En praktisk guide til børnevenlige Barcelona

Børn i Spanien er ofte ude til efter klokken 21 om aftenen,  og de stort set bruger al deres tid udendørs. Børn er derfor velkommen i hele Spanien og ikke mindst i Barcelona, hvor de kan spise og lege stort set overalt. Byen bugner af muligheder for børn på både museer og parker og på gader underholder gadekunstner i alle afskygninger. Her sker altid noget for børn, hvilket gør Barcelona til en spændende destination for familier med børn.
 
Her er nogle praktiske tips til at komme rundt i Barcelona og samtidig nyde byen med dine små. 

Interessante steder 

 
1. Park Guell
 
Børn får en kæmpe oplevelse rent visuel, når de kommer til Gaudís farverige park, som ligger lige nord for Gracia kvarteret. Snoede klippeformationer, mønstrede fliser, skæve søjler, og alle former for spændende former og design gør denne park til noget helt særligt. Fra den øverste terrasse kan du tilmed nyde en fantastisk udsigt over Middelhavet.  
 
Barcelona - Parc Guell
  
2. Parc de La Ciutadella
 
Parc de La Ciutadella er bekvemt placeret i centrum og har det hele: to legepladser, en sø med robåde og Barcelona Zoo. Har du lyst til en picnic, så er her masser af grønt græs at boltre sig på. I det nordlige hjørne af parken, modsat søen, er der opført et smukt vandfald, som Gaudi til dels var med til at tegne, mens han var en ukendt arkitektstuderende. 
Hvis timingen er rigtig, kan du nyde en af ​​de mange begivenheder, der finder sted her i parken i forbindelse med Barcelonas lokale fester, hvoraf La Mercé i september nok er den mest kendte. 
 
Parc De la Ciutadella, Barcelona
 
3. Tibidabo Forlystelsespark
 
Denne forlystelsespark er virkelig designet til børn! Den ligger på toppen af Tibidabobjerget, og turen derop er noget af en klatring. Men det er det hele værd. Her er 25 spændende forlystelser, et mystisk slot, et område med pirater og meget mere. Imens børnene leger, kan du nyde en spektakulær panoramaudsigt over hele byen. 
 
Karrusel, Tibidabo forlystelsespark, Barcelona
 
4. Las Ramblas
 
Denne berømte allé er omkring 1,2 km, og den gør sig godt til en spadseretur hen under eftermiddagen, hvor træerne skygger behageligt for solen. 
Her er alt mellem himmel og jord. Her sælges levende dyr ved siden af blomsterhandleren, her er souvenirkiosker og isboder, foruden en konstant summen og bevægelse fra de mange fodgængere. 
 
Er du til mere handel, så kan du også tjekke Barcelonas mest berømte marked, La Boqueria på vejen ned af Las Ramblas.
 
Børn tiltrækkes især af de gadekunstnere, der klæder sig ud som Dalí, en livlig flamenco danser eller en sci-fi-væsen med skællet arme. Hvis du ønsker at tage et foto af dem, er det almindeligt og forventet, at du give dem lidt penge som tak for underholdningen. Alternativt kan du bare stå tilbage og se på ligesom de fleste folk. Tip: vær forsigtig med din pung eller taske.
 
Las Ramblas
 
 
5. CosmoCaixa
 
Hvem siger, børn kan ikke bruge deres hjerner på deres ferie? CosmoCaixa er et enorm interaktivt videnskabeligt museum, som fokuserer på videnskab, naturen, rummet og miljøet. Børn kan trykke på knapper og se, hvordan orkaner opstår, eller de kan beundre  konstellationer på Planetariet.
 
En af de meget interaktive udstillinger er “bosc inundat”, eller den oversvømmede skov, hvor du befinder dig i en våd og tør Amazon skov. Du kan også få tæt med skildpadder, krokodiller, og kødædende piratfisk.
 
Blandt de mest usædvanlige udstillinger er “bosc inundat”, eller den oversvømmede skov, som genskaber Amazonas økosystem i et drivhus på 1.000 kvadratmeter. Her kan du komme (relativt) tæt på piratfisk, krokodiller og andre dyre- og plantearter, som er typiske for  Amazonas jungle. 
 
CosmoCaixa Barcelona

Spisesteder for og med børn

Medmindre du går på 4-stjernede Michelin restaurant, kan du stort set tage dine børn med på enhver restaurant og cafe i Barcelona. Leder du efter steder, som gør lige lidt ekstra for børn, så prøv disse.

1. Els Pollos de Llull
 
Els Pollos er kendt for sine lækre ovnbagte kylling og kartofler og er et meget populært sted for familier, især om søndagen. Her er et mindre aktivitetsbord, hvor børn kan læse bøger, tegne og male. Tip: Hvis du medbringer en klapvogn, og der er travlt, kan det ske, at du bliver bedt om at slå den sammen.
 
2.  Papas & the Mamas
 
En indbydende kombineret sandwich- og kaffebar for både forældre og børn med masser af lys, masser af borde og et mindre legeområde, som børnene kan benytte, hvis de skulle blive rastløse. Der er mulighed for at låne en høj stol, og på toilettet er der en skifteplads til de mindste, hvilket er en sjældenhed i Barcelona. Har du lyst til at indkøbe økologiske madvarer, har stedet et mindre udvalg at vælge imellem. 
 
Cafe i Barcelona
 
3. Bar del Convent
 
Tæt på klosterområdet i Born ligger Bar del Convent, som er en dejlig, rummelig cafe med en lille plads til småbørn. Stedet har både bøger og legetøj til udlån til børn, men på travle dage kan det blive lidt nusset. Det udendørs spiseområde er afslappende og spændende med sine meget smukke gotiske lofter. Plus, dit barn kan vandre rundt i det store område, hvor du kan holde øje, mens du nyder en varm kaffe.
 
4. Chocolatería La Nena
 
I Graciakvarteret ligger denne lille cafe, som er et stamsted for lokalbefolkningen. La Nena serverer lækre melindros, som er bløde kager, der dyppes i varmt chokolade. Stedet kan blive helt overfyldt, især på de vinterkolde eftermiddage, så kom tidligt.

2. Kom rundt i Barcelona

 
Gå rundt.
 
Det er sjovt at gå rundt i Barcelona. Den postmoderne arkitektur, de store pladser og de spændende statuer gøre byen til et open-air museum. Bevæger du dig ind i Garciakvarteret med en klapvogn eller barnevogn så vær opmærksom på, at fortovene er smalle,og biltrafikken kan være tung, særligt om formiddagen.
 
Når man bevæger sig rundt i Barcelona, bør man være opmærksom på sine værdigenstande, da lommetyvene er dygtige. Derudover er det ganske sikkert at bevæge sig til fods i Barcelona. 
 
Botero katten
 
Metro og bus
 
Nogle af stoppestederne på de ældre metrolinjer ikke har elevatorer, hvilket jo er vigtigt for dem, som har nogen form for vogn med. Disse strækninger er L1, L3, L4 og L5. For mere information, besøg TMB. I værste fald kan du altid spørge en venlig fremmed om at hjælpe dig med at bære din klapvogn op eller ned ad trappen.
 
Busser er let at komme til og fra. I den midterste del er et rum forbeholdt klapvogne.
 
Børn på 4 år og derunder rejser gratis med offentlig transport.
 
Taxa
 
Hvis du nogensinde ønsker at tage en taxa med børn, er det mest sandsynligt, at de ikke har en børnestol. De er virkelig sjældne i byens taxaer.
 
Særlige biler såsom Seat Alhambra har dog en særlig siddeplads til børn, hvor nogle sæder er lidt forhøjet, så børnene kan passe tilpas stramt under sikkerhedsselen. Du vil sandsynligvis se disse biler i lufthavnen eller ved togstationen. Hvis du ikke kan finde denne type taxa, kan du vælge selv at medbringe dit børnesæde.