5 seværdigheder og aktiviteter i og omkring Moraira, Costa Blanca

Denne lille fredelige badeby er beliggende på Spaniens østkyst, Costa Blanca, som har fået sit navn efter de mange fine hvide sandstrande. Moraira er en foretrukken destination blandt kræsne turister og folk, der har bosat sig permanent i byen, som hovedsagligt kommer fra England, Tyskland og Holland. Det er et meget børnevenligt område, og der er mange butikker med luksusvarer, så der skulle være rig mulighed for forkælelse, og det er et fantastisk sted at tilbringe ferien. Byen ligger ca. 80 km nord for Alicante og ca. 100 km syd for Valencia, så det er nemt at komme til byen fra begge internationale lufthavne, hvilket kun tager ca. 50 minutters kørsel, hvad enten du kommer fra Alicante eller Valencia.

Moraira

Vi tog en tur ned til den idylliske kystby for at finde fem aktiviteter og/eller seværdigheder, som du kan give dig til, hvis du vælger at holde din ferie i Moraira denne sommer.

1. Morairas strande

Rigtig mange mennesker, der har været på ferie i Spanien, vender tilbage for at slappe af på de gyldne sandstrande, og nyde det gode klima, heraf er der mange, der vælger at vende tilbage til Moraira hvert år. Byen kan prale af i alt otte imponerende strande af forskellig størrelse, som vi har samlet i nedenstående liste for at hjælpe dig med at vælge, hvilke strande du kan besøge på din ferie.

Moraira beach

  1. Playa del Portet er en lille muslingeformet vig, som har begrænset antal faciliteter, men det er en sikker strand med et roligt farvand, som er ideel til en hurtig dukkert.
  2. Club Nautica kan kun tilgås via den eksklusive yacht-havn med mange faciliteter, herunder en restaurant, som dog ofte kun er åben for bådejere.
  3. Torre Cap d'Dor er en anden lille strand, som du kan komme til fra stranden, El Portet.
  4. La Cala er en anden lille stenstrand med dejligt klart vand, som du kan kan komme til med båd.
  5. Platgetes er nem at komme til, og der er parkeringsplads, et par restauranter og andre faciliteter som f.eks.brusere mm.
  6. Cap Blanc er en dejlig badestrand beliggende ved foden af nogle klipper. Parkér bilen i toppen og gå ned.
  7. L'Andragó er en stenstrand med en restaurant lige ud til havet, hvor du kan sidde og nyde udsigten.
  8. L'Ampolla ligger tæt på slottet på promenaden. Den gyldne sandstrand er den største og mest populære strand i området. Der er en legeplads på stranden, og ca. 1 minuts gang til butikker og barer.

2. Shopping i og omkring Moraira

Ligesom i de mange øvrige spanske ferieresorter, er der en række butikker, der har udvidede åbningstider, så byens turister kan gøre deres ferieshopping. Men hvis du ikke finder det, du søger, kan du tage et smut til Valencia ved at tage AP7-motorvejen.

Moraira view

Der er rigeligt med butikker til at kunne tilgodese dine basale behov under din ferie. Der er også diverse barer, caféer, banker, ejendomsmæglere mm., men hvis du vil på en større indkøbstur, skal du leje en bil til en af ​​de nærliggende byer. Du kan enten tage til Benissa via CV-743 (Telueda), hvor der er et britisk supermarked på N-322 lige uden for byen. Men som sagt, kan du finde alt, hvad du behøver til en uges ferie i selve byen.

3. Vandsport i Moraira

Forskellige vandsportsaktiviteter har været en del af Moraira i lang tid, og selvom du ikke er professionel dykker eller den fødte speedbådkaptajn, er der masser af måder at komme i gang med en eller flere aktiviteter i det varme krystalklare Middelhav, og så er det en dejlig måde udforske området på samtidigt.

Moraira coastline 

Du kan gå til vandsport flere steder, men medmindre du er erfaren udøver, er det bedst at kontakte en af ​​de lokale grupper, som også vil rådgive dig med hensyn til udstyr og oplyse dig om de lokale vejrforhold mm. Du kan også dyrke mange vandsportsaktiviteter i de nærliggende byer, Calpe og Denia. Aktiviteterne omfatter vandski, dykning, paragliding og parasailing. Du kan også leje sejlbåde og sejle til Les Besetes, som ligger ca. 1 kilometer fra Calpe. Du skal styre mod den store klippeø, Peñon de Ifach, som du kan ane i horisonten.

4. Spisesteder i Moraira

Hvis du er på ferie, så bliver du også nødt til at forkæle dig selv med de lokale specialiteter på de gode restauranter. I Moraira er der alt fra små tapasbarer, til store internationale restauranter. Da mange tyskere og hollændere holder ferie i området, er der også mange restauranter, der serverer traditionelle retter fra disse lande.

Seafood meal

I Moraira kan du få tapas på Meson el Refugio (c/Almacenes) eller på Bar Costa Blanca (c/dr Calatalud), og de fleste barer ligger i nærheden af Teulada. Der er dog et "europæisk indkøbscenter" i byen med mange af de større butikskæder og spisesteder, selvom det ikke er et stort center i sig selv. Du kan også nyde et godt indisk eller kinesisk måltid i byen.

 5. Natteliv

At nyde en god aften og nat ude er ofte et must under ferien. Der er ikke noget som at afslutte en god middag med et festligt miljø på en natklub eller et diskotek. Hvis du er på udkig efter et sted af fortsætte natten, så husk at kigge efter et "Discoteca" og ikke en "club", som ofte henviser til et bordel. Da Moraira er for de kræsne, er der mange, der søger mod andre diskoteker og natklubber langs kysten i f.eks. Benidorm, men der er også rig mulighed for en god bytur i selve Moraira.

Nightclub

Grundet den nuværende økonomiske krise i Spanien, er der mange barer og natklubber, der kommer og går. Så vi har valgt ikke at udvælge nogle specifikke steder, men du kan være sikker på at finde, hvad du søger, hvis du spørger de lokale, eller i baren, hvor du starter aftenen. 

Moraira er en fantastisk feriedestination, som ikke bliver overfyldt i højsæsonen. Byen har alle de traditionelle faciliteter og aktiviteter, der hører sig til den perfekte strandferie, og de hjemlige bekvemmeligheder er lige ved hånden, hvis du vælger at booke din feriebolig i Moraira.