Guide til de bedste strande i Denia

De gyldne sandstrande, du finder langs det turkisblå Middelhav, virker som en magnet, der bringer mange feriegæster til Denia. Dette smukke område på den nordlige del af Costa Blanca har 15 kilometer kystlinje opdelt i to store strækninger: Las Rotas, der ligger syd for centrum og Las Marinas, der ligger mod nord. 

Video - Denias strande

Familier med børn elsker de store strande med legeplads langs Las Marinas, mens dykkere og snorklere nyder at udforske de små bugter langs Las Rotas. Når vinden kommer om eftermiddagen, flokkes surfere og kitesurfere til strandene for at teste deres færdigheder på bølgerne.

Denia er også et godt sted at se delfiner og pukkelhvaler i deres rette element og Valencia er den kystby, hvor der er flest observationer. Det bedste sted at kigge efter disse smukke og imponerende dyr er ved Cabo de San Antonio Marine Reserve.

Las Rotas, Denia

Uanset om du leder efter en sikker strand til at padle sammen med dine småbørn og bygge sandslotte, udforske det krystalklare vand eller slappe af i en stille bugt, har Denia en strand, der passer til dig. Denne dejlige kystby er perfekt til en strandferie. Lej en af vores villaer i Denia og bliv kendt med denne mangfoldige og pragtfulde kyst.

Las Rotas

Las Rotas, Denia

Las Rotas har enestående natur og er en af ​​de smukkeste dele af Denia. Her er gode skaldyrs- og paellarestauranter, hvor du kan nyde et lækkert måltid på terrassen ved havet. Området er populært blandt vandrere og hundeluftere  såvel som folk på udkig efter en afsides, beskyttet bugt til solbadning og svømning.

Denne kuperede kyststrækning har adskillige maleriske bugter, hvor det ikke er ualmindeligt at tilbringe dagen i næsten fuldstændig ensomhed. Området er også meget populært blandt dykkere og snorklere, der kan tilbringe mange timer med at opdage det rige dyreliv, som gemmer sig mellem klipperne.

La Cala

La Cala, Denia

La Cala er en flot lille bugt ved foden af ​​det smukke område Cabo de San Antonio, der adskiller Denia og Javea. Det er en stille strand med klipper og grus, og det er populært at snorkle i det turkise vand, da der her findes en eventyrlig undersøiske eng.

Du kan nå denne afsondrede og rolige bugt ved at køre langs vejen Barranc del Monyo til Les Arenetes, som er en anden lille stenet bugt, der ligger tæt ved. Når du kommer til udsigtspunktet, kommer du ned til stranden ved at følge stien og trapperne. La Cala er åben for både naturister og traditionelle badegæster. 

Cala El Trampolí

Trampoli beach, Denia, Alicante

På Las Rotas ligger også den naturskønne El Trampolí strand, som er perfekt til dykning og snorkling. Det er endnu en bugt med en populær fiske-og skaldyrsrestaurant (Pegoli) og en bar (Helios) indenfor kort gåafstand.

Det rige liv på havbunden er en fornøjelse for dykkere. På grund af stedets vigtige betydning er det et beskyttet område og der udstedes kun 15 licenser til dykning per dag fra turistkontoret. For mere information, besøg den officielle hjemmeside.

La Marineta Cassiana

Playa La Marineta Cassiana, Denia

På vej mod Denia centrum, ved siden af ​​marinaen som er fyldt med smarte både og smarte restauranter, ligger den meget populære strand Marineta Cassiana.

Det er en lille sandstrand, der nemt kan blive overfyldt om sommeren. Den er perfekt til svømning i det rolige farvand eller til at dyrke vandsport.

Mens du bader, kan du se yachterne, der forlader marinaen eller se på kanosejlerne eller surfere, der leger i vandet. Der er en strandbar om sommeren, og der ligger flere barer og restauranter på den anden side af vejen.

Playa La Marineta Cassiana, Denia

Dette er en tryg og sikker strand med brusere til fødderne og nem adgang for handicappede. Her vejrer det blå flag. Om sommeren er der toiletter, udlejning af liggestole med parasoller og en livredder.

Hvis Marineta Cassiana er for travlt, findes der en anden lille strand langs promenaden på vej mod Las Rotas. Den er ikke helt så ren, men den er som oftest mindre overfyldt og perfekt til solbadning og svømning.

Las Marinas

Playa el Raset, Denia

Lange, gyldne sandstrande så langt øjet kan se, har gjort denne del af Denia til en favorit hos familier med børn. For her har børn rigelig med plads til at bygge sandslotte eller begrave far i sandet, mens det lave vand gør det sikkert at padle eller bade.

Tager du nordpå fra Denia marina, vil du komme til Las Marinas området, som er den mere turistede del af byen. Den første del af denne lange strækning af hvidt sand er den lille strand Punta del Raset. Længere mod nord finder du Les Marines, Les Bovets, Els Molins, Playa Almadrava og Les Deveses, strande som alle tildelt det blå flag som bevis for høj kvalitet. Der er både en legeplads, brusere, livreddere, træningsudstyr på stranden samt strandbarer om sommeren. 

På den modsatte side af stranden ligger snesevis af barer og restauranter, hvor du kan nyde en kølende drink og spise en frokost med paella, pizza eller lokalt fanget fisk.

Les Bovetes

Playa Les Bovetes, Denia

En af favoritstrandene for familier med børn er Les Bovetes-stranden, som ligger i Las Marinas-området i Denia. Den har fint gyldent sand perfekt til sjov og leg. Den ligger tæt på byens centrum, så du kan kombinere en tur til stranden med et besøg på middelalderslottet i Denia eller en shoppetur.

Over stranden vejrer det blå flag, og stranden tiltrækker mange surfere og kitesurfere, som med deres farverige sejl giver ekstra farve til den blå himmel og det turkisblå hav. 

Stranden har også fodbrusere og udlejning af solsenge, og der er masser af restauranter og barer på hovedvejen bag stranden.

Els Molins

Playa Els Molins, Denia

Hvis Les Bovetes er for velbesøgt, ligger Els Molins blot en kort strækning længere nordpå. Dette er endnu en stand med gyldent sand, som er tildelt det blå flag, og hvor der er nem adgang for handicappede. Surfere kommer ofte til denne strækning af Las Marinas om eftermiddagen, når (eller hvis) vinden kommer tager til, og de kan lege på bølgerne. 

Små både kan få adgang til havet fra Calle Mar Cantabrica, Calle Llac San Martí og Calle Llac Tana.

Playa l’Almadrava

Playa Almadrava, Denia

Windsurfere nyder også at fange den varme eftermiddagsbrise på l'Almadrava ved Els Poblets, som er endnu en smuk strækning med gyldent sand og lavt vand. Dette smukke sted med en pragtfuld udsigt har i årevis tiltrukket mange solbadere hver sommer. 

Området er et ideelt sted for vandsport såsom windsurfing, sejlads, jetski eller fiskeri.

Les Deveses

Denia, Playa Les Deveses

På den nordligste del af Denia ligger den smukke Les Deveses-strand, der strækker sig over 4 kilometer.

Om sommeren tiltrækker de varme sydlige vinde dusinvis af windsurfere. Du kan vælge mellem at nyde deres opvisning eller selv deltage i løjerne. Dykkere kan også nyde at spotte forskellige typer af fisk eller se naturreservatet Posidonia.

Spise ude

Restaurante El Pegoli, Las Rotas, Denia

Det er ikke svært at finde et sted at spise i Denia, da byen har mere end 300 restauranter, som spænder lige fra billige og muntre tapasbarer til den luksuriøse Restaurant Quique Dacosta, som har tre Michelin-stjerner.

Hvis du er på vej til Las Marinas strandene, ligger der langs hovedvejen Les Marines ved siden af ​​stranden et væld af restauranter med speciale i en bred vifte af retter, herunder paellaer, skaldyr, italiensk, kinesisk, tysk, hollandsk eller indisk.

Paella

Mange restauranter har en frokostmenu ( menu del dia) med en fast og rimelig pris. Er man sulten, er dette ofte et godt valg. 

De bedste steder at prøve friske skaldyrs- eller paellaretter, som er synonyme med regionen, er på de imponerende restauranter i Las Rotas og i Denia marinaen.

Transport

Selskabet Denibus kører busser fra Las Rotas i syd til centrum og langs Las Marinas. Busser fra Denia centrum til Las Marinas går ikke så ofte om vinteren, men fra juni til september er der busser ca. hvert 20. minut fra kl. 07.00 til 11.30.

Bussen til Las Rotas kører hver time hele året, men kun indtil 21:00. Ønsker du at kører senere, så må det enten blive med egen bil eller taxa. 

Der er parkeringspladser på gaderne nær strandene, men de fyldes hurtigt op om sommeren. Der er også en stor parkeringsplads ved havnen, hvor færgerne afgår til de Baleariske Øer. Du kan gå til nærmeste Las Marinas strand herfra.

Kort over Denias strande