltrækker kunstnere og fotografer, der ønsker at indfange byens charme, fantastisk lys og naturlige skønhed.

Der er så meget, som kan inspirere en person med et kreativt øje, alt fra de brostensbelagte gader, det storslåede hav og bjergene, de historiske bygninger eller blot en kat, som daser dovent i et blomsterbed i solskinnet.

 

Udsigt fra Alteas gamle bydel

 

Det er en stejl stigning op til den gamle by, så tag dig god tid til at komme op. Stop eventuelt op undervejs og nyd den fabelagtige udsigt over stranden og havet.

Charmerende smalle, brostensbelagte gader i Altea

Det er et charmerende sted blot at vandre gennem de små gader, hvor det er muligt at finde fabelagtige, familiedrevne butikker og restauranter. Byen er fuld af historiske bygninger, som har været med til at påvirke livet i Altea. Her er også en gammel bymur, som tidligere beskyttede byen på toppen af bakken mod pirater. 

 

Alteas smukke gamle bydel

 

I det 16. århundrede byggede man nemlig den øvre del af den gamle by, for at være bedre beskyttet imod angreb. Et slot blev bygget på den plads, som nu hedder Plaza de la Iglesia. Muren gik rundt om hele den øvre bydel og havde 3 porte. I dag er der to af disse tilbage, -  Vell Portal og Portal Nou.

En gåtur rundt i byen kunne starte på Plaza del Convento, som ligger lige ved afkørslen fra hovedvejen N332, der løber langs Costa Blanca. På Plaza del Convento ligger det fine gamle franciskanerkloster Iglesia de San Francisco.

Hvis man fra Plaza del Convento går op til hjørnet af gaderne Calle Pont de Moncau og Calle La Sequia, ligger der her to fine eksempler på store huse, som blev bygget til jordbesiddere i det 19. århundrede, Casa Beneyto (kulturhuset) og Farmacia Martinez (apoteket).

 

Udsigt fra Alteas gamle bydel

 

Modsat er den smukke "Escaleras del Mestre de la Música". Det er her, stigningen virkelig begynder, men det er så smukt at vandre langs den dejlige brostensbelagte gade med hvidkalkede huse og butikker, hvor hvert trin tager dig op til en af byens centrale pladser.

Disse trin er dedikeret til komponisten og musikeren Francisco Perez Devesa, der instruerede mange musikalske bands i Altea, Alfaz del Pi og Calpe. Der er 255 trætrin i den karakteristiske mørke farver fra Alteas gamle bydel.

Før du klatrer op af alle disse trin, gå da lidt længere op ad vejen til Barrio de Bellaguarda, hvorfra du kan se forsvarsmure, som blev bygget i det 14. århundrede for at beskytte kysten fra plyndrende pirater. En par skridt mere og du kommer til Plaza de la Cruz, som er endnu en lille malerisk plads.

Fra denne plads, gå da op ad Calle Costeros del Matxos til Portal Vell, hvor der er yderligere efterladte mure fra byens gamle fæstningsværker. 

Drømmescener for kunstnere 

Altea er leveringsdygtig i smukke scenarier for kunstnere og andre, som nyder smukke omgivelser og byer. Med sine mønstrede brosten og buegange skaber byen en flot ramme for byens smukke bygninger og pladser.

 

Kirkepladsen Altea gamle bydel

 

Plaza de la Iglesia er en af ​​de mest maleriske pladser på Costa Blanca. Det er adskillige hyggelige barer, restauranter og butikker, så du nemt kan tilbringe en eftermiddag her, mens du nyder den fantastiske udsigt over Middelhavet og mod skyskrabere i Benidorm. Når du kigger ud mod havet fra pladsen, kan du endnu engang beundre levn fra de gamle forsvarsværker. 

Pladsen domineres af kirken Virgen del Consuelo, som skuer ud over byen. Virgen del Consuelo er en fantastisk smuk kirke, som ligger på det højeste punkt i Altea. Dens berømte blå-hvide flisebelagt kuppel er intet mindre end imponerende. Kirken blev bygget i det 19. århundrede i stil med et latinsk kors med et fantastisk indre, hvor der er en ekspansiv brug af guld og klassiske blomstermotiver. Hold øje med de keramiske figurer og drageskulpturerne inde i kirken, samt de meget smukke blyindfattede ruder

 

Iglesia Virgen del Consuelo - kirken i Alteas gamle bydel

 

Selvom selve kirken blev bygget i det 19. århundrede og afsluttet i 1910, har selve stedet været et samlingspunkt for tilbedelse i mere end 900 år. Kirken bærer også vidnesbyrd om den spanske borgerkrig i 1930'erne, da en af ​​klokketårne ​​blev ødelagt af Francos mænd. 

Kultur og shopping

På pladsen og i de tilstødende små gader kan du finde små butikker, der sælger kunsthåndværk, smykker og malerier. Har du lyst til lidt shopping kan du med held gå på opdagelse her og finde en unik souvenir fra Altea. Der er et dejlig lille kunstgalleri i Calle Sant Josep, og du kan også tjekke kulturelle begivenheder i Altea hos byens kulturelle center Palau Altea, som tilbyder levende musik, teater og udstillinger.

 

Stranden ved Altea

Glem ikke strandene i Altea

Mens du er i Altea, bør du bestemt også besøge de dejlige strande og havnepromenaden, der er fyldt med caféer, barer og restauranter, som alle lokker med forfriskninger.

Strandene har altid været godt besøgt af kunstnere. I dag kommer der endnu flere kunstnere til strandene efter, at Miguel Hernandez universitetet i Elche har åbnet en afdeling for kunst i Altea.

Du kan komme til Altea via N332 kystvejen, som forbinder Costa Blancas mange byer og resorts. Hovedvejen skærer gennem midten af ​​byen, så du kan ikke farer vild. Toget fra Denia til Benidorm stopper også ved Altea station. Der er også en bus fra Benidorm, hvis du foretrækker denne transportform.