Guide til glutenfrie restauranter i Barcelona

"Glutenfrie restauranter


Gluten. For mange mennesker har denne ingrediens ingen indflydelse på deres valg af mad, for andre medfører indtagelse af gluten mange gener og smerter.  En lidelse som cøliaki, glutenallergi, kender ingen grænser, så når du tager på ferie til en by som Barcelona, ​​er det at spise ude jo ofte en stor del af ferien, men kan du det med glutenallergi? Det nemme svar er ja, det kan du sagtens. Det er nemlig så heldigt, at Barcelona er en meget cøliaki-venlig by, og du vil måske endda opleve, at byen kan tilbyde mange flere steder at spise glutenfri, end der hvor du kommer fra. 

For at hjælpe dig til en afslappende ferie også i forhold til at spise ude, har vi fundet frem til det største udvalg af glutenfrie restauranter i Barcelona by, ​​som du kan finde online. Det har resulteret i over 170 restauranter, hvor du kan gå hen og spise glutenfri i den catalanske hovedstad. Nogle kommer fra personlige erfaringer og andre fra forskellige online kilder. Fælles for dem er, at hver eneste er blevet omhyggeligt undersøgt enten besøgt, tjekket på kryds og tværs online med flere kilder, der alle bekræfter, at der tilbydes glutenfrie retter, eller der er fundet online anmeldelser fra gæster, som kan bekræfte servering af glutenfrie retter. 

Ikke alle restauranter, som annoncerer med glutenfrie retter, er på denne liste, da nogle blot benytter omtalen af glutenfri på deres hjemmeside, hvilket ved nærmere tjek ikke viste sig at holde stik. Du kan derfor være sikker på, at de restauranter, der er på denne liste, vil have noget, der passer til dig som glutenallergiker. Husk dog i sidste ende at bruge dit eget skøn som kunde, når du bestiller mad, uanset om restauranten er på denne liste eller ikke.

Kort over glutenfrie restauranter i Barcelona

På kortet nedenfor kan du se, at uanset hvilken del af Barcelona du bor i, vil du altid have et sted i nærheden inden for ca. 10 minutter, hvor du kan gå hen og nyde et skønt glutenfrit måltid. 

 


Restauranterne er kategoriseret på følgende måde:

 • Lyseblå - Glutenfri menu specielt til glutenallergikere
 • Orange - Menu med glutenfrie varianter markeret
 • Lysegrøn - Menu kan tilpasses efter anmodning
 • Mørkeblå - Øvrige glutenfrie restauranter
 • Gul - Fastfood

På kortet er der en kort beskrivelse af, hvad hver restaurant tilbyder. Mon ikke du kan finde en som passer til dig? Hvis du søger efter et udvalg af favoritter fra denne liste baseret på erfaring, så læs videre om nogle af de bedste.

Anbefalinger til meget gode glutenfri-venlige restauranter

NOMO – For par

Nomo Restaurant


Denne skønne japanske restaurant markerer tydeligt på deres menukort, hvilke retter der er mulige for glutenallergikere. Servicen er høj her, og det virker som om, at personalet udemærket er klar over, hvad det vil sige at have glutenallergi. De er meget opmærksomme på, hvad cøliaki rent faktisk betyder, og de giver den rette hjælp f.eks. i form af en særlig separat glutenfri sauce og rådgivning på menuen. Ud over det opmærksomme personale udmærker stedet sig ved at være behageligt svagt oplyst, det er moderne og trendy men alligevel ikke pretentiøsitet, hvilket gør stedet ideelt for par. Der er hovedsagelig sushi på menuen her, men der er også et par andre retter for glutenallergikere. Det er ikke dyrt, priserne ligger mellem € 20 - € 30 pr. person afhængigt af hvor sulten du er.

 • Adresse: Gran de Gràcia 13, 08012, Barcelona
 • Vejbeskrivelse: Metrostation Diagonal (L3) - Gå ud af stationen og gå nordpå op ad Passeig de Gràcia eller Fontana (L3) og gå ned Gran de Gràcia
 • Hjemmeside: http://www.gruponomo.com/en/restaurants/nomo/
 • Telefon til reservation: 934 15 96 22

Macrobiotic Zen – God mad på et budget

Macrobiotic Zen

Du går herfra mæt, det er så godt som garanteret. Macrobiotic Zen er en vegetarisk restaurant, der leverer fødevarer baseret på 'Makrobiotisk filosofi', det vil sige fødevarer, der ikke er unaturligt forarbejdede og kun findes i naturen. Det er utrolig sund mad, og man går herfra med en god fornemmelse i mave og sjæl. Den eneste ulempe er, at du kun kan besøge denne restaurant til frokost mellem klokken 13:00 og klokken 16:00. Men det kompenseres nemt ved, at du betaler kun betale lidt over € 10 for 3 retter med store portioner foruden ubegrænset adgang til meget velsmagende te. Der er en fast menu hver dag, og du går op til køkkenet med din bakke. Her taler du direkte med kokken, som godt ved, hvad det betyder, når du siger "Soy celiaco" (“jeg er cøliaki” - udtale forklaret senere).

De har forskellige kager,  som står på den ene side af baren, og du kan se alt, som foregår inde i køkkenet under forberedelsen af din frokost. Her kan du også følge med i, om der skulle være potentielle krydskontaminering, så du kan være mest mulig sikker på, at du kan nyde din made uden at være urolig. 

 • Adresse: Carrer de Muntaner 12, 08011, Barcelona
 • Vejbeskrivelse: Metro Universitat (L1 and L2)
 • Telefon til reservation: 934 54 32 14 – Reservation er dog oftest ikke nødvendig

En Ville - High-end gastronomi til rimelige priser

En Ville Restaurant

Atmosfæren i denne restaurant er meget rar. Stille jazz høres i denne restaurant, hvilket giver et strejf af både klassiske og moderne omgivelser, hvor maden synes at afspejle denne følelse af balanceret elegance. Menuen er markeret, så det er nemt at finde de glutenfrie retter, og udvalget er oftest ganske godt. Det er moderne fransk stil, men det er ikke hypet og pompøst, og priserne er overkommelige. Restauranten ligger i Raval-zonen lidt uden for de områder, hvor der normalt kommer mange turister. Stedet tiltrækker altid en større skare til frokosten, for restauranten er bestemt et besøg værd. Måske en ide at foretage en reservation først.

 • Adresse:: Carrer Doctor Dou 14, 08001, Barcelona
 • Vejbeskrivelse: Metro station Catalunya (L1 and L3)
 • Hjemmeside: http://www.envillebarcelona.es/
 • Telefon til reservation:: 933 02 84 67

Flax & Kale - nærende mad, anderledes på den gode måde

Flax & Kale restaurant


Denne restaurant kan godt være en af ​​de bedste i Barcelona. Her serveres sund, god mad, der hovedsageligt er vegetarisk (80%), hvor de eneste få ikke-vegetariske retter består af fisk (20%) - de kalder det “flexitar”, og alt er økologisk fremstillet. Menuerne er tydeligt markeret på engelsk, spansk og catalansk. Personalet har desværre ry for godt at kunne være mere kundevenlig, hvilket trækker lidt ned i den samlede oplevelse. Og så skal man være opmærksom på, at deres friske koldpressede juice koster € 4,95 for 400 ml, og det eneste alternativ er vand. 

Priserne på retterne er derimod ikke urimelige, da du kan spise frokost her for ca. € 13-15 pr. person, hvis du altså hopper over juicen. Maden er meget velsmagende og sund, indretningen er moderne, og de har en solrig terrasse ovenpå, som er åben, når vejret er godt. Trods de to punkter, som trækker ned, så er det samlet set en så god oplevelse, at der er grobund for at komme igen og igen!

 • Adresse: Carrer dels Tallers 74, 08001, Barcelona
 • Vejbeskrivelse: Metro Universitat (L1 and L2)
 • Hjemmeside:  http://www.teresacarles.com/fk/
 • Telefon til reservation: 933 17 56 64

Sådan forklarer du, at du har cøliaki på en restaurant i Barcelona

Glutenallergi-kort (spansk)

Det er meget nemt at meddele, at du har cøliaki. Du fortæller tjeneren "soy celiaco", hvis du er mand og "soy celiaca", hvis du er kvinde. “Soy” udtales som i "sojabønner" og celiaco / a udtales fonetisk: "Cell · ee · ack · oh / ah". Hvis du er genert eller er bekymret for at blive misforstået, kan du udskrive det vedhæftede billede til størrelsen af ​​et visitkort, klippe det ud, placere det i din pung og give det til tjeneren, som derefter helt sikkert vil forstå, hvad du ønsker at forklare ham. 

Hvis du har været på en restaurant i Barcelona, ​​der henvender sig til folk med en intolerance over for gluten og gerne vil anbefale det, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.