Aktiv weekend på en af de mange fantastiske ruter og stier i Andalusien

Med efterårets komme fortsætter vi med at skrive artikler fyldt med aktiviteter for hele familien. Denne gang skal vi ud i det fri og nyde lange gåture på nogle af de bedste vandreruter i Andalusien.

Så skift stillesiddende arbejde ud med aktivitet og forlad den tunge luft i byen og kom ud i den friske landluft. Her venter dig unikke og skønne oplevelser på de mange ruter og netværk af stier, hvor du vil bevæge dig længere og længere væk fra civilisationen og ind i en verden af enestående skønhed, med svimlende landskaber, eksotiske fugle, svampe, kastanjer og frem for alt en verden fuld af farver.

En anden spændende mulighed, som vi kan anbefale, er at nyde det gastronomisk efterår i Andalusien.

Vandreruter med charme

Caminito de Rey - El Chorro - Málaga

Den nye og nu tilgængelige sti Caminito del Rey ( kongens sti) er en af ​​de mest besøgte ruter i området omkring El Chorro ( Strålen). Stien har været igennem en omfattende renovering, så den nu er både sikker og i fin stand. 

Siden genåbningen for offentligheden den 28. marts 2015 har mange modige vandrere taget turen i 100 meters højde over både en slugt og klipper. Undervejs på ruten stiger adrenalinet nok for de fleste, selv for dem uden højdeskræk. Det til trods er denne sti en uforglemmelig smuk og fantastisk oplevelse, man ikke må snyde sig selv for. Den er endnu et af de vidundere, som man kan og bør opleve i Spanien.

Feriebolig-Spanien var sammen med andre medier og myndigheder inviteret med på en tur for at opleve denne spektakulære sti. Videoen ovenfor viser vores førstehåndsoplevelser på stien.

Hvis du vil vide mere om Caminito del Rey.

Los Pedroches dalen - Córdoba

Los Pedroches

Los Pedroches dalen i Córdaba provinsen har 10 smukke ruter, hvoraf de fleste er godt afmærket. Tag en tur på cyklen eller gå en tur på disse ruter og oplev et land rigt på historie og fuldt af fantastiske landskaber og et varieret køkken.

Der er mange forskellige ruter og de har varierende sværhedsgrad. Alle er både smukke og spændende for hele familien. Vi anbefaler ruten, der går fra Arroyo de Santa María til broen ved Reina Cava, som samlet er 7 km og for hele familien.

 

 

Kort over ruter i los Pedroches dalen. (Kortet er på spansk)

Den arabiske trappe, El Chorro, Málaga

Den arabiske trappe, El Chorro

Meget tæt på Caminito del Rey, gemmer der sig endnu en fantastisk oplevelse. Skjult mellem stenvægge, store sten og træer befinder der sig en helt en speciel trappe kendt som "den arabiske trappe".

Stien er berømt for den fantastiske udsigt ud over hele El Chorro dalen på vej op af bjerget La Huma. Hele stien er 11 km og har en sværhedsgrad på medium/lav. Ved moderat tempo bør beregnes en tur på 5 timer.

 

 

 

 

Hængebroerne i los Cahorros - Granada

En af de hængende broer i Monachil, Granada

Hvis du kan lide at krydse broer og føler dig som Indiana Jones, anbefaler vi at besøge hængebroerne i los Cahorros.

Området finder du ved den lille landsby Monachil, Granada, som stadigvæk er et relativt ukendt område for turister, så der er gode chancer for at være alene på turen. Så pak rygsækken til en dagstur i det ukendte og tag familien med på eventyr.

 

En spektakulær tur langs og i Rio Chillar - Nerja

Rio Chillar

Turen gennem Chillar floden er en sommer klassiker for mange familier. Ruten går igennem områderne Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama og tilbyder et helt unikt miljø,  med noget nær garanti for en fantastisk dag for hele familien.

Turen er uden de store komplikationer, dog skal man passe lidt på stenene, da de kan være glatte. Vi anbefaler komfortable sko og helst med en sok for at undgå vabler. En vandrestav eller en robust pind kan være en hjælp for nogen til at holde balancen.  Da der er klipper rundt om ruten, kan pludselig regn forårsage oversvømmelser, så vi anbefaler at tage turen på en dag, hvor der loves tørvejr og ikke nogen form for regn. 

 

 

 

Gåture langs floden Majaceite - Sierra de Grazalema - Cádiz

Gå langs Majaceitefloden, Sierra de Grazalema

Hvis du har mulighed for at tage en tur til Cadíz provinsen og en tur op i bjergene Sierra de Grazalema, venter der her mange smukke naturoplevelser. Vi anbefaler at nyde en fantastisk vandretur langs floden Majaceite.

Her er rig lejlighed til at nyde de smukke bjerge og den imponerende vegetation af især spansk ædelgran, egetræer og stenege. Hele området er erklæret et biosfærereservat af UNESCO. (Linket er på spansk).

 

Tag en tur i skoven, Los Reales, Sierra Bermeja, Casares - Málaga 

Los Reales

I Naturparken Los Reales i Sierra Bermeja findes en fantastisk naturskøn sti, som bugter sig mellem klipperne. Her er der mulighed for at se både kongeørne, vandrefalke, bjerggeder eller de andalusiske firben. Landskabet er fuld af spansk ædelgran, og den smukke vegetation forskønnes yderligere af små vandløb

Denne flotte skov er en del af de tre kommuner Estepona, Genalguacil og Casares Genalguacil, hvor størstedelen af de spanske ædelgran befinder sig i Genalguacil.

Lad denne smukke skov fortrylle dig med dens mange farver!

Kom tæt på korkegen i skoven Los Alcornocales i Tarifa - Cadiz

Den imponerende skov ”Los Alcornocales” (korktræerne) består af 170.000 hektar af fantastisk vegetation fordelt på mange mindre bjerge. Den ligger i bjergområdet bag Tarifa og spreder sig ind i både Málagaprovinsen og Cadízprovinsen. Området huser en af verdens største zoner af korkeg, da skovens klima og dens helt særlige jordbundsforhold netop er ideelt for denne træsort.

Hele området er fuldt af veje og stier, som er fantastisk til vandreture med hele familien. En af de elementer, som du uvægerligt vil finde og nyde i dette flotte økosystem, er vandet, for her er et utal af små floder og vandreservoirer med koldt, klart vand.   

Naturparken Sierra de Tejeda, Almijara Y Alhama

Udsigten fra toppen af La Maroma

Hvis du er på udkig efter et autentisk eventyr blandt store og svimlende bjerge, hvis toppe er over 1.500 meter høje, så er området Sierras de Tejeda, Almijara og Alhama stedet for dig.

Ruten er ikke nem, men den er ikke umulig. Den er dog ikke for børn! Stierne er fulde af kalksten og masser af revner og sprækker, som har gjort området til et af de foretrukne steder for mange udøvere af ekstremsporten ”canyoning”, som blandt andet involverer klatring på glatte vægge. Deres foretrukne område er Las Chorreras mellem Sedella og Canillas de Aceituno.  

Vil du være en ægte bjergbestiger, så bør du besejre La Maroma, som er et af de højeste punkter i provinsen. 

 

Besøg en skov af sten i El Torcal de Antequera

El Torcal, Antequera

Hvis der er et område, som kan få dig til at føle, at du har forladt Jorden, så er El Torcal de Antequera dette område. Her finder du et af de mest surrealistiske miljøer, som du kan forestille dig. I stedet for høje træer er her imponerende høje bunker af kalksten opbygget i lag som store pandekager. Nogle bunker er brede, mens andre er tynde og fine som høje træer blot uden trækronen.

At gå en tur i El Torcal er en smuk og uforglemmelig oplevelse helt uden sidestykke. Her er flere ruter at vælge imellem, og stedet er bestemt for børn og barnlige sjæle, så det er bare som at komme afsted og få slået fantasien til.