Oplev Spanien til hest: rideferie på Costa Blanca

Vi kender fornemmelsen af frihed, når vi traver gennem skovstier eller galoperer over de danske marker langt væk fra byens os og larm. Der findes ikke nogle bedre måde at opleve landskabet på.

I Spanien er landskabet anderledes, men mindst lige så skønt at opleve til hest. Vi var 1 uge i Benidorm i april måned, og solen skinnede, uden at det blev for varmt at være rytter. 

 

Horse riding

Vi fløj til Alicante Lufthavn, og efter vi havde vi samlet vores lejebil op, satte vi kurs nordpå ad AP-7 betalingsmotorvejen og nåede Benidorm efter 45 minutter. 

Da vi havde installeret os på hotellet og fået noget at spise, var klokken blevet mange, så vi nøjedes med at gå en tur på stranden, Levante, mens vi lagde planer for den næste dag.

Friske og udhvilede, rider vi ud i Benidorm

Næste dag startede vi med et overdådigt morgenbord efterfulgt af en kort gåtur til at fordøje den dejlige mad. Vi havde aftalt at mødes Karen, som har boet i området i 25 år. Hun har en rideskole og et ponycenter lige uden for byen, som grænser op til ​​en pinjeskov.

Horse riding

Da vi havde sadlet op, drog vi ud i bakkerne omkring Benidorm, først i trav, så i galop gennem en fyrreskov, hvor man kunne skimte Middelhavet gennem træerne. Det var en helt utrolig skov, og jeg kan stadig huske den markante duft af fyrretræer.

Jeg var glad for, at vi havde valgt Benidorm, men det kunne sådan set havde været hvor som helst i det rurale Spanien, at den perfekte rideferie kunne finde sted. Alene på Costa Blanca er der op til flere skoler, der tilbyder alle niveauer af ridning, agility og den ekstremt populære dressur, "Doma".

Horse riding

Hvert år bliver der holdt forskellige konkurrencer langs kysten, som tiltrækker topryttere som Pippa Funnell, Carl Hester, Laura Bechtolsheimer, Charlotte Dujardin og Emile Faurie. Britiske springryttere kommer også jævnligt til konkurrencen i Oliva, som har tilskuere fra hele Europa.

Det er meget nemt at finde en rideskole i Spanien, og du behøver ikke at være meget rideerfaren for at melde dig ind. Foråret og efteråret er perfekt til ridning, da det godt kan blive lidt hedt i sommermånederne, især i juli og august. 

Sådan finder du en rideskole

Der findes mange forskellige rideskoler på internettet, som du kan tage kontakt til hjemme fra Danmark. På den måde kan du i ro og mag arrangere rejsen i dit eget hjem. De fleste sider er på spansk, men der er også sider på dansk eller engelsk.

På Costa Blanca er der rideskoler og stalde, som drives af tyskere, franskmænd eller skandinaver, så uanset hvilket sprog, du taler, vil du finde ligesindede hesteglade på kysten.

Hvis du er på udkig efter et ponycenter i Spanien, skal du holde øje med et skilt med ordet "Hipica".

Horse riding

Der er uendelige mange hesteaktiviteter i Spanien, som f.eks. rideture på stranden, ponyridning om natten ført an med en fakkel. Der er faciliteter og skoler, der passer til alle niveauer og evner samt specialskoler for handicapridning.

Området omkring Valencia by er kendt som "Camp de Turia" (Turia-landskabet). Her er der ponyridning på stier i landskabet kombineret med campingferie i de nærliggende bjerge under et tæppe af stjerner. Det  er den ømme bagdel værd at tage turen ud alene for at se den fantastiske stjernehimmel.

Dyrenes dag i Liria

En dag i januar blev vi inviteret på ridetur i byen, Liria, lige uden Valencia by. Det er en begivenhed, der bliver holdt over hele Spanien som kaldes "Dyrenes dag" (La dia de los animales) eller "Skt, Antonios dag" (La dia de San Antonio) Antonio", da Skt. Antonio er dyrenes skytshelgen.

Taking horses to be blessed

Vi stod meget tidligt op på en meget kold dag og red gennem byens gader med kurs mod rådhuspladsen, hvor den lokale katolske biskop velsignede alle dyrene og sprøjtede vievand på dem.

Hvis du kan lide heste, kan vi varmt anbefale en rideferie på Costa Blanca. Det er nemt at arrangere, og der er masser af ferieboliger, du kan leje i området omkring Costa Blanca.