De bedste ting at lave i Benidorm

Ligesom mange andre sommerferiedestinationer har Benidorm flotte strande og et dejligt klima og en masse ting, du kan se og lave. Udbuddet af aktiviteter er fantastisk. Her er nogle forslag til ting, du kan lave, og steder du kan besøge i denne del af Middelhavet. Book din ferielejlighed i Benidorm og gør dig klar til et uforglemmeligt ophold.

Et besøg i byens centrum

Benidorm - Parroquia de San Jaime y Santa Ana

Tidligere var Benidorm blot en lille fiskerby. Det historiske centrum, som du stadig kan besøge, er ret lille i forhold til ​​de områder, der er blevet bygget i de senere år. Byens hovedattraktioner og seværdigheder findes i et par udvalgte gader i den del af byen, som ligger placeret på klippen, der adskiller Levante Beach og Poniente Beach.

Dette er stedet med den bedste panoramaudsigt i hele byens centrum. Ved Plaza Santa Ana - hovedtorvet i den gamle bydel - er der flere steder, hvor du kan tage flotte billeder af kysten. De bedste udsigtspunkter med de mest spektakulære udsigter er Mirador del Castillo og Balcón del Mediterraneo, som ligger lige ved kanten af ​​klippen kun få skridt syd for Plaza Santa Ana.

Benidorm - Balcon del Mediterraneo

Plaza Santa Ana er også et besøg værd. Her er der både et lille håndværksmarked og gadekunstnere, der udfører deres shows næsten hver time og flere barer med udendørs siddepladser, hvor du kan nyde en cocktail i hyggelige omgivelser. På højre side af pladsen ligger Iglesia de San Jaime y Santa Ana, som er byens hovedkirke fra det 18. århundrede.

Benidorm - Mirador del Castillo

Hvis du går ned ad de smalle gader bag Plaza Santa Ana, står du i hjertet af byen. Her er et imponerende udbud af butikker, indkøbscentre, barer og restauranter, der ofte ligger, hvor fiskerne tidligere boede. Hvis du vil shoppe eller prøve den lokale gastronomi, finder du mange spændende steder her.

Tag en tur ud til Benidorm ø

Mindre end tre kilometer fra byen ligger en lille ø, som er en fantastisk destination for en dagstur. Denne klippeø, der stiger stejlt fra havbunden, er kun 400 meter lang og er egentlig en del af Sierra Helada-bjergkæden, der løber langs Benidorms østkyst.

Øen er ubeboet i dag, men indtil 1700'erne var der et lille samfund af fiskere, der ville undslippe problemerne på fastlandet og samtidig udnytte de rige fiskeressourcer omkring øen. Den klippefyldte og lave havbund, der omgiver øen, huser mange forskellige arter af fisk og havdyr herunder blæksprutter, barracuda, klumpfisk, søheste og salpa. Dette gør dette beskyttede havområde til et sandt paradis for dykkere.

Familier med børn og naturelskere vil også nyde en tur ud til øen takket være de gode afmærkede stierne hen over øen. Overalt kan du se mange fuglearter, der er bosat her, fordi øen næsten ikke huser rovdyr. Husk at selvom øen er dækket af vegetation, består den næsten kun af lave buske, så her er ikke meget skygge. Hvis du besøger øen med børn, er det tilrådeligt at undgå meget varme sommerdage.

En returbillet til øen koster € 15 pr. Person (€ 12 for børn) og inkluderer en kort tur langs øens kyst i en båd med en glasbund. I højsæsonen afgår færgen hver time fra kl. 10:00, og der er afgang fra marinaen, hvor du også finder et center, hvor du kan bestille dykkerture.

Vandaktiviteter

Vandscootere i Benidorm

Benidorm tilbyder mange muligheder for at have det sjovt både i, under og på vandet. Strandene i området og lystbådehavnen har mange maritime centre, der byder på alle former for udstyr til sportsentusiaster herunder sejlads og motorbåde, kajakker, kanoer, SUP (Stand Up Paddling), surfing, fiskeri og dykkerudstyr.

Hvis du foretrækker andre fritidsaktiviteter, kan du leje vandscootere eller bestille en sjov tur med en bananbåd eller en flyfish (oppustelige både, der trækkes af hurtige både og som næsten letter) eller stå på vandski. Hvis du vil have mere udfordrende oplevelser, kan du prøve paragliding (€ 70 for 15 minutters flyvning) eller kabel-ski (€ 21 for en time). Hvis du rejser med venner, bør du ikke gå glip af en bådfest. Prisen starter fra omkring 65 € pr. person med fri bar og fest på en katamaran.

Forlystelsesparker og vandland

Delfinshow i MundoMar i Benidorm

At rejse med børn kan undertiden være en stressende oplevelse for forældrene, som ofte oplever et konstant pres for at finde nye aktiviteter til børnene, som kan holde dem underholdt. Costa Blanca er fuld af forlystelsesparker og vandlande, og Benidorm er ingen undtagelse. Byen og dens omgivelser huser nogle af de største og mest populære vandlande på Costa Blanca (og i Spanien), og de fleste af dem appellerer både til børn og voksne.

Mundomar er en dyrepark tæt på naturparken Sierra Helada Park, og den ligger kun få minutter fra centrum. Her kan du se mange forskellige dyr herunder  delfiner, søløver, lemurer, papegøjer, flamingoer, ottere, aber, tukaner og svaner. Du har mulighed for at deltage i shows, tage billeder med dyrene og svømme med søløver.

Terra Natura er også dedikeret til dyr i form af en 320.000 m2 eventyrpark, der er opdelt i fire hovedområder og viser forskellige geografiske områder i verden. Parken ligger kun få kilometer fra centrum. Parken indeholder også et vandland - Aquanatura - med mange attraktioner, pooler, restauranter og dyreshows. Priserne varierer fra 25 € til børn og 31 € for voksne for en hel dag. Med et tillæg på 13,50 € kan du få adgang til begge områder.

Terra Mitica er en forlystelsespark, der byder på mange spændende attraktioner for både børn og voksne med shows inspireret af historiske begivenheder. Priserne varierer fra € 28 for børn til € 39 for voksne, men du får rabat ved booking online.

Aqualandia er et af ​​de mest populære vandlande i området. Det ligger i centrum af Benidorm kun få hundrede meter fra Playa de Levante og ved siden af ​​Mundomar. Dette vandland tilbyder 15 attraktioner (herunder vandrutschebaner, boblebade, vandfald og bølgebassiner). Parken er især stolt over at have Europas højeste vandrutschebane. Fra 33 meters højde når du en hastighed på 100 km/t på vej ned.

Udforsk Helada naturpark

Hvis du elsker naturen, bør du ikke gå glip af en tur gennem Sierra Helada naturpark, som ligger lige nord for Levante-stranden og omfatter både et hav og et bjergområde, der begge er beskyttede områder.

Parken omfatter en spektakulær og kystnær bjergkæde bestående af klipper, der vender ud mod Middelhavet. Det er det perfekte sted for dem, der elsker at vandre. Parken tilbyder flere markerede stier fra den "blå rute", som er den nemmeste og også tilgængelig for cyklister og kørestole til den gule vej, som er den mest krævende.

Langs vandreruten finder du flere udsigtspunkter som f.eks. Punta del Cavall og Albir fyrtårn, og du vil også komme forbi resterne af de mange vagttårne, der i hundredvis af år tidligere blev benyttet til forsvar af byen mod angreb fra pirater.

En dagstur til Guadalest, Villajoyosa eller Algar-vandfaldene

Hvis du vil have en dags pause fra strandene og udforske områderne omkring Benidorm, er der flere skjulte perler, der bare venter på at blive opdaget.

Guadalest er en malerisk landsby kun 20 km fra Benidorm. Den er kendt for sit utroligt smukke slot, som ligger på en klippe med udsigt ud over en frodig dal af fyr- og mandeltræer og et imponerende vandreservoir. Slottet blev bygget under den mauriske periode og efterfølgende siden fra midten af ​​1300-tallet.

Algar vandfald

Jordskælv og forstyrrelser har over årene efterladt slottet i ruiner, men du kan stadig finde mure, tårne ​​og dele af hovedbygningerne med deres storslåede udsigt ud over bjergene og dalen nedenfor. Selve landsbyen er også værd at besøge. Her finder du mange butikker fulde af håndværk og lokale produkter foruden hyggelige restauranter, hvor man kan smage den lokale gastronomi.

Algar vandfaldene er en attraktion beliggende mindre end 20 km fra centrum af Benidorm lige udenfor Callosa d'En Sarria - en smuk middelalderlig landsby af maurisk oprindelse. De mange toppe i området skaber et fantastisk landskab med naturlige bassiner omgivet af skove med små vandfald og vandløb, perfekt til en forfriskende dukkert efterfulgt af en afslappende picnic.

Villajoyosa er en lille fiskerby beliggende 10 km syd for Benidorm. Denne smukke by er kendt for sin typiske middelhavsatmosfære med smalle gader og farverige huse. Dette er det perfekte sted at opleve en autentisk middelhavslandsby, slappe af på den vidunderlige strand (kaldet Playa Paraiso) og smage den lokale gastronomi.

Turisttog og busser

Benidorm kan også udforskes med turisttog og busser. Du kan hoppe på Trainvison-toget (€ 5 for en times kørsel) eller på en dobbeltdækkerbus (€ 6) og blive guidet rundt til strandene og byens største attraktioner med oplysningerne på fem sprog.

En anden god mulighed er en tur ombord på “Trenet de la Marina”, en sporvogn, der forbinder Alicante og Benidorm og løber langs kysten. Rejsen varer cirka en time og tilbyder en fantastisk udsigt (især mellem Altea og Denia) og muligheden for at stoppe på vejen for at besøge nogle små kystbyer som Villajoyosa. Toget afgår hver time. Tjek tidsplanerne på den officielle hjemmeside.

Udflugter på cykel eller til hest

Costa Blanca er et paradis for folk, der elsker at cykle. Området byder på et varieret og kuperet landskab og fantastiske vejrforhold hele året rundt. Derfor er det ikke overraskende, at mange professionelle cykelryttere på både mountainbike og landevejscykler regelmæssigt besøger besøg området til vintertræning.

Benidorm er et godt udgangspunkt for en cykelferie. Herfra kan du udforske naturparken Sierra Helada og Montgó, cykle på de mange cykelruter lige udenfor byens centrum eller langs Paseo Maritimo for at nyde udsigten og opleve solnedgangen. I byen er der flere cykeludlejningsbutikker og lokale cykelforeninger, som arrangerer ture og løb hele året rundt.

Hvis du er på udkig efter en unik oplevelse, prøv Downhill Bike Ride, en tur, der giver dig mulighed for at nyde en betagende udsigt ud over bjergene og Benidorms kyst, mens du kører ned ad skråningerne på cykel på en tur på 30 km! Oplevelsen kan nydes af cyklister på alle niveauer (herunder børn).

Benidorm har også mange tilbud til dem, der ønsker at ride. Hvis du vil udforske naturen i området eller bare ride et par timer, skal du besøge Sierra Helada Hipico Center - et hestecenter kun få minutter nord for centrum. Virksomheden organiserer guidede ture langs kysten og i naturparken Sierra Helada. De tilbyder også kurser og lektioner på alle niveauer. Kontakt dem for et tilbud og nyd turen!