De 10 bedste ting at se og lave i Barcelona

Dette er byen, hvor historie, kunst og moderne livsstil smelter sammen problemfrit. Barcelona er ikke kun en by, du besøger, men et sted, du oplever og føler længe efter, at turen er forbi. Hovedstaden i Catalonien er gennemsyret af historie og traditioner, men det er også en by, der er næsten blev genopdaget og bragt frem til nutiden efter OL i 1992. Det moderne Barcelona har lige så meget at tilbyde som det gamle Barcelona, ​​hvilket gør det til en helt unik og fortryllende by at besøge.

Det er svært at udvælge kun ti af de bedste ting at se og lave i Barcelona. Fantastisk arkitektur, lækker mad og solrige strande gør det til en af ​​de smukkeste og skønneste byer i verden. En by der har noget for enhver smag.

1. La Sagrada Família

La Sagrada Família er en af ​​de mest genkendelige kirkebygninger i verden, og når kirken endelig er færdig, vil den være den højeste religiøse bygning i Europa,  da den kommer til at hæve sig hele 172 meter over havoverfladen.

Den berømte kirkebygning anses af mange for at være den vigtigste ting at se i Barcelona, og den er da også det mest besøgte monument i hele Spanien. Omkring fire millioner turister kommer her hvert år for at beskue og beundre denne meget specielle konstruktion..

La Sagrada Familia, Barcelona

Du vil nok aldrig rigtig forstå, hvor speciel La Sagrada Família er, medmindre du ser og oplever den personligt. Arkitekt Antoni Gaudís slap virkelig sin fantasi løs, da han tegnede dette byggeri, som blev påbegyndt i 1892.

Der er fremført meget kritik over den lange tid, det har taget at bygge kirken, men Gaudí havde ikke travlt, og det siges, at han ovenikøbet jokede med, at det kunne tage 700 år at fuldføre hans bygningsværk. Med hjælp fra blandt andet computerteknologi forventer byggeriets nuværende arkitekter dog, at bygningen være færdig inden 2026 og dermed over 500 år før planen!

Det er svært at vide, hvad man skal fokusere på, når man ser den komplekse og mærkelige facade. Hvis du vælger at betale for at komme ind i kirken, bliver du helt sikkert endnu mere overrasket. Inde i kirken strækker søjlerne sig til himlen og er omgivet af smukke glasmalerier. Det hele skaber en stemningsfuld oplevelse af farver og lys, som mange har beskrevet som at gå gennem en skov.

Dette er en af ​​de mest specielle ting, du kan opleve i Barcelona. Det er en bygning, der står som et monument over menneskelig opfindsomhed og forsøg på at gøre fantasi til virkelighed.

2. Barri Gótic (De gotisk kvarter)

2.000 års historie vil utvivlsomt imponere dig, når du vandrer gennem de smalle, snoede gader i Barcelonas gamle hjerte. Det gotiske kvarter har elementer fra gamle romerske relikvier og en overflod af storslået arkitektur fra middelalderen. Du får hurtigt en forståelse af, at det er et must at opleve dette fascinerende område af byen under dit ophold i Barcelona. 

Det gotiske kvarter i Barcelona

Det er et populært område at besøge både blandt turister og lokale. Her kan du lade din egen fantasi få frit løb og for eksempel forestille dig, at du følger i Christopher Columbus´ fodspor på de slidte brosten! Columbus kom her, efter at han vendte tilbage fra "Den nye verden". Når du går gennem de samme gader, er det let at tænke sig tilbage på hans verden og starten af 1500-tallet.

Efter at have udforsket kroge og smalle gader kan du læne dig tilbage og slappe af på en af ​​områdets berømte barer med varm chokolade og churros! Mange mener, ​​at den bedste varme chokolade i Barcelona findes på den charmerende café Granja Dulcinea, som blev grundlagt i 1941. Der er kun én måde at finde ud af, om det er sandt!

3. Las Ramblas

Din tur til Barcelona ville ikke være komplet uden en tur ned ad den berømte Las Ramblas, hvor du finder Gaudís mesterværk, Casa Batlló. Gaden deler det gotiske kvarter og El Raval. Turen langs Las Rambals strækker sig over hele 1,2 kilometer og tiltrækker forståeligt nok de fleste af byens turister. Sug indtrykkene til dig og lad dig falde for charmen! 

Casa Batlló, Las Ramblas, Barcelona

Den verdenskendte Hard Rock Café, den stilfulde cocktailbar Boadas - den allerførste i byen - og den karismatiske Café de l'Opera ligger alle i denne uforlignelige gågade.

Mellem ture ind og ud af disse specielle etablissementer finder du et utal af gademusikere og gadekunstnere af alle slags, der kæmper for din opmærksomhed med ekstraordinære kostumer og mindeværdige forestillinger.

Der er virkelig meget at se på og lave i denne gade. Det er en god ide at starte i den ene ende og langsomt slentre ned til den anden ende. Dette er bestemt en af de gader ii Barcelona der børn opleves til fods. 

4. Parken Güell

Denne park, som er endnu et produkt af Antoni Gaudís livlige fantasi, blev udnævnt til en del af UNESCOs verdensarv i 1984. Parken blev bygget mellem 1900 og 1914. I dag er denne kommunale par i Barcelona en af byens åndehuller med vidunderlige kreationer som "el drac” (dragen) og statuen af en kæmpesalamander, der byder gæsterne velkommen, når de passerer gennem parkens hovedport. 

Parc Güell , Barcelona

I Parc Güell transporteres du til en verden af ​​modernistisk arkitektur, hvor snoede stier fører til fantasifulde skulpturer og surrealistiske bygninger, alt sammen indrammet af små haver designet af Antoni Gaudí selv.

Dette er en fantasiverden, du vil huske i mange år fremover, og det er bestemt en af ​​de bedste ting, du kan gøre, når du besøger Barcelona.

5. Markederne i Barcelona

Mad - fantastisk mad! Der er få fødevarer, der er bedre end dem, du finder her!

Gennem årene har Barcelona opbygget et internationalt ry for god mad og god madkultur. Dygtige kokke kan findes overalt i byen, og du behøver ikke bruge en formue for at nyde den bedste mad, Barcelona har at tilbyde.

Gå til gourmetmarkederne i Santa Caterina eller St Josep de la Boqueria. Et besøg her vil pirre dine sanser og få dig til at føle, at du er i en madhimmel!

Det er her, du kan teste dine smagsløg og opleve "den ægte smag af Barcelona". Her sidder de lokale og turister sammen og nyder glæden ved almindelig spansk mad og drikke, men også de mere typiske catalanske retter.

Barcelonas nærhed til Middelhavet og bjergene betyder, at du kan få de bedste produkter fra både landet og havet. Og den gode nyhed er, at du ikke behøver at vælge mellem fisk og skaldyr eller kød, for i Barcelona serveres tallerkenretter ofte med begge dele på samme tid

Marked i Barcelona

Det ville være en skam at forlade markedet, før du prøver nogle af de catalanske favoritter: Escalivada - en varm ret med auberginer, rød peber, løg og tomater. Butifarra - en pølse, der ligner medisterpølse. Escudella - en catalansk kødgryderet. Suquet de Peix - en skaldyrsgryderet. Til dessert Crema Catalana, (som minder om den franske “creme brulee”) og Mel l Mato - en blød, usaltet gedeost serveret med honning og nogle gange også med valnødder

6. Mount Tibidabo

Hver større by i Spanien har ofte et udsigtspunkt, hvor du kan beundre det smukke landskab omkring byen. Barcelona er ingen undtagelse, og byen kan prale af mange steder, hvor du kan beundre byen, som Freddie Mercury i sangen kaldte “jewel in the sun”.

Mount Tibidabo, Barcelona

En af de sejeste ting, du kan gøre i Barcelona, ​​er at tage den lille svævebane fra 1901 op til toppen af bjerget ​​El Tibidabo. Herfra kan du se byen i al sin pragt fra 500 meters højde.

Det bedste ved Tibidabo-toppen er, at den tilbyder meget mere end blot et udsigtspunkt. Øverst finder du andre attraktioner herunder en forlystelsespark, som stammer helt tilbage fra 1899. Turen er sjov for både børn og voksne. Besøgende kan også nyde en rundvisning i Museu d'Automates (det mekaniske museum), hvor nogle af de originale maskiner og automater stadig er i drift!

7. Bar Marsella

Hvis du ønsker en lidt anderledes oplevelse, når du besøger Barcelona, ​​skal du tilbringe tid på Bar Marsella. Dørene blev først slået op i 1820 i "El Raval" -distriktet, og dette er efter sigende den ældste absint-bar i Barcelona. Den dag i dag ejes den af ​​Marsella-familien, som også stadigvæk selv arbejder her.

El Raval-distriktet, Barcelona

Det er et sted, hvor du kommer for at nyde en drink omgivet af historie og den berømte absint. Århundrede gamle, støvede flasker ligger udstillet bag baren. Lysekroner med spindelvæv og maling, som skaller af, giver følelsen af, ​​at du på en eller anden måde befinder dig et sted, hvor tiden har stået stille. Du kan let forestille dig, at Picasso eller Hemingway kommer gennem dørene til deres gamle stamsted og slår sig ned ved et af bordene på jagt efter inspiration.

Bar Marsella åbner sine døre kl. 22:00 og opfordrer besøgende til at "gøre som spanierne": at gå gennem Barcelonas gader om natten og indsnuse byens specielle stemning, når mørket er faldet på.

8. Det magiske springvand i Montjuïc

Montjuïc er det højeste af Barcelonas bjerge og måler 173 meter. Du kan nå toppen ved at tage vejen, men den bedste og mest spændende måde er at tage med svævebanen. Det er et godt sted at besøge, og der er en 360 graders udsigt ud over byen fra taget fra det 18. århundrede slot.

For virkelig at få mest muligt ud af MontjuÏc skal du dog sørge for, at turen er tilpasset det "magiske springvand". Det er en af ​​de mest mindeværdige ting, du kan gøre i Barcelona. Font Mágica blev skabt til verdensudstillingen i 1929 og er en af ​​de mest populære attraktioner, Barcelona har at tilbyde

Montjuïc-fontænen, Barcelona

Det er et smukt aftenprogram med vand, musik og lys. Når du sidder i det fri under Barcelonas himmel, er det den ideelle måde at slappe af efter en travl dag med at udforske byen. Vandsøjlerne skifter i takt med rock, opera, nutidig og klassisk musik. 4.760 lys og vandstråler helt op til 52 meter skaber en perfekt oplevelse.

Gør det til en del af dine top ti ting du vil opleve i Barcelona! Det vil du helt sikkert blive glad for både under og efter din tur til Barcelona!

9. Museerne i Barcelona

Det er umuligt at tage til Barcelona og ikke stifte bekendtskab med den kunstneriske indflydelse, der har gjort byen til, hvad den er i dag. Byen har længe været et sted forbundet med kunst og har inspireret mange kreative genier. Antoni Gaudí boede her, fra han var 16 år gammel. Hans karakteristiske bygninger og statuer kan ses overalt i byen i dag. 

Pablo Picasso er også en adopteret søn til byen efter at have flyttet hertil fra Málaga i en alder af 14 år. Joan Miró blev født i Barri Gótic-kvarteret i en juveler- og urmagerfamilie. Salvador Dalí blev født lige uden for Barcelona og kom ofte til byen fra sin nærliggende hjemby.

I en by som Barcelona kan du bruge uendelig meget tid på at studere kunst. Her er tre af de bedste museer, du kan besøge i Barcelona: 

Museu Nacional d'Art de Cataluña, Barcelona

For en indikation af hvor stor indflydelse Catalonien har på kunstens verden, bør du besøge MNAC: Museu Nacional d'Art de Cataluña. Dette fantastiske museum huser både en romansk samling, malerier fra det 10. århundrede, en fabelagtig gotisk samling og catalansk modernistisk kunst.

Hvis du er Picasso-fan, er Museu Picasso, som huser næsten 4.000 stykker af hans kunst, et sted du ikke kan gå glip af, når du besøger Barcelona! En imponerende samling der på fineste måde viser Picassos kunstneriske udvikling. 

Et andet "must" i Barcelona er Fundació Joan Miró, som huser en enorm samling af Mirós værker. Selve bygningen blev bygget af Mirós ven og anses af mange for at være en af ​​de største museumsbygninger i verden. Bygningen giver den ultimative ramme for den permanente samling af Mirós grafiske værker og hans varemærke; malerier i primære farver og enkle former. Udenfor ved Parc de Montjüic er der også en udstilling af hans skulpturer

10. Strandene i Barcelona

Du tænker måske ikke på Barcelona som et sted for en strandferie? Men her ligger skønne og populære strande lige uden for døren. Tilbring en hyggelig morgen med at spise morgenmad på en lokal chiringuito (strandbar). Kom senere på dagen og nyd en frokost eller blot for at smelte sammen med de øvrige gæster og nyd stemningen. Unge som ældre kommer for at spise eller bare slappe af i hinandens selskab i sandet kun et stenkast væk fra centrum. 

Strand i Barcelona

Det er muligt at gå kilometervis langs kysten. Og her findes muligheder for vandsport, legepladser, restauranter og barer, hvor du kan nyde udsigten ud over Middelhavet.

At gå fra travle gader til sand og hav tilføjer noget ekstra til byens charme.

Dette er top ti af, hvad du kan se og lave i Barcelona, ​​og når du først har besøgt byen, er du ikke i tvivl om, hvorfor dette er en af ​​de smukkeste byer i verden, understreger guide Christine Stranne.