Nyd Cadaqués sammen med familien

Der er ikke noget bedre sted på Costa Brava at slappe af og nyde en fantastisk familieferie end i Cadaques. Den smukke gamle by er fuld af hvidskurede huse tæt på havet, og naturen omkring byen er pragtfuld og består blandt andet af naturparken Cap de Creus. Her kan du og familien helt sikkert få mange sjove dage i skøn natur og kultur, og timerne vil flyve afsted.
 
Oversigt ud over Cadaqués
 
Cadaqués er ensbetydende med skønhed og kultur. Et magisk sted, der har tiltrukket kunstnere som Picasso og Dali. Viften af aktiviteter og muligheder er stor, og vi vil her vise dig alt, hvad der venter dig, hvis du rejser på familieferie til Cadaqués:

Tapas, gallerier, butikker og det charmerende historiske centrum

Vi starter vores guide til Cadaqués med at tage en gåtur i byens labyrint af brostensbelagte gader og hvidkalkede huse med blå detaljer, som udgør hovedparten af den gamle bydel i Cadaqués. Byen ligger fantastisk direkte ud til havet, hvilket giver en enestående udsigt ud over kysten. Cadaqués er det helt perfekte motiv til et postkort fra Costa Brava. 
 
Cadaqués’ historiske centrum
 
Vi anbefaler at gå en tur på strandpromenaden, når solen er på vej ned efter en varm dag. Her kan du nyde havets brise og de flotte modernistiske bygninger, der findes langs vejen. Du kan også vælge at gå op til kirken Santa María de Cadaqués, som ligger på det højeste punkt i byen, og hvorfra man kan nyde en smuk udsigt ud over bugten.
 
Overalt i centrum ligger der mange barer og restauranter, som er perfekte til at prøve det lokale køkken, som er baseret på frisk fisk og vine fra lokalområdet og regionen Empordà. Byen er det ideelle sted at nyde en familieferie! Desuden er Cadaqués omgivet af charmerende landsbyer, så vi anbefaler, at du bestiller en feriebolig på Costa Brava og nyder den smukke natur og skønne landsbyer. 
 
Cadaqués’ historiske centrum

La Casa-Museo de Dalí

Vi fortsætter med en aktivitet, som både voksne og børn vil nyde: et besøg på det fabelagtige Casa-Museo Dalí. Den catalanske kunstner valgte at placere sit værksted i bugten Portlligat, som ligger ved Cadaqués. Her lod han sin fantasi og kreativitet få frit spil. Han opfattede sit værksted og hjem som et levende væsen, som han udviklede på og udsmykkede hele sit liv.
 
Et besøg på Casa-Museo Dali er en oplevelse i farver, fantasi og overraskelser. Dalís hus er nemlig ikke som ethvert andet hus. Hvert værelse er mere surrealistisk end det sidste med fabelagtige detaljer og malerier, som kun Dalí ville være i stand til at udtænke og skabe. 
 
Casa-Museo de Salvador Dalí
 
Det kan bestemt også anbefales at tage en tur ned i Portlligat bugten. Her er en pragtfuld udsigt ud over havet, små fiskerbåde på sandet, majestætiske strande og klipper, det er ikke svært at forstå, hvorfor Dalí holdte af dette sted. Det har tydeligvis også været en stor inspirationskilde for ham. Hvis du kommer til Cadaqués, må du ikke gå glip af Casa-Museo de Salvador Dalí.
 
Åbningstider:
Fra den 16. september til 6. januar og den 10. februar til den 14. juni fra kl 10:30 til kl. 18:00.
Fra 15. juni til 15. september fra kl 09:30 til kl 21:00.
Entré: 11 euro. Gratis for børn under 8 år.
 
Playa de Portlligat

Sol og strand i paradis

Havets kontinuerlige bevægelser og vinden fra bjergene i naturparken ​​Tramontana har i løbet af årene modelleret en smuk kystlinje fuld af små bugter og stejle klipper. Cadaqués’ strande er perfekte til en familieferie, fordi de har alle former for faciliteter.
 
En af de mest populære strande for familier med børn er stranden Ros på grund af sit klare, lave vand og den skønne udsigt fra stranden ud mod de hvide huse i Cadaqués med bjergene Puig de Pani og Puig de Bufadors i baggrunden.
 
Hvis vi bevæger os lidt væk fra byens centrum og tager ind i naturparken Cap de Creus, finder vi mange skønne paradisiske perler. Selvom adgangen er mere kompliceret, og strandene her ikke tilbyder så mange faciliteter som bystrande, er det helt sikkert værd at tage en tur til strandene i Cap de Creus og nyde freden, roen og det krystalklare vand.
 
Cala Rostella
 
Vil du nyde solen og varmen på Costa Brava denne sommer? Familieferier behøver ikke at være dyre, hvis du ved hvordan. Tjek vores guide til at spare penge, når du bestiller din familieferie og opdage de bedste tricks.

Find løver og kameler i Cap de Creus

"Det er et mytologisk sted, der er lavet til guder frem for til mænd, og det har brug for at fortsætte, som det er". Således beskrev Dalí en af ​​de mest idylliske ruter i Cap de Creus, for ud over sine idylliske strande er naturparken nemlig også kendt for sine fantastiske vandrestier, som er helt perfekte til vandreture for en familie med børn. 
 
En af vores foretrukne ruter er Paratge de Tudela, hvis begyndelse ligger en halv times kørsel fra Cadaqués. Vi lader bilen stå ved parkeringen (5 euro) og derefter starter på vandrestien, hvis rute vil tage os omkring to timer. Glem ikke en solhat, solcreme og vand, for der er ingen skygge!
 
Paratge de Tudela
I hele området kan vi nyde et landskab af fascinerende geologiske former, der minder os om ekstraordinære malerier af Dali. Hvis vi stopper op og beundre disse naturskabte skulpturer og lader vores fantasi få frit løb, ser vi med lidt god vilje forskellige dyreskulpturer, herunder kamelsilhuetter, en søløve, en gorilla ... . Her er det naturen selv, som er kunstneren, da vinderosion har modelleret disse, men det kunne såmen lige så godt have været Dali med hans fænomenale fantasi. 
 
For at hjælpe os med at finde og identificere alle disse sjove og interessante skulpturer, er der placeret skilte langs hele ruten. Gå ikke glip af Roca Cavallera, der inspirerede Dalí til at skabe sit berømte værk "El Gran Masturbador", som i dag er udstillet på Reina Sofia-museet i Madrid. Slut dagen af med en dukkert i Cala Culip med el Faro del Cap de Creus, det næstældste fyrtårn i Spanien, i baggrunden som kulisse.
 
Kysten ved Cadaqués

Turisttoget i Cadaqués

Hvis vi ønsker at opleve Cadaques’ omgivelser uden at blive træt, kan vi altid vælge at tage en tur med turisttoget. Det lille turisttog i Cadaqués afgår fra byens centrum og har to ruter: en cirkelformet tur som kommer rundt i Cadaques by og en tur, der kører ud til fyrtårnet Cap de Creus og undervejs blandt andet passerer gennem Portlligat bugten og forbi Casa-Museo Dalí.
 
Toget tilbyder guidede ture på flere sprog, hvor der fortælles om de særlige kendetegn som passeres og om historien. Undervejs vil der være en vidunderlig panoramaudsigt ud over omgivelserne, som vi kan nyde, mens vi sidder komfortabelt.

Nye eventyr i Cadaqués

Ingen ferie uden et lille eventyr. Cadaqués omgivelser egner sig i høj grad til nye oplevelser med familien. På stranden i Portlligat finder vi selskabet Kajaking Costa Brava, et selskab med speciale i havkajak. Her tilbydes udflugter med erfarne guider, hvor der roes op langs kysten af ​​Cap de Creus for at opdage bugter, huler og hemmelige og utilgængelige steder. De tilbyder specielle ture for familier, enkelt eller dobbelt kajakker, og der sejler en båd med som støtte langs hele ruten.
 
Kajakker, Costa Brava
 
En anden måde at nyde kysten ved ​​Cadaqués og Cap de Creus på er at tage en sejltur rundt i området. En af de bedst kendte virksomheder er den smukke historiske båd, Charter Sant Isidre, som blev bygget i 1925. Den er for nylig blevet restaureret og tilbyder udflugter langs kysten med mulighed for at stoppe for at tage en skøn afsvalende svømmetur i Middelhavet.
 
Barco Adela (båden Adela) tilbyder også forskellige udflugter langs kysten af ​​Cap de Creus. Der kan vælges mellem ture til de bedste strande, eller mellem særlige udflugter såsom ture for at nyde solnedgangen eller fuldmånen. Denne virksomhed ligger ved molen ved Portlligat lige overfor Casa-Museo Dali.
 
Cadaqués
 
Endelig bør vi ikke glip af muligheden for at opleve den fascinerende verden under vandet. Her findes mange dykkerskoler både på strandene og molen ved Cadaqués. Sammen med trænede instruktører kan du komme under havoverfladen og opdage undersøiske huler, resterne af sunkne skibe og se den store undersøiske mangfoldighed af flora og fauna i Cap de Creus. Utvivlsomt en oplevelse, der vil blive husket i mange år fremover.
 
Vi håber, du nød vores tips og ideer til din familieferie i Cadaqués. Lad dig blive fanget af byens skønne atmosfære og book din feriebolig i Cadaqués. Nyd charmen i den gamle bydel og alle omkringliggende aktiviteter, som gør byen til en perfekt familiedestination.