En guide til strandene i Santa Pola

Santa Pola er en hyggelig kystby på den imponerende Costa Blanca, som blot ligger 30 minutters kørsel fra Alicante. Det er et fantastisk sted til en familieferie eller en strandferie, hvor du kan slappe af og nyde den lokale gastronomi bestående af fisk og skaldyr, den herlige atmosfære og de fantastiske omgivelser, der omfatter saltvandslaguner med flamingo og klitter.

De bedste steder i denne lille by til at slappe af og nyde din ferie i fred ro er på de lokale strande. I Santa Pola findes strande, der passer til enhver smag fra lange sandstrande til mere intime, maleriske bugter, hvor roen hersker. Vi har sammensat en guide til de bedste strande i tilfældig rækkefølge, så du kan få det bedste ud af din ferie i en lejlighed i Santa Pola.

Playa Levante

Playa Levante

Denne strand er tildelt det Blå Flag for sin høje kvalitet. Her er roligt vand og mørkt sand, og den er meget populær især i sommermånederne. Playa Levante byder på mange faciliteter, som er med til at gøre din dag på stranden så komfortabel som muligt. Der er toiletter, livreddere, restauranter og masser af steder at parkere din bil. Stranden er også tilgængelig for handicappede. Slap af på det bløde sand på Playa Levante eller nyd udsigten i skyggen af ​​en af ​​de smukke palmer på stranden.

Playa de la Ermita

Playa de la Ermita  (også kaldet Playa de Mare de Deu) er en strand i uberørt natur med sten og mørkt sand, og den er stedet for dig, hvis du er på udkig efter lidt fred og ro på din ferie på Costa Blanca. Stranden er 240 meter lang og omgivet af klitter og fyrretræer.  Nyd udsigten over det krystalklare hav eller tag en forfriskende svømmetur. Efter en afslappende tid på stranden, kan du vælge at spise frokost på en af de lokale barer (chiringuito) tæt på stranden.

Playa Varadero

Denne strand er beliggende i den mere urbaniserede østlige del af Santa Pola og er en favorit blandt yngre mennesker. Sammen med sine cirka 500 meter i længde og det blå flag kan Playa Varadero prale af alle slags faciliteter såsom livreddere, toiletter, volleyballbaner, udlejning af parasoller og liggestole. Omgivet af smukke palmer er Playa Varadero et besøg værd, når du holder ferie i en lejlighed i Santa Pola ved stranden. Besøg også strandene kaldet Calas de Santa Pola del Este, som ligger lige øst for Playa Varadero.

Gran Playa

Denne strand på lidt over 1 kilometer er et fantastisk sted bare at slappe af og nyde solen i Santa Pola. Tag en drink på en chiringuito (strandbar) tæt ved stranden og nyd udsigten ud over det rolige hav. Stranden har ofte helt ideelle betingelser for at udøve vandsport såsom windsurfing. Hvis du gerne vil prøve windsurfing, så tjek den lokale windsurfingklub i Santa Pola, som ligger tæt på Gran Playa.

Playa Lisa

Windsurfing på Playa Lisa

Playa Lisa strækker sig over 600 meter med fint sand, og den ligger meget tæt på saltvandslagunerne ved Santa Pola. Stranden er perfekt til at slappe af eller bade i det rolige vand, og derudover er det også et godt sted at tage en drink i en af ​​de mange barer tæt ved. Men det er ikke alt, for når vejrforholdene tillader det, er det et supergodt sted for vandsport som sejlads eller windsurfing.

Playa Tamarit

Playa Tamarit

Denne sandstrækning er over 830 meter lang og det rolige og rene vand gør Playa Tamarit til en fantastisk strand for familier med børn. Strandens navn stammer fra Torre Tamarit, et tidligere vagttårn i naturparken ved saltvandslagunerne ved Santa Pola. Vindforholdene ligner de ofte blæsende forhold som på Playa Lisa, så du kan ofte se wind- og kitesurfere, der viser deres tricks på Playa Tamarit.

Playa de la Gola

Playa de la Gola ligger næsten ved siden af ​​Playa Tamarit, og da den kun er tilgængelig til fods, har den ikke de faciliteter, som du finder på de andre strande i Santa Pola. Dette gør den til en meget rolig strand og ganske populær hos vandsportsentusiaster, som tiltrækkes af vejrforholdene. Slap helt af her langt væk fra trængslen og travlheden på de mere tilgængelige strande. 

Calas del Cuartel

Calas del Cuartel er to ret rolige og uspolerede bugter nordøst for Santa Pola, som med deres krystalklare vand og omkringliggende klipper, der gør dem til ideelle steder til snorkling. Hvis du gerne vil lære mere om det lokale maritime liv, kan du besøge Marine Biology Research Center, der samarbejder med universitetet i Alicante. Hver onsdag er der gratis informationstur på spansk eller engelsk.

Calas de L'Aljub

Disse bugter ligger inden for et beskyttet område tæt på den imponerende Cabo de Santa Pola, som er 144 meter høj. Calas de L'Aljub er perfekt til at koble helt af og komme væk fra det hele. Der er næsten ingen faciliteter, men det gør dem til rolige bugter perfekte til at slappe af eller tage ud og snorkle og udforske, hvad der ligger på havbunden.

Playa del Pinet

Playa del Pinet er hele 3324 meter lang og ligger ved siden af ​​saltvandslagunerne i Santa Pola. Den er kun tilgængelig til fods, hvilket gør den til en del af den mest rolige og uspolerede del af Santa Polas kystlinje. Den er derfor det perfekte sted at slappe af og bare nyde det bløde sand og det rolige hav. Der er ingen faciliteter i Playa del Pinet, så hvis du bliver sulten, må du gå tilbage til de mere centrale strande i Santa Pola.

Calas Santiago Bernabeu

Navnet Santiago Bernabeu vil ringe en klokke hos mange fodboldfans, da Real Madrids fodboldstadion er opkaldt efter denne tidligere spiller og tidligere præsident for klubben. Disse strande er opkaldt efter Bernabeu, da han plejede at tilbringe sommeren i et hus tæt på disse strande.

Calas Santiago Bernabeu består af tre bugter: Cala I, Cala II og Cala III, alle beliggende tæt på Playa Levante og havnen i Santa Pola. På disse strande, hvor det blå flag vejrer, finder du alle nødvendige faciliteter og adskillige restauranter, så dit besøg her på de lokale strande bliver så behageligt som muligt.

Kystlinjen ved Santa Pola byder på noget til enhver smag, fra lange sandstrande og intime bugter til strande, hvor vandsportsentusiaster kan udfolde sig på vandet. Kom til Santa Pola og opdag den mangfoldige kystlinje!

Kort