Palo Alto Market - et nyt og inspirerende hipstermarked i Barcelona

Det er første søndag i maj. Solen skinner fra en skyfri himmel, og termometeret viser 27 grader. Sommeren er for alvor på vej i Barcelona, og det mærkes ikke mindst her i Palo Alto - en restaureret industrifabrik i bydelen Poblenou – hvor gourmetmarkedet Palo Alto Market endnu en gang er fyldt med markedsglade mennesker. 

Markedsgade

Gademarked i moderne format

Palo Alto Market åbnede for første gang i slutningen af 2014 og er et sofistikeret gademarked udelukkende baseret på kvalitet og kreativitet. Her kan du købe alt fra kunst til trendy designertøj, genbrugsting og delikatesser som øl-marmelade, lagret gedeost, ansjoser og økologisk bagværk. For de sultne er der masser af madboder med fastfood i gourmetkategorien, og løbende spiller forskellige musikere markedsstemningen op med smukke vokaler, spændende akustiske toner og elektroniske rytmer.

Marmelade

Markedet foregår i et nedlagt fabriksområde, som i dag er hjemsted for kreative værksteder og start-up-virksomheder. De rustikke og velbevarede bygninger står i fantastisk kontrast til figentræer og utallige, farverige blomster og buske, som kryber sig op ad bygningernes facader. I centrum af hele fabriksområdet ligger en frodig have, hvor vinrankerne hænger over hovedet på en, og hvor luften krydres med duften fra havens store rosmarinbuske. Legen med de fem sanser er hele grundtanken bag markedet, som Palo Altos egen organisation, Fundación Palo Alto, står bag. Nedenfor kan du få en idé om, hvad markedet stimulerer synet, hørelsen, smagen, lugte- og følesansen med:

- Designertøj samt øko- og delikatesseprodukter

- Vintage-tøj, møbler og nipsting

- Gourmet-fastfood

- Gademusik og -teater

- Kunstgalleri

- Workshops for børn og voksne

1. weekend i hver måned

Markedet bliver afholdt den første weekend i hver måned (nogle måneder også den sidste), både lørdag og søndag fra klokken 11.00-21.00. Siden åbningen har folk i alle aldre strømmet hertil fra nær og fjern, og selvom køen kan virke lang, så rykker den sig hurtigt. Ventetiden er uden tvivl det hele værd, og et godt råd er at komme til åbningstid, hvor catalanerne endnu ikke er kommet ud af sengen, eller sent på eftermiddagen, hvor mange af de besøgende er forsvundet igen.

Musiker

Indgangen koster kun to euro, og husk kontanter, så der er råd til at smage på Barcelonas stolthed og velsmagende pilsner, Moritz, catalanske aperitiffer som cava og vermouth og ikke mindst den lækre fastfood fra en af markedets utallige madstande. En skilling på lommen giver dig også mulighed for at købe en unik souvenir eller to med hjem. Priserne er yderst betalelige – især i danske øjne.  

Pulserende markedsgader og kunstgalleri under tag

Når du er kommet indenfor i Palo Alto, vil du opleve, hvordan markedet er logisk opdelt på fire små ’gader’ - to med smilende og imødekommende sælgere af madprodukter, en hvor du kan købe designerting og genbrugstøj og endelig et større område med madboder. I madboderne kan du for eksempel vælge imellem Paella, Butifarra (catalansk, krydret medisterpølse) eller sandwich med ingefærmarineret svinekød - men også det asiatiske og mexicanske køkken er repræsenteret, så der er noget for ethvert smagsløg.    

Drikkebod

Og madboderne er ikke bare madboder, som du ser på et normalt gademarked, for nogle af dem er små, udsmykkede campingvogne og lastbiler. Duften af sødme, salt og krydderier spreder sig ikke kun over hele Palo Alto, men langt ud i Poblenous gader. Går du en tur om i haven, finder du frem til en scene, som du kan være heldig at få en bordplads foran. Her kan du afslappet nyde din udvalgte drink og mad – og måske er du også så heldig, at der er gang i en livekoncert på scenen.

Du kan slutte rundturen af indenfor i Palo Altos centralt placerede fabrikshal, hvor der sælges endnu flere vintageting, og hvor du kan lade dig inspirere af forskellig catalansk billedkunst. Totalt set optager markedet omkring 3700 m2 og omfatter omkring 150 udstillingsstande og boder.

Designertøj og vintage

Find vej til markedet:

Adresse: 

Carrer dels Pellaires, 30, 08019 Barcelona

Offentlig transport:

Palo Alto ligger omkring fem minutters gang fra metrostoppet Selva de Mar i Poblenou (Gul linje - L4). Med sporvognstoget (Tramvía) kan du stå af på stationen Fluvià og derfra gå omkring 500 meter direkte ned ad Carrer de Fluvià - for enden af Fluvià starter Palo Alto.

Bil:

Der er to gratis parkeringsområder lige i nærheden: Et ved Ronda Litoral og en anden, hvor Carrer de Llull krydser med Avenida Diagonal. 

 Moritz Palo Alto

Der er ingen tvivl om, at Palo Alto Market er en feinschmecker-oplevelse, som er værd at få med hjem i bagagen. Så forhåbentlig befinder du dig i Barcelona den første weekend i en af årets måneder og har tid til at tage en smuttur til Palo Alto i Poblenou.

Læs mere om Palo Alto Market www.paloaltomarket.com