Fixed Lover: Tag på bar med din cykel i Barcelona

Vi elsker den alle sammen. Cyklen. Den er med os i solskin og regnvejr, og kun et skybrud eller en storm kan få en garvet cyklist til at lade den tohjulede stå i skuret. For det er nemt med cykel i Danmark. Meget nemmere end i mange andre lande takket være trygge cykelstier, trafikregler som tilgodeser cyklisten - for ikke at tale om de mange cykelstativer, som enhver butik med respekt for sig selv har monteret på facaden. Men sådan er det ikke alle steder - specielt ikke i Sydeuropa, hvor cykelkulturen endnu ikke er brudt igennem. Og dog. 
 
 Fixed Lover Team
 
I Spanien, og specielt i Barcelona har man fået øjnene op for, hvor vigtigt et transportmiddel cyklen i virkeligheden er. Her ræser lokale og udlændinge til og fra arbejde eller studie på egne cykler eller de såkaldte bicings - bycykler med stationer på hvert andet gadehjørne. Der anlægges hele tiden nye cykelstier, og nye cykeludlejningsbutikker åbner i et væk, så også turisterne kan få lov at opleve byen på to hjul. Men livet for den cykellystne besværliggøres, fordi der er meget få steder at stille sin cykel fra sig - almindelige cykelstativer er nemlig så godt som ikke eksisterende. 

Fixed Lovers ’Fixlosofia’ 

Så hvad gør man, når der gang på gang bliver rynket på næsen, når man høfligt spørger, om det er muligt at tage cyklen med indenfor på en bar? Enten triller man slukøret derfra, eller også tager man affære. De to cykelelskende katalanere Guillem Carmona og Lara Turón valgte det sidste. Siden de var børn, har cyklen være med dem overalt, og som Guillem fortæller, ”så har de i dag flere cykler i hjemmet end sko”. I 2014 åbnede de hjemmesiden Fixed Lover, som giver et overblik over spisesteder og barer, hvor det er tilladt at bringe cyklen med indenfor - og tanken bag deres fixlosofia er helt enkel: at gøre det nemmere at være cyklist. 
 
Fixed Lover
 
Men hvilke barer er der tale om? Hvor kan du spise mad og drikke øl eller friskpresset juice uden absolut at skulle efterlade cyklen derhjemme eller på gaden? Jeg tager dig nu med på syv ud af en lang række barer, caféer og restauranter i Barcelona, hvor du trygt kan medbringe den dyrebare fixie og den slidte bedstemorcykel. De har nemlig alle et Fixed Lover-mærkat i vinduet, og lader dig derfor stille den fra dig indenfor - helt uden sur mine. 

Pudding

Pudding 

Denne prangende og farverige café er et anderledes, hyggeligt og helt ideelt sted for børn og unge mennesker til at udvikle og udtrykke sine ideer. Caféens motto er ’spis - leg - tænk’, og stedet afholder forskellige aktiviteter, som lader unge og studerende styrke deres færdigheder i områder som videnskab, historie og litteratur. Som en ekstra service tager folkene bag Pudding sig af dine børn over 6 år, hvis bare du i forvejen har lavet en reservation til morgenmad eller merienda (et lettere måltid sent på eftermiddagen). På den måde kan du i ro og mag hygge dig med mad og drikke fra menukortet, mens Pudding står for at underholde de små ved et stort bord et andet sted i caféen. 
 
Information:  
c/ Pau Claris, 90
Barcelona 08010
Tlf.: +34 936 761 025
www.puddingbarcelona.com
Antal cykler: 10

Granja Petitbo

granja petit bo

Dette forhenværende mejeri fra begyndelsen af det 20. århundrede er i dag omdannet til en moderne bistro og bager, Granja Petitbo. Alt lever op til nutidens madstandarder, og omvendt er stedets oprindelige og personlige sjæl ikke til at tage fejl af. Rustikke murstensstrukturer og store vinduespartier danner her rammen om et spisested med hjemmelavet mad af høj kvalitet og en service, som helt i top. Det hele skaber tilsammen en meget hyggelig og behagelig atmosfære. I weekenden kan du spise lækker brunch fra kl. 10.00 til kl. 15.30, og deres udbud af hjemmelavede kager, pandekager, burgere og chili con carne er alle sammen lavet med økologiske produkter. 
 
Information: 
Passeig Sant Joan 82
Barcelona  08009
Tlf.: +34 932 656 503
www.granjapetitbo.com
Antal cykler: 3

A Casa Portuguesa

A Casa Portuguesa

Efter stor succes med den første A Casa Portuguesa i Gràcia, åbnede ejerne i april 2012 en ny restaurant under samme navn på Carrer d'Aragó i Eixample. Konceptet er anderledes end den første restaurants, da man her forsøger at forene restaurant, bageri, vinbar, og gourmet-café, som selvfølgelig alle tager udgangspunkt i det portugisiske køkken. Maden omfatter traditionelle portugisiske opskrifter med et moderne tvist, og der er samtidig mere end 150 vine at vælge imellem. Herudover tilbyder A Casa Portuguesa et udvalg af gastro-kulturelle aktiviteter, koncerter, udstillinger, særlige gæstekokke og prøvesmagninger, som du kan læse mere om på stedets hjemmeside.           
 
Information:
c/ Aragó 111 (mellem Villadomat y Calabria) 
08015 Barcelona
Tlf.: +34 932 262 577
www.acasaportuguesa.com
Antal cykler: 4 

The Bike Club

The Bike Club

The Bike Club har sin oprindelse i en klub under samme navn, som blev grundlagt i London i slutningen af det sidste århundrede. Klubben var inspireret af cyklende postmænd og farverige taxier, som sås i bybilledet, og The Bike Club i Barcelona forsøger at holde fast sine rødder. Stedet er ikke en typisk cykelbutik med et klart forretningsperspektiv, og ejerne har arbejdet hårdt på at opbygge en sjæl og et behageligt miljø for cyklister og venner, der kommer forbi for at få ordnet sin cykel og nyde en god kop kaffe i rare omgivelser. Der hænger farverige cykler og cykeltilbehør overalt omkring dig, og du kan slå dig ned ved en af de mange barstole eller ved glasbordet i midten af rummet. Der tilbydes både højhastighedsinternet og snacks - og kaffen er noget af det bedste, du kan finde i Barcelona. 
 
Information: 
c/ Sepúlveda 6
08015 Barcelona
Tlf.: +34 625 321 975
www.thebikeclub.es
Antal cykler: 12

Edge Brewing

 
Edge Brewing 
Dette bryggeri er uden tvivl et paradis for alle, der værdsætter god, hjemmebrygget øl. Scott og Alan ankom til Barcelona med et klart mål om at medbringe den karakteristiske amerikanske øl til Spanien og at være gode ambassadører for den. De ville ikke nøjes med at åbne en ølbar og startede i stedet deres helt eget ølbryggeri. Edge Brewing ligger i Poblenou og har siden åbningen i 2013 - på baggrund af gode ingredienser og Scotts og Alans mange års erfaring i ølproduktion - opnået stor anerkendelse for sin ægte og bitre øl. 
 
Information: 
c/ Llull 62
08005 Barcelona
www.edgebrewing.com
Antal cykler: 10

La Cerería

Cerería

Helt gemt i Det gotiske kvarter ligger La Cerería, en vegetarisk, kooperativ ejet bar, som har eksisteret siden midten af 1990’erne. Stedet har fem andelshavere fra forskellige lande og lever med illusionen om at servere sundt, hjemmelavet mad, som udelukkende er baseret på råvarer af høj kvalitet. Her kan du vælge mellem veganske pizzaer, empanadas med vegetarfyld og delikate pandekager uden kød - for ikke at tale om de over 30 typer af te og friskpresset juice, som du kan nyde til maden. Tjeneren møder dig med varme og interesse, og stedets unikke interiør omfatter farverige vægge og alverdens nips samt et stort udvalg af musikinstrumenter, som alle er til salg. Desuden er alle bordenes glasmontrer fyldt med cd’er, som man kan få med sig hjem for få penge. 
 
Information: 
c/ Baixada de Sant Miquel 3
08002 Barcelona
Tlf.: +34 933 018 510
Ingen hjemmeside men mail: lacereriacooperativa@yahoo.es
Antal cykler: 8

Bicioci

Bicioci

I 2014 åbnede de to italienere, Andrea y Fabrizio, Bicioci, som kombinerer deres to store lidenskaber: restauration og cykling. Du bemærker med det samme facinationen af cykler, som blandt andet kommer til udtryk i navnet (’bici’ = bicicletta/bicicleta på italiensk/spansk) og i indretningen. Der hænger cykelstel og hjul ned fra loftet, og stedets kendetegn er den stilfulde fixie, som har sin faste plads på væggen over baren. Lyset strømmer ind gennem store vinduespartier, og maden nydes ved massive træborde. Menukortet står på den ene væg, og du kan blandt andet vælge imellem mange forskellige pizzaer, salater og supper. Derudover serveres lækre, hjemmebagte kager, god kaffe og sunde juice - alt sammen af høj kvalitet og til rimelige priser. 
 
Information: 
c/ Venus 1-3
08012 Barcelona
Tlf.: +34 934 582 044
Ingen hjemmeside men mail: info@bicioci.com 
Antal cykler: 5