Fem festivaler i Barcelona - fra rock’n roll til menneskepyramider

Barcelona, Middelhavets kulturparadis, lægger hvert år scene til et utal af spændende festivaler. Her får du et overblik over fem udvalgte festivaler, som ikke bare henvender sig til forskellige interesser og pengepunge, men som også er nogle af Barcelonas mest berømte.

Primavera Sound

Uanset om du planlægger et Barcelona-visit forår, sommer eller efterår, har du chancen for at få dig en uforglemmelig festivaloplevelse. Det særlige er nemlig, at de fem events foregår måned efter måned fra maj til november - kun med juli som undtagelse.

Maj: Primavera Sound

Primavera Sound har sat sit aftryk på den internationale musikscene siden 2001 og er i dag en af Spaniens største musikfestivaler. Omkring 100.000 festivalgængere fra ind- og udland valfarter til Parc del Fòrum hvert år i slutningen af maj - nogle år tidligt i juni.

Den tre dage lange festival foregår under åben himmel og er karakteriseret ved et spændende miks af pop-, rock- og dance-musik. Eksempelvis har Bon Iver tidligere spillet, og i 2015 er alt-J og The Strokes blandt hovednavnene.  

Du kan både vælge at købe partoutbilletter med fri adgang til hele musikprogrammet eller alternativt købe endagsbilletter, hvis tiden er knap, eller hvis du kommer for at høre specifikke koncerter.

Primavera Sound

I modsætning til de fleste danske festivaler omfatter Primavera Sound ikke overnatning på festivalpladsen, og du kan derfor tage hjem og få dig en ordentlig nats søvn, inden det går løs igen næste dag. Det har også den fordel, at du kan kombinere en uforglemmelig musikoplevelse med sightseeing, og altså dermed slå to fluer med et smæk.

Pris: Partout: 160-195 Euro

Hjemmeside: www.primaverasound.es

Juni: Sónar Music Festival

Foretrækker du elektronisk musik frem for pop og rock, er Sónar Music Festival et rigtig godt bud. Sónar er en velrenommeret elektronisk festival, der årligt finder sted tre dage i juni. Den løb af stablen første gang i 1994 og er internationalt kendt for sit brede udsnit af eksperimenterende elektronisk musik.

Festivalen er en kombineret indendørs- og udendørs festival, som er opdelt i to dele: Sónar by Day og Sónar by Night. Sónar by Day afholdes på Fira Monjuïc og omfatter koncerter, dj’s og musiktalenter, som får lov at vise sit værd. Om aftenen får du lov til at opleve store internationale navne ved Sonar by Night, som holder til et andet sted i byen – i Fira Gran Via de L'Hospitalet. I 2015 er store danske navne som Mø og Trentemøller på plakaten.  

Sónar Music Festival

Også ved Sónar kan du vælge at købe partoutbilletter eller endagsbilletter.

Pris: Partout: 180-195 Euro

Hjemmeside: www.sonar.es          

August: Festa Mayor de Gràcia

Har du lyst til at blive inspireret på alternativ vis, er La Festa Mayor de Gràcia anbefalelsesværdig. Festival – festuge – kald det, hvad du vil – eventen er en af Barcelonas største kulturelle begivenheder, som du ikke må gå glip af, hvis du befinder dig i byen i august måned.

Konceptet er helt unikt, da det kort sagt går ud på, at Gràcia-kvarterets gader konkurrerer om at vinde prisen for flottest dekorerede gade. Hver gade tager konkurrencen seriøst, og standarden er meget høj. Gaderne vælger hvert deres tema, og går du gennem de smalle stræder, vil du opleve de mange farverige og kreative dekorationer, som hænger over hovedet på dig. Men det er ikke kun flot oppyntning, du kan se frem til, for gennem festugen afholdes mange forskellige shows og koncerter.

Festa Mayor de Gràcia

Selvom mange Barcelona-bydele har deres egen Festa Mayor i løbet af året, er Gràcia-udgaven uden tvivl den mest omfattende, mest imponerende og mest besøgte af dem.

Pris: Gratis

Hjemmeside: www.festamajordegracia.cat

September: La Mercè de Barcelona

Hvert år, i slutningen af september, kan du deltage i Barcelonas største gadefestival, La Mercè de Barcelona, som har eksisteret siden 1902. Gennem fem dage fejres la Mare de Deu de la Mercè, 'Nådens Gudinde', og er en markering af sommerens afslutning.

Under festugen foregår der et utal af events overalt i Barcelonas gader, som involverer masser af spændende livemusik, spektakulært fyrværkeri og ikke mindst poppede flasker af Cava, som er regionens udgave af champagne. Eksempelvis kan du komme til at opleve sjove parader af gigantiske træfigurer og konkurrencer, hvor grupper af mennesker kæmper om at skabe den højeste menneskepyramide.

La Mercé de Barcelona

Pris: Gratis

Hjemmeside: www.merce.bcn.cat

Oktober-november: Festival Internaciónal de Jazz de Barcelona

Festival Internaciónal de Jazz de Barcelona er en af Europas absolut største jazz-events, så er du til denne forførende musikgenre, vil du elske denne festival.

Festivalen strækker sig som noget særligt over mere end en måned og finder typisk sted hvert år fra midt oktober til slut november. Du får muligheden for at vælge mellem intet mindre end 50 koncerter, som bliver afholdt rundt omkring i byen. Eksempelvis i Palau de la Música og Liceu Teatre samt i barer og på spillesteder såsom Harlem Jazz Club og Jamboree.

Alle koncerter kræver individuelle billetter, og de omfavner alt fra verdenskendte navne til ukendte jazz-talenter, som kan hjælpe til, at du kommer i den helt rette, opløftede stemning, før vinteren gør sit indtog.

Festival Internaciónal de Jazz de Barcelona  

Ligesom ved alle de ovennævnte festivaler, er det en meget god idé at besøge festivalens officielle hjemmeside, som sætter dig rigtig godt ind i program, præcise datoer og priser.  

Pris: Individuelle koncertpriser

Hjemmeside: www.barcelonajazzfestival.com