Tossa de Mar: De 12 skønneste strande!

Tossa de Mar i provinsen Girona er ikke kun en smuk befæstet kystby. Den huser også nogle af de allerskønneste strande og bugter, som er typiske for den pragtfulde kyst Costa Brava, som er fuld af fantastiske farver. Kystlinjen er omgivet af spændende vegetation og fascinerende klippeformationer; det typiske maleriske landskab, der gør enhver badeferie på Costa Brava til en uforglemmelig oplevelse.

Tossa de Mar og Playa Gran

Foto Jordi Ferré

Udforsk med os de 12 bedste strande nord og syd for Tossa de Mar.  Vi starter med den nordligste strand (se nedenfor på kortet):

1. Cala Futadera 

Cala Futadera, Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

6 km nord for Tossa ligger denne lille vig på 100 meter i længden og 10 meter i dybden. Her er bemærkelsesværdigt stille, og der er ingen faciliteter. Den er kendt for at blive benyttet som nudiststrand. Ind imellem kommer der både til stranden, som ligger for anker. 

Da det smukke turkisblå hav ikke er særligt dybt her, og sandet er helt specielt, er der på denne strand farver og kontraster, som du kun vil se på få andre kyster. Tag herud om morgenen, når solen skinner. Du vil helt sikkert blive overrasket!

Farverne beundres bedst fra toppen, men husk, det er ikke tilfældigt, at denne strand også kaldes “de 300 trins strand”. Stranden er en uspoleret perle, og det typiske billede af Costa Brava: krystalklart vand, et klippefyldt miljø og duftende pinjeskove.

Hvordan man kommer derhen:

Cala Futadera ligger langs vejen, der forbinder Tossa de Mar til Sant Feliu de Guíxols. Ved kilometersten 29 starter en asfaltvej, som går ned mod havet. Den ender dog efter kort tid, og så er du nødt til at fortsætte til fods og gå ned af trappen, som er udhugget i klipperne. Det er ikke en farlig tur, men det er ikke tilrådeligt at tage turen ned med små børn, personer med svimmelhed eller med personer i mindre god fysisk tilstand. 

2. Cala Giverola

Cala Giverola, Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

5 km nord for Tossa ligger denne dejlige hesteskoformet bugt, hvor du kan nyde naturen og de indbydende blå-grønne farver. Det gyldne sand er blødt og fint.

Stranden er omkring 170 meter lang, mens bredden varierer fra 15 til 50 meter. Der er alle mulige bekvemmeligheder for en behagelig dag på havet, herunder brusere og udlejning af parasoller og liggestole. Der er også udlejning af kajakker og både, og der er endda mulighed for en bådtur, som tager dig til en tur langs den smukke kyst. Båden har en gennemsigtig glasbund, så du kan se alle de smukke farver og dyr, havet gemmer. Bagefter kan du spise i restauranten med terrasse med udsigt over cala, og måske du vil prøve den lokale ret fideuà. Der er også en strandbar. 

Glem ikke dit udstyr til at snorkle, og hvis du har et kamera, som kan tage billeder under vandet, så medbring det! Vandet bliver temmelig  hurtigt dybt, så det er perfekt til at gå på opdagelse, mens du svømmer eller snorkler. Du kan også udforske det nærliggende bjerg, hvorfra der er en smuk udsigt over bugten. Her er stejlt, så hold børn i hånden. 

Hvordan man kommer derhen:

Denne strand er let tilgængeligt, da den er en af ​​de nemmeste bugter at køre til. Den smukke by Pola-Giverola er synlig fra vejen, som går mellem Tossa de Mar og Sant Feliu. Der er en parkeringsplads ved stranden.

3. Cala Pola

4 km nord for Tossa de Mar ligger denne strand lige ved siden af ​​en campingplads med samme navn. Denne bugt og klippen, som beskytter bugten, er et godt eksempel på Costa Bravas karakteristiske landskab.

Hvordan man kommer derhen:

Cala Pola ligger i starten af ​​GI-682 mellem Tossa og Sant Feliu. Du kan vælge at gå herud fra centrum af Tossa de Mar, selvom vejen ikke er afmærket så godt. Med bil er det let: følg skiltene til "Camping Pola”. Der er en parkeringsplads, som dog hurtigt bliver fyldt op om sommeren, så kom tidligt. Fra parkeringspladsen er der omkring 350 meter til stranden.

4. Cala Bona

Cala Bona, Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

Ca. 3 km nord for Tossa ligger denne lille bugt godt beskyttet for enden af ​​en smal tange. Du har kun få kvadratmeter at sprede dit håndklæde på, men du kan svømme og snorkle her! En lang klippevæg afskærmer bugten på begge sider for vind og bølger. 

På trods af den begrænsede plads og ikke helt nemme tilgængelighed, er her masser af atmosfære om sommeren især i den hyggelige chiringuito (strandbar). Landskabet er idyllisk og spændende, da stranden ligger mellem klipper og fyrretræer.

Hvordan man kommer derhen:

Har du mulighed for at ankomme med båd, er det klart den nemmeste måde. Hvis ikke, så må du ud på en lille gåtur på omkring 10 minutter, hvis du starter fra centrum af Tossa de Mar. Du kan også vælge at gå hertil fra de nærliggende strande Cala de Pola og Cala Giverola i nord.Så får du en dejlig gåtur på omkring femten minutter langs en markvej og gennem en behagelig duftende skov.

5. Mar Menuda

Playa Menuda, Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

Efter Gran Playa er denne den største strand i Tossa de Mar. Her er masser af faciliteter og aktiviteter herunder dykning. Desuden har vandkvaliteten blevet anerkendt med en Blå Flag. Stranden kan du se mere om i vores video om Tossa de Mar (fra minut 02:45).

I den nordlige ende af stranden er der er en lille bugt. Den er kendt som "la bañera de las mujeres" (kvindernes badekar). Vandet er klart, lavt og roligt her, hvilket gør det ideelt til at bade med småbørn her.

Hvordan man kommer derhen:

Denne strand er let tilgængeligt, da den kun ligger få minutters gang fra centrum af Tossa de Mar. Det er derfor en meget overfyldt strand.

6. Playa Gran

Platja Gran Tossa

Playa Gran er den mest berømte strand i Tossa de Mar, der ligger umiddelbart under den smukke middelalderborg Vila Vella, som er den gamle bydel i Tossa del Mar. Uden tvivl en af ​​de mest fotograferede strande på Costa Brava!

Den halvmåneformede strand er 385 meter lang. Vandet er klart og roligt, og du finder alle nødvendige faciliteter her foruden, at stranden er blevet tildelt det Blå Flag. National Geographic satte i 2013 stranden på listen over 'de 25 bedste strande i verden'.

Parkering er ikke altid let om sommer, men forsøg alligevel, for stranden er bestemt et besøg værd. En strandpromenade løber parallelt med hele ​​stranden. Den ender i den sydlige ende af stranden lige ved indgangen til den gamle bydel. 

7. Playa d'es Codolar

Playa D'es Codolar, Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

På den anden side af Cabo de Tossa ved foden af ​​den befæstede by ligger denne tidligere fiskerstrand. Den er 80 meter lang og 60 meter dyb. Fra Vila Vellas 50 meter høje mure kan du se lige ned på stranden og drømme dig til en tur i bølgerne. 

Den uberørte natur kombineret med den middelalderlige borg gør denne strand ganske opsigtsvækkende! Her ligger ofte mange farverige fiskerbåde klare til at gå på havet efter fisk. 

Denne bugt ligger i behagelig læ for nordenvinden, vandet er meget rent, og det bliver hurtigt dybt. På bugtens klippesider er der masser af alger og fisk, så det er bare om at komme ud og snorkle. 

Hvordan man kommer derhen:

Fra den gamle bydel i Tossa de Mar er der blot en gåtur på et par minutter via calle del Portal del Socors ud til denne dejlige strand. Undervejs kan du nyde gaden, som er fuld af butikker og restauranter. Men lad dig ikke stoppe alt for længe, for stranden lokker, og særligt om sommeren er den meget besøgt. 

Og det er ikke så underligt, for den centrale placering, de mange bekvemmeligheder og faciliteter, udlejning af liggestole og kajakker foruden en hyggelig chiringuito gør stranden til et oplagt mål for en afslappende og dejlig dag på stranden. 

8. Cala Llevadó

Denne populære strand ligger ca. 3 km syd for Tossa og er en af områdets mindre strande med blot 65 meter i længden og 35 meter i dybden. Den er et godt eksempel på, hvad Costa Brava tilbyder. Sandet er gyldent og vandet turkis med klipper og fyrretræer, som næsten når vandkanten. En fantastisk smuk strand. Her er du langt fra biler og bebyggelse, en vidunderlig følelse af afslapning.

Fordi stranden er så lille, er der ikke mange faciliteter for de besøgende. Husk dit udstyr til at snorkle. For takket være det krystalklare vand er havet perfekt til snorkling, hvor du kan nyde en spændende havbund og flotte farver. 

Hvordan man kommer derhen:

Denne strand kommer du til via GI-682, som forbinder feriestederne Lloret de Mar og Tossa de Mar. Drej til højre når du ser afkørsel til Camping Llevadó. Bilen efterlader du ved indgangen til campingpladsen. Herefter går du i omkring 10 minutter, forbi campingpladsen og nogle lejligheder med samme navn som campingpladsen. En stor del af turen foretages på trapper. 

Da stranden ligger i nærheden af en campingplads, er den ofte velbesøgt om sommeren. Priserne på den nærliggende chiringuito er derfor lidt højere her end på andre tilsvarende steder. Maden er varieret og portionerne gode. 

9. Cala d'en Carlos

Denne dejlige strand ligger på den østlige side af bugten Santa María de Llorell. Det er en rolig bugt med gyldent sand og klart vand. Den er meget værdsat af dykkere på grund af sin undersøiske skønhed i form af en spændende undergrund med en stenet havbund i den ene side og sand i anden side. 

Stranden er omgivet af to imponerende klippevægge. Mod nord ligger Cala Llevadó, som kan nås på en sti langs en klippeafsats, mens Cala Figuera ligger mod syd. 

Denne strand er 80 meter lang og 30 meter bred og tilbyder faciliteter som brusere og Chiringuito. Den ligger blot 3 km fra Tossa de Mar, men har undgået at blive urbaniseret. Her er ingen strandpromenade eller anden bebyggelse. 

Fra vejen, som løber nordpå til den nærliggende Cala Llevadó, har du en smuk udsigt over bugten Santa María de Llorell, som også omfatter den nærliggende Llevadó og Figuera.

Hvordan man kommer derhen:

Cala d'en Carlos er smukt omgivet af uspoleret natur, hvilket dog gør, at du ikke kan komme helt tæt på i bil, men må tage den sidste del til fods (godt afmærket) eller med båd. Kommer du i bil så tag GI-682, som er vejen mellem Lloret de Mar og Tossa de Mar. Du kan efterlade bilen på en bevogtet parkeringsplads med mere end 100 pladser. Der er også et busstoppested 800 m fra stranden (Lloret-Tossa linjen).

10. Cala Figuera

Denne lille bugt med stenstrand er blot 20 lang og 5 meter dyb. Alligevel er det en lille skøn strand helt omgivet af natur. Den ligger mellem Cala d'en Carlos og Playas de Llorel, 3 km syd for Tossa de Mar. Stranden er normal stille, og det er muligt at være ganske privat selv om sommeren. Den er ideel for nudister. 

Hvordan man kommer derhen:

Tag ud til campingpladsen Cala Llevadó eller til ​​Sta. Maria de Llorell-bugten. Begge steder kan du efterlade din bil og fortsætte til fods. 

11. Playa de Santa María de Llorell (Garbi og Llevant)

Disse to strande Levant og Garbí, som ligger omkring 3,5 km syd for Tossa, betragtes ofte som en stor strand med en samlet længde på 460 meter og en gennemsnitlig bredde på 50 meter. Strandens sand er blødt, og det er en livlig strand med smuk udsigt over bugten. 

Her er med masser af grønne områder og gode faciliteter i form af både toiletter og brusere.  

Hvordan man kommer derhen:

Stranden er nem at komme til både i bil og til fods, da den ligger lige nedenfor et bebygget område. Der er parkering i området. Kom tidligt, da det er en velbesøgt strand. 

12. Porto Pi

Porto Pi stranden ligger i samme bugt som Playa de Santa María de Llorell, men fordi Porto Pi er beliggende lige ved foden af ​​en kæmpe klippe, er den ret vanskelig at få adgang til over land. Den er derfor ikke så velbesøgt, som de andre strande i bugten. Der ligger en bebyggelse kaldet Martossa bag klipperne, hvorfor denne strand også kaldes “Martossa”. Husene ligger dog så langt væk, at de ikke er til nogen gene. Strandens omkringliggende landskab er spektakulært.

Hvordan man kommer derhen:

For at kommer til denne strand skal du følge en gangsti fra Santa Maria de Llorell stranden. Stien løber syd langs Roca Negra eller "Sorte klippe”.

Efter Porto Pi finder du Cala Morisca, som er den sidste strand i Tossa de Mar og helt omgivet af naturen.

Ud over de mange skønne strande langs kysten er der også andre pragtfulde steder og bugter at slappe af. Et eksempel på en af de nærmeste paradisiske bugter er Cala Salionç.  

13. Cala Salionç

Skønt beliggende blot ca. 7 km nord for centrum af Tossa del Mar ligger den dejlige bugt Cala Salionç, som du bør besøge. Det er en ægte, naturlig oase, en rolig og næsten uberørt strand, som er helt ideel for snorkling. På trods af sin beskedne størrelse (stranden er omkring 80 meter bred og omkring 40 lang) og de relativt få besøgende, tilbyder Cala Salionç flere faciliteter heriblandt en restaurant på stranden, brusere og redningstjeneste. Stranden er afgrænset mod nord af et lille forbjerg, hvorfra du kan nyde en fantastisk udsigt især ved solopgang. 

Strande i Tossa de Mar

Tossa de Mar har mange vidunderlige strande, som hver for sig er et paradis for ro og afslapning. Hvis du ønsker at dedikere et par timer til et besøg i en helt speciel by på Costa Brava, kan du også vælge at besøge “Spaniens Venedig” i Empuriabrava

Nu, hvor du ved mere om disse fantastiske strande, er det blot at finde den ideelle feriebolig i Tossa de Mar og så afsted. Rigtig god ferie! 

Kort