De bedste strande til sommerferien i Empuriabrava

Hvad med en original og luksuriøs sommerferie på en af de ikke så kendte og sædvanlige feriedestinationer? Og da sommerferie for mange er synonymt med solrige dage, afslapning i blødt sand eller dykning i krystalklart vand, præsenterer vi her nogle af de fantastiske strande i Empuriabrava, hvor du kan tilbringe din sommer.
 
Empuriabrava

 

På Costa Brava er især Tossa del Mar kendt for sine fantastiske strande, mens strandene i Empuriabrava er ukendt område for mange. Det er dog synd, for her gemmer der sig en perlerække af næsten 7 kilometer med pragtfulde strande. Kyststrækningen anses af de spanske myndigheder som et “naturområde af interesse", og det er en del af naturparken “Parque Natural de los Aiguamolls de l'Emporda”.

Stranden “Playa de Empuriabrava” ligger for eksempel ved siden af byens havnefront, og det er her, at de forskellige vandveje, der krydser Empuriabrava som et spansk Venedig, ender. Stranden er ikke kun den største strand i regionen, men også den længste og den mest interessante. 

Playa de Empuriabrava

Stranden har det karakteristiske blå flag og er 1,5 kilometer lang og 90 meter bred. Den dækker et område, der går fra slutningen af ​​Murga-folden i syd til byens centrum. 
 

Empuriabrava, Costa Brava

Søger du efter rigtigt godt badevand, så går du ikke forgæves her, da dette badeområde er kendt for sin høje kvalitet af ​​både havvandet og sandet og er et af de bedste på hele Costa Brava. I tillæg til det blå flag, som garanterer den generelle kvalitet af stranden, er stranden også mærket med “Q”, som vedrører strandens turistmæssige kvalitet, foruden at den er IOS 14001-certificeret, hvilket relaterer sig til vigtige miljømæssige hensyn
 
For dig som besøgende betyder det i praksis, at alle krav til sikkerhed og komfort er til stede på  Playa de Empuriabrava. Du kan derfor finde det blødeste og reneste sand, rent klart vand foruden alle tænkelige faciliteter, herunder livreddere, adgang for handicappede, udlejning af både, surfbræt, solsenge og udstyr til diverse former for vandsport. Naturligvis er her også restauranter og strandbarer, hvor du kan nyde en frokost eller en drink.  
 Empuriabrava, Costa Brava
 
Da stranden ligger i nærheden af byens centrum og dermed meget nem at komme til, er det særligt familier med børn, som anvender denne strand. Gå en tur fra den ene ende af stranden til den anden ende og nyd den smukke udsigt ud over Cabo de Creus og det spektakulære landskab med klitter, som grænser op til vådområdet ved naturparken l'Empordà.

Playa de la Rubina

Playa de la Rubina ligger i Parque Natural de l'd Emporda mellem byen Empuriabrava og floden Santa Margarita i helt fantastiske omgivelser, som udgør et økosystem i sig selv. På denne strand er det lovligt at medbring hunde, som har lov til at bade her. Det er forbudt på områdets øvrige strande. Det er også muligt at udøve kitesurfing i dette naturskønne område. 
 
Playa de la Rubina, Empuriabrava, Costa Brava
 
Playa de la Rubina er også ganske stor med en længde på 1,8 kilometer. Her er mange forskellige faciliteter og et stort udvalg af aktiviteter, hvis dagen skal krydres med andet end blot solbadning. I den sydlige ende af stranden ligger åbningen ind til Empuriabravas kanaler, hvor du kan nyde de mange både, som sejler ind og ud af området.  


Playa de la Rubina, Empuriabrava, Costa Brava

 
Det er også i den sydlige ende af stranden, at den kommunale sejlerskole holder til. Så hvis du holder af at sejle, så er det her, du bør tage til. For her kan du få både undervisning og komme på havet i en af de både, som er til rådighed. I den nordlige ende af Playa de la Rubina kan du nyde de skønne klitter, der udgør sit eget lille økosystem, og som hører til Parque Natural de l'Emporda. Disse klitter er beskyttet af loven, da de er vigtige miljømæssige elementer i sikringen af strandens kvalitet og bevaringen af områdets flora og fauna.
 
Playa de la Rubina er et skønt tilflugtssted for badende og for dem, der ønsker at nyde skøn natur. Samtidig er der maksimal komfort, da der er et stort udbud af faciliteter såsom førstehjælpsudstyr, brusere, strandbarer og udlejning af blandt andet hængekøjer.

Playa Can Comes

Playa Can Comes ligger langt fra bycentrum, og i modsætning til Empuriabrava ligger den skjult af naturen og besøges derfor ikke af så mange mennesker. Men netop disse forhold gør stranden til et besøg værd. For her kan du slappe af i fred og ro uden, at du skal dele sandet og vandet med alt for mange andre gæster. Hvis du vælger at leje en feriebolig i Empuriabrava i nærheden af denne strand, kan du se frem til en rolig og meget afslappende ferie denne sommer. 
 

Empuriabrava, Costa Brava

 
Playa Can Comes ligger i Parque Natural de l'Emporda mellem bifloderne Muga og Fluvià. Med en strand på næsten 4 kilometer er der så godt som garanti for en stille dag på stranden uden indblanding fra andre gæster. 
 
Dette er en totalt uberørt strand. Her er ingen bygninger og området er en del af naturparkens økosystemer. Området besøges af mange fuglearter, så læg dig på håndklædet og nyd det fantastiske levende sceneri, når fuglene flyver hen over dig. 
 
Empuriabrava, Costa Brava
 
Sandet på stranden er gyldent og uden sten og klipper. Der kommer ind i mellem større bølger, så området besøges også af både windsurfere og kitesurfere. Husk at medbringe alt, som du får brug for til en dag på stranden, da der ingen muligheder vil være for at købe eller leje noget. Der er heller ikke affaldsspande, som kan genere udsigten, så husk også at medbring en skraldepose, så du efterlader stranden ren og pæn. 
 
Hvis du er blevet inspireret, er det værd at leje et sommerhus i provinsen Girona, hvor du vil være tæt på både disse og mange andre badeområder. Spaniens strande venter på dig! 

Kort