En guide til strandene i Benissa

Benissa er en lille by i den nordlige del af Costa Blanca. Med et smukt malerisk centrum er det en oase af idyl, hvor du kan slappe af og nyde en velfortjent ro på din strandferie til Costa Blanca. Et par kilometer væk fra centrum finder du de lokale strande og calas (bugter), der byder på krystalklart hav og imponerende naturoplevelser. Solbad, svøm, fordyb dig i det turkisblå hav og udforsk det spændende liv under havoverfladen. Her er strandene i Benissa, som du ikke bør gå glip af!

Benissa strande - video

Playa la Fustera

Playa la Fustera

Dette er sandsynligvis Benissas mest berømte strand. La fustera er en let tilgængelig sandstrand, som er omkring 110 meter lang og 40 meter bred. Stranden oser af en afslappet atmosfære, som er perfekt til at tilbringe en skøn stranddag tæt ved din feriebolig i Benissa. Her er en legeplads for børn, et stort parkeringsområde og en strandrestaurant, som hedder Mandala Beach. Prøv de lokale specialiteter som består af et bredt udvalg af risretter og traditionelle tapas.

La Fustera er tildelt det blå flag, og den er en favorit blandt familier med børn på grund af det rolige turkise hav, hvor børn kan lege og holde sig underholdt hele dagen, mens du fra dit badehåndklæde nyder den fortræffelige udsigt ud over Middelhavet. En ting du bør opleve her er at snorkle og udforske det uspolerede sceneri under vandet, som er fuldt af havgræs og forskellige dyr. 

Cala Els Pinets

Cala Els Pinets

Cala Els Pinets er en lille sandet og stenet bugt, som er 20 meter lang og perfekt til en familiedag på stranden.Els Pinets er et lille paradis, og stedet til dig, hvis du foretrækker mindre strande. Områdets klipper og turkise hav gør det til et hotspot for snorkling, mens du fra selve stranden kan nyde en storslået udsigt ud over havet med den berømte klippe Peñon de Ifach i baggrunden.

Hvis du vil bevæge dig lidt og strække dine ben efter at have slappet af i solen hele dagen, kan du gå en tur på den økologiske sti (Paseo Ecológico), der løber 4 kilometer langs hele kysten ved ​​Benissa. Det er den perfekte måde at opleve de lokale bugter på. Fra Cala Els Pinets tager denne sti dig til '' Mar Morta i Roques Negres '', en naturlig skabt pool af stor geologisk interesse. Når du ankommer til stranden, kan du parkere din bil på parkeringspladsen tæt på stranden og gå resten af vejen, som ikke er så langt. Der er også lavet en cykelparkering. 

Cala de la Llobella

Den stenede og klippefyldte Cala de la Llobella er den vildeste og mest uspolerede bugt, du finder i Benissa. Stranden er et strålende sted at tilbringe en dejlig og rolig stranddag i naturlige omgivelser, og hvor du kan bade i det rene krystalklare vand. Stedet ligger i et lidt ufremkommeligt sted ganske langt væk fra selve byen, så det et godt sted for feriegæster, der søger ensomhed. La Llobella er også et fantastiske sted til snorkling og dykkeroplevelser, hvorfor mange kommer hertil netop for at opleve livet under havoverfladen. Bugten er tilgængelig i bil og der er masser af parkeringspladser. 

Cala Advocat

Cala Advocat er sandsynligvis bedst kendt for, at havet er meget roligt her. Små trapper og bølgebrydere, der stikker ud i havet, gør det let og behageligt at bade her, lidt ligesom at bade i en pool. Alle tænkelige faciliteter til stede, hvilket sammen med det rolige lave vand og den lille beskyttede sandstrand gør området meget velegnet til små børn. Cala Advocat er således et perfekt sted til en familiedag på stranden, hvor børn kan hygge sig i det lave vand. 

I sommersæsonen kan du slukke din tørst og tilfredsstille en rumlende mave på den lokale bar, der serverer et stort udvalg af forfriskninger og mad. Udsigten er uovertruffen fra denne Benissa-strand med Peñon de Ifach i det fjerne og den 47 meter høje El Cantalar-klippe til højre.

Det er muligt at parkere tæt på bugten. Vi vil anbefale, at du kommer ret tidligt for at sikre en parkering og en god plet til dit håndklæde.

Cala Baladrar

Vi afslutter denne guide ved at tage til Cala Baladrar, en strand, der består af småsten og klipper. Da stranden er naturligt beskyttet mod vinden, er den et godt sted at bare slappe af på stranden eller nyde en drink i chiringuitoen (strandbaren), hvor der ofte er levende musik. Med lavt krystalklart vand og en klippe kaldet 'La Polida' (30 meter høj) er Cala Baladrar endnu en bugt, som du ikke bør gå glip af under ferien på Costa Blanca.

Rejs til Benissa og opdag en kystlinje fuld af strande og bugter, der passer til enhver smag. Nyd den fantastiske natur og lad det krystalklare vand forføre dig på din strandferie til Costa Blanca!

 Kort