Benalmadenas strande - Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajal

Beboere i Benalmadena og Fuengirola argumenterer ofte for, hvilken kommune disse strande tilhører, da de ligger midt mellem Benalmadena og Fuengirola. De er helt sikkert blandt vores yndlingsstrande med mange gode restauranter i nærheden og nogle af de bedste strandbarer i området. Sørg for at se mere på vores guide til de bedste strande på Costa del Sol.

Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajal

Playa Tajo de la Soga, Benalmadena

Playa Tajo de la Soga er en af ​​de vildeste og mest naturlige strande i Benalmadena, og den er direkte forbundet med Playa Carvajal. Selv om de to strande ligger lige ved siden af hinanden, er de meget forskellige. Den første strand tilbyder så godt som ingen faciliteter overhovedet. Det er en temmelig uspoleret strand, der gør den til det perfekte sted for dem, der ønsker at tilbringe en dag i en intim atmosfære. Den anden strand er helt anderledes, da den er fuld af liv, musik og strandgæster.

Begge strande har det karakteristiske mørke sand. Tajo de la Soga har det reneste vand og nogle større sten. Begge strande er ca. 750 meter lange. Det er også værd at nævne, at bølgerne er gennemsnitlige og ikke for store, hvorfor mange familier ofte vælger dette sted til badning og en dag på stranden. 

Playa Tajo de la Soga, Benalmadena

Adgangen til de to strande er ret vanskelig. Playa Tajo de la Soga kan kun nås ved at gå ned ad nogle trapper, hvilket gør det vanskeligt at få adgang hertil for personer med begrænset mobilitet. Playa Carvajal er heller ikke forbundet med strandpromenaden.

Faciliteter

Playa Tajo de la Soga - Carvajal, Benalmadena

Den eneste facilitet, som tilbydes på Playa Tajo de la Soga, er brusere, men heldigvis er Playa Carvajal kun få skridt væk. Playa Carvajal har alt, hvad du forventer af en veludstyret bystrand. I sæsonen er der udlejning af jetski, vandcykler, bananbådscykler og andet udstyr til vandsport. Stranden er også oversået med liggestole og parasoller, som du kan leje, og strandgæsterne kan gøre brug af både brusere og toiletter. Sikkerhed sikres ved at der i sommersæsonen konstant er livreddere, som overvåger stranden og de svømmende gæster. Stranden rengøres regelmæssigt, så den er altid indbydende at besøge.

Du kan endda nyde en afslappende massage på Playa Carvajal for omkring 20-30 €. Du kan også vælge at tilbringe dagen på El Rincón de María, hvor du kan finde brætspil, plastiklegetøj til børn og endda solcreme eller et håndklæde, hvis du har glemt dit eget.

Den bedste strandbar på Costa del Sol - La Cubana

La Cubana, Playa Carvajal

Hvis de lokale tænker på Playa Carvajal, tænker de også sandsynligvis på La Cubana, en usædvanlig strandbar, som du bør besøge af mange grunde. Denne chiringuito tiltrækker mange mennesker, så i weekenden til frokost er der ofte en venteliste. Tre grundlæggende ting gør denne restaurant besøg, du ikke må undlade: lækker mad, et fremragende personale og en god stemning.

Menukortet på La Cubana er ret lille. Retterne er tilberedt med friske råvarer, og der er noget for enhver smag. Vegetarer vil ikke have problemer med at finde en ret, og for veganer er det muligt at vælge imellem hummus eller en quinoa salat. Alle retterne er beregnet til at dele, så alle kan prøve lidt af alt. Du kan bestille en salat til 9-10 €, en wokret med pasta tagliatelle og rejer, oksekød eller kylling til 11-12 € eller kylling curry eller en fiskeret (serveret med basmati ris). Derudover kan du bestille friske wraps for ca. 11-12 €.

Hvad angår service fås det ikke bedre i området. Personalet på La Cubana er ungt, underholdende og meget sympatisk. Selv når der er omkring 35 grader, løber de fra bord til bord i det varme sand og formår at give en god, hjælpsom og hurtig service (jeg spekulerer på, hvordan de gør det). De får kunderne til at ønske at komme tilbage, hvilket tydeligt viser på internetanmeldelserne om virksomheden. Denne chiringuito udlejer også farverige parasoller til 9 €. Når du kommer helt tæt på denne chiringuito, vil du helt sikkert bemærke de slående og anderledes farver på væggene, og de farverige parasoller kombineret med retro møbler uden identiske borde eller stole. Nyd den afslappende atmosfære i hippiestil, hvor alle føler sig velkomne. La Cubana har åbent i sommerhalvåret. 

Hvordan man kommer dertil?

Du kan nå stranden med bus (M120 - Benalmadena - Fuengirola), i bil eller med lokaltoget (Carvajal stop). Hvis du planlægger at komme i bil fra Malaga, skal du tage kystvejen MA-21, som først bliver til  Av. Antonio Machado og senere til Carretera de Cadiz. Når du kører mod Fuengirola, vil du passere flere rundkørsler. Fortsæt ligeud indtil du kommer til den sidste rundkørsel før skiltet, hvor der står '' Fuengirola''. På dette tidspunkt skal du dreje til højre. Forsøg herefter at finde en parkeringsplads ved Carvajal Beach. I weekenden kan være en udfordring, så vi anbefaler at du kommer tidligt. 

Du kan finde Playa Tajo de la Soga i samme rundkørsel. Parkeringspladser findes på din højre side.