Spadsereture i Cordoba

Cordoba er den perfekte by at udforske til fods, da byens centrum ikke er uoverkommelig stor, og mange af højdepunkterne ligger kun et stenkast fra hinanden. Denne andalusiske perle har meget at byde på, når det kommer til historie, kunst og kultur. Lad os tage dig på en guidet tur gennem Cordoba med vores tre tema-spadsereture!

Spadseretur 1: Historisk

Cordoba, romersk tempel


Historisk har ikke mange byer mere at byde på end Cordoba. Romerne, jøderne, muslimerne og kristne har alle efterladt deres tydelige fodspor, og disse findes i høj grad i byens historiske seværdigheder. Forbered dig på en interessant rejse gennem det historiske Cordoba.


Ruten

San Nicolas-kirken - Cristo de las Farolas (“Jesus af lygterne”) - La Merced-paladset - La torre de Malmuarta (Malmuerta-tårnet) - Santa Marina-kirken - Viana-paladset - San Lorenzo-kirken - San Pablo-kirken - Templo Romano (Romersk tempel) - San Francisco-kirken - Torre de la Calahorra (Calahorra-tårnet) - Romerske bro - La Mezquita Catedral (Moske-katedral) - Alcazar de los Reyes Cristianos ( De kristne monarkers fæstning) - Reales Caballerizas (Kongelige stalde) - Maimonides statue - Synagoge - Zoco marked - Kapellet San Bartolome - Kardinal Salazar Hospital - Almodovar porten - Minaret San Juan

Tid: 3-5 timer

Den estimerede tid afhænger af, om du beslutter dig for at tilbringe tid inde i de kirker, paladser og andre seværdigheder, som du kommer forbi. Bemærk at nogle af de steder på denne liste har begrænsede åbningstider. For mere information, se venligst åbningstiderne for de vigtigste seværdigheder i Cordoba.

Bedste tidspunkt at gå turen

En af de smukkeste udsigter i Spanien findes i Cordoba, når solen går ned over byen, moskeen og du selv står for enden af den romerske bro. Med det i tankerne vil vi anbefale dig at udforske denne rute om eftermiddagen eller tidlig aften om foråret eller efteråret, så du når forbi den romerske bro, når solen kaster sine sidste stråler på byen. Hvis du besøger Cordoba om sommeren, er det bedst at gå denne tur tidligt om morgenen for at undgå den ekstreme varme.

Du vil se...

Pragtfulde monumenter fra de forskellige kulturer, som har været repræsenteret i Cordoba. Du kommer forbi den romerske bro, moske-katedralen og synagogen. Når du har afsluttet denne spadseretur  har du set alle de vigtigste historiske højdepunkter i Cordoba.

Vidste du?

  • Moske-katedralen i Cordoba har altid spillet en vigtig rolle mellem maurerne og de kristne. Da maurerne invaderede byen Santiago de Compostela i Nordspanien, beordrede den daværende krigsherre Al-Mansur, at soldaterner skulle tage kirkeklokkerne fra katedralen med sig til Cordoba. Her blev de smeltet om til lamper til moskeen. Det blev dog ikke klokkernes endeligt. For da den kristne kong Ferdinand III og hans mænd erobrede Cordoba, beordrede han , at lamperne i mosken blev taget ned, omsmeltet til kirkeklokker og bragt tilbage til katedralen i Santiago de Compostela.

Buer i la Mezquita-catedral i Córdoba

Spadseretur 2: Kultur

I Cordoba finder du masser af monumenter og seværdigheder, der har stor historisk og kulturel værdi. Det er en god idé at krydre dit besøg på museer med nogle aktiviteter, der kan hjælpe dig med at lære de gamle traditioner og byens ånd at kende. Efter et besøg i La Mezquita eller i fæstningens Alcazars pragtfulde haver er der ikke noget bedre end at gå ned ad gaden og blande sig med de lokale Nyd en forfriskning på en udendørscafe og nyd flodens farver ved solnedgang, smag den lokale ret salmorejo (Cordoba's version af den berømte andalusiske kolde tomatsuppe gazpacho) eller slap af med et besøg på et arabisk bad.
 


Ruten

Santa Marina kirke - Barrio de San Basilio - Plaza de Corredera - Judería - Mezquita-området - Besøg Alcazar - Nyd salmorejo ved Salmoreteca (Mercado de la Victoria) - Nyd en kaffe ved siden af ​​floden (Ribera) - Se solnedgangen fra Ribera hustage ved siden af ​​Guadalquivir - Nyd et bad og en kop te på Hamman - Romerske bro - Besøg Palacio de Viana og Patios de Córdoba

Tid: 5-6 timer

Hvis du ønsker at afsætte tid til at tage billeder og nyde atmosfæren i det historiske centrum, mens du sidder på en udendørscafe, nyder nogle tapas med et glas vin, kan du dele spadsereturen over et et par dage.

Bedste tidspunkt at gå turen

Hvis du vælger at gå hele den foreslåede tur, vil du bruge en del timer på at gå gennem byens centrum, så forår og efterår er de bedste årstider for denne tur. Nogle af de foreslåede seværdigheder (Alcazar, Mezquita, Palacio de Viana, etc.) har åbningstider, der kan variere alt efter sæson. Tjek dem på forhånd ved at klikke på linket ovenfor.

Du vil se...

På denne rute finder du de vigtigste steder og monumenter i byen, som giver dig et godt udgangspunkt til at forstå denne by og dens spændende historie og traditioner. I århundreder har Cordoba været hjemsted for tre forskellige folkeslag og kulturer: den kristne, den muslimske og den jødiske-safardiske. Fra denne ofte rolige sameksistens opstod der et unikt kulturmiljø, hvis arv stadig kan spores tilbage i dag i byens lokale traditioner og monumenter.

Plaza de la Corredera, Córdoba

Vidste du?

  • Plaza de Corredera - byens mest centrale og brede torv. Under sine arkader finder du barer, antikvitetsforretninger og endda et madmarked, der er perfekte til at opdage typiske lokale produkter. Pladsen bruges ofte til arrangementer, herunder musikkoncerter, gadeteater og gadekunst. Tidligere blev Plaza de la Corredera brugt som arena for tyrefægtning, datidens “plaza de toros”, og pladsen har også dannet rammen for offentlige henrettelser.

Cordoba, Barrio de la Juderia, det tidligere jødiske kvarter

  • Judería - Et af de ældste og mest fascinerende kvarterer i byen er La Juderia ( jødekvarteret), som blev bygget i den romerske periode og senere udvidet under den muslimsk dominans (fra 711). Kvarteret blev beboet af byens jødiske samfund i middelalderen, indtil jødernes udvisning, hvilket blev befalet af det katolske kongepar efter La Reconquista ( generobringen) i 1492. For at nyde den betagende atmosfære i dette gamle kvarter, mens du besøger de mange museer og historiske bygninger, bør du huske at slå dig ned på en af de mange cafeer og barer og lade dig omslutte af den charmerende atmosfære. Hold eventuelt din pause på den nærliggende Taberna Guzman i selskab med et glas god lokal vin.

Spadseretur 3: Byens pladser og torve

Plaza del Socorro, Córdoba

Ruten "Byens pladser og torve" tager de besøgende gennem nogle af byens mest fascinerende pladser, hvoraf mange har stor betydning både historisk og kulturelt. Hvis du vil opdage skjulte og maleriske hjørner og indånde atmosfæren, der giver Cordoba historiske centrum sin livlige og helt særlige karakter, så følg os!

Plaza de la Corredera - Plaza Tendillas - Plaza de la Compañía - Plaza de la Trinidad - Plaza de la Trinidad - Plaza Ángel de Torres - Plaza del Cardenal Salzar - Plaza de Maimónides - Plaza Agrupación de Cofradías - Plaza del Triunfo de San Rafael / Canónigo Torres Molina - Plaza de Abades - Plaza del Potro - Plaza San Francisco - Plaza de San Pedro - Plaza de Aguayos - Plaza Vizconde de Miranda - Plaza de San Bartolomé - Plaza de las Tazas - Plaza de Orive - Plaza San Andrés - Plaza San Lorenzo - Plaza San Rafael - Plaza de San Augustin - Plaza Don Gome - Plaza de Santa Marina - Plaza de Capuchinos - Plaza del Socorro

Iglesia de San Francicso, Córdoba


Tid: 6-7 timer for hele ruten

Denne rute er cirkulær, så du kan starte den, hvor det passer dig bedst. Hvis du kommer fra togstationen, kan du f.eks. vælge at starte din spadseretur på Plaza de la Tendillas eller Plaza de Capuchinos (se kortet ovenfor).
 

Bedste tidspunkt at gå turen

Forår og efterår er de bedste perioder. Om sommeren, og især i timerne midt på dagen kan temperaturen blive meget høj. For at få den rigtige stemning og atmosfære er det en god ide at undgå tidligt om morgenen eller timerne midt på dagen, hvor gaderne er næsten tomme og byens puls er sat på stand-by. Hvis du planlægger at tage billeder, kan du overveje at gå turen om eftermiddagen for at udnytte solen lys bedst muligt. 

Plaza de Abades, Córdoba


Du vil se...

Nogle skønne skjulte skatte. Byens historiske centrum er oversået med snesevis af fascinerende pladser, hvoraf nogle er ganske små og meget lette at overse, hvis man ikke lige ved, hvor de er. Alle har deres egne historier og hemmeligheder, som ofte er relateret til episoderne i byens omfattende historie eller til gamle traditioner i Cordoba.

Córdoba, Plaza del Potro

Vidste du?

  • Plaza del Potro - Det har navnet på statuen, der dekorerer springvandet på en af pladserne i udkanten af byens centrum. Statuen forestiller en ung hest, hvilket på spansk hedder en "potro". Tidligere var pladsen centrum for byens håndværksaktiviteter. Her var også salg af husdyr, hvilket der kan findes vidnesbyrd om på “Posada del Potro”, en kro fra det 15. århundrede med stalde, som er nævnt i Cervantes 'Don Quixote . I dag huser Posada et Flamenco-center. Pladsens kulturelle tilbud slutter dog ikke der: Med udsigt over brostenene finder du Museo de Bellas Artes (kunstmuseum) og et museum dedikeret kun til maleren Julio Romero de Torres.

Córdoba, Plaza Maimónides

  • Plaza Maimónides - Beliggende midt i Juderia kvarteret ligger dette lille torv, som også er kendt som Plaza de Teberiades. Det er dedikeret til en af ​​de mest berømte og kulturelt indflydelsesrige personligheder i den blomstrende middelalderlige i Cordoba: Moshe Ben Maimon. Han er dog bedre kendt som "Maimónides". Han var en værdsat og beundret filosof, astronom og læge, som blev født i Cordoba i det tolvte århundrede.