En guide til strandene i Calpe

Calpe er en lille by beliggende på Costa Blanca. Byen er kendt for sine fine hvide sandstrande, skønne bugter og turkise hav. Calpe har udsigt ud over den imponerende klippe Peñón de Ifach, der betegnes som et af ​​de syv vidundere i Valencia. Klippen er en del af en naturpark og hjemsted for et væld af fugle, pattedyr og krybdyr og så giver klippen hele området en helt enestående atmosfære.

Video af Calpes strande


Det er meget populært at leje en ferielejlighed på Costa Blanca, og her vælger mange Calpe da det er en lidt mindre besøgt by end de kendte destinationer som Benidorm og Alicante. Oplev de skønne strande tæt på byen med alle faciliteter og underholdning for børn og de mere intime bugter og strande, som er perfekte til en afslappet tur på stranden. Strandene i Calpe er et paradis, hvor du både kan slappe af men også være aktiv og udforske livet under havoverfladen. 

Playa De La Fossa

Playa de la Fossa, Calpe

Levante eller La Fossa stranden er en ideel familiestrand i Calpe. Her er alle tænkelige faciliteter, og stranden er tildelt det blå flag. Langs den lange strandpromenade ligger der mange restauranter, barer og butikker, så du kan kombinere en dag på stranden med indkøb og restaurantsbesøg. Og har du glemt håndklæde eller legetøj, så kan det også findes langs strandpromenaden. 

Playa de la Fossa er Calpes største strand, og den er populær på grund af sine gode badeforhold, som består af rent, roligt og klart vand, perfekt til familier med små børn. Denne strand ligger lige ved Ifach-klippen, der majestætisk breder sig ud af havet, hvilket giver en helt spektakulær og meget anderledes udsigt fra din plads på håndklædet.

Det er nemt at komme til denne strand, og der er skilte, som viser hen til den. Der er en gratis parkeringsplads i nærheden på Avenida Juan Carlos I foruden en del parkeringspladser omkring de hoteller, der vender ud mod stranden.

El Racó

Lej en feriebolig i Calpe ved stranden og tilbring en dag på El Racó, som ligger ved foden af ​​Peñón de Ifach. Denne bugt har småsten, roligt farvande og tilbyder den ultimative oplevelse for dykkere. Er man mere til landjorden, så begynder vandrerute Príncesa de Asturias ved denne bugt. Området har mange faciliteter, og der er let adgang via havnen og Príncipe de Asturias-strandpromenaden.

Cala Gasparet

Hvis du leder efter en uforstyrret strand i Calpe, er Cala Gasparet et godt bud, da den kun er tilgængelig fra søvejen. For de eventyrlystne kan det anbefales at leje en kajak og padle til denne bugt. Er man mere til en luksusoplevelse tilbyder de to sejlklubber, Real Club Náutico de Calpe og Club Náutico de Puerto Blanco ture hertil, hvor der bliver kastet anker, og så kan du svømme ind til kysten.

Bugten ligger mellem Puerto Blanco i Calpe og havnen Campomanes de Altea. Tilbring en afslappende dag her, og hvis du er heldig, kan du have hele bugten for dig selv. 

Cala Del Morelló

Denne strand i Calpe er særligt speciel, da den huser de gamle romerske ruiner, Baños de la Reina. Her kan du udforske og padle blandt ruinerne, der engang var en fiskefarm og termiske bade. Denne lille bystrand har alle faciliteter og er perfekt til unge svømmere på grund af det lave, rolige, vand. Adgang til denne bugt sker via Infanta Elena-promenaden.

Playa Del Arenal Bol

Playa Del Arenal Bol er den største strand i Calpe og ligger på den modsatte side af klippen I'fach og Playa de la Fossa. Her finder du en lang sandstrand og turkist hav, som er helt perfekt til en familieferie på Costa Blanca. Der er en livlig strandpromenade og alle faciliteter, herunder restauranter og caféer. Her kan børn lege i sandet, bygge sandslotte og padle i havet.

Calalga Cove

Find denne fredfyldte bugt for foden af klipperne. Med en spektakulær vifte af undervandsplanter er denne bugt et sublimt sted for dykkere og snorklere, holde øjnene åbne og se efter svampe og anemoner, der ligger på klipperne samt blæksprutter og moray ål, som ligger gemt i sprækkerne. Formen på ​​denne bugt betyder, at bølgerne er rolige, hvilket gør den perfekt til familier med børn og unge svømmere. 

Cala Manzanera

Tæt på marinaen Puerto Blanco, som er designet af Ricardo Bofill ligger Cala Manzanera. Marinaens unikke arkitektoniske bygninger og geometriske figurer giver en interessant kontrast til denne rolige bugt. Her er ingen andre faciliteter end toiletter, så husk at medbringe alt, hvad du behøver for en dag på stranden.

Cala Les Bassetes

Cala Les Bassetes, Calpe

Cala Les Bassetes er en anden rolig og uforstyrret bugt med en spektakulær udsigt over Peñón de Ifach og Levante stranden i det fjerne. Stranden ligger ved siden af ​​Bassetes Marina, hvor der er perfekte betingelser for dykning og snorkling i Calpe. Denne lille bugt har ikke mange faciliteter, men der er en restaurant, der serverer frisk fisk og traditionelle retter fra Costa Blanca.

Cala Les Bassetes har roligt, klart hav og det er ganske afslappende at ligge og lytte til bølgerne, som slår op mod klipperne. Du kan komme til denne strand via vandrestien ved Benissa, hvorfra du også kan finde andre bugter, eller du kan køre dertil og parkere lige foran stranden. 

Playa Del Cantal Roig

En lille og rolig strand beliggende ved foden af ​​Calpes fiskerihavn. Med alle faciliteter er det en dejlig lille strand til en familieferie i Calpe. Hvis du er her en hel dag, er det værd at gå en tur ned til havnen, hvor du kan opleve fiskeauktioner og prøve den lokale gastronomi på en af ​​de omkringliggende restauranter.

Cala Del Mallorquí

Følg trinene ned ad Voramar vandrestien for at nå denne fortryllende bugt. Fra denne næsten hemmelig bugt kan du bade i det krystalklare vand, mens du beundrer udsigten ud over Peñón de Ifach. Med sin beliggenhed mellem Port Les Bassetes og Calalga Cove, kan Cala Mallorquí danne ultimative romantiske ramme for par på ferie i Calpe.

Ingen ferie til Costa Blanca er komplet uden et besøg på en af strandene i Calpe. Udforsk de skjulte bugter og bystrande med fint hvidt sand, nyd solen og bad i det rolige farvande på denne paradisiske kyst.

Kort over Calpes strande