Tossa de Mar, den smukkeste befæstet by i Spanien

Tossa de Mar

I Girona-provinsen finder du en af ​​de smukkeste byer i Spanien: Tossa de Mar. Den var tidligere et mødested for kunstnere fra hele verden, og den blev sågar døbt "blå paradis" af maleren Marc Chagall. Tossa de Mar fortryllede også skuespillerinde Ava Gardner, da hun indspillede “Den Flyvende Hollænder” (1951) og “Pandora” i byen. Hendes tid i byen huskes og værdsættes stadigvæk. Der står blandt andet en statue af hende i byen. Og så kan du mange steder finde “besos de Ava Gardner" (Ava Gardners kys), som sælges i bagerier i området. 

 

 

De imponerende mure, der omkranser den gamle bydel, giver Tossa de Mar en charmerende middelalderlig atmosfære. Med et middelhavsklima og sommertemperaturer, som i gennemsnit ligger omkring 30 ° C, kan det anbefales at besøge en af de fantastiske bugter i nærheden og få en skøn dukkert. Tossa del Mar har mange pragtfulde strande og lige i centrum af byen ligger Playa Gran, som er den mest kendte strand i Tossa de Mar og hele 385 meter lang. Besøg også nogle af de mindre kendte og mere skjulte bugter - du vil blive positivt overrasket.

I byens centrum er der masser af butikker og bestemt ingen mangel på caféer og restauranter, der serverer typiske fiske-og skaldyrsretter med lokale ingredienser.

La Vila Vella

Tossa de Mar

 

La Vila Vella-slottet er et ikon for Tossa de Mar, og det er afbilledet på mange af postkortene fra området. Når du besøger det, så brug tid på at forestille dig, hvordan det må have set ud, når man kom fra søsiden og besøgte byen i middelalderen. Hvordan dette prægtige slot og fæstning har ligget med udsigt ud over havet og været byens bolværk mod pirater. Selv i dag er det et imponerende syn. 

Vila Vella er et middelalderligt vidunder, som har skærmet de smalle gamle by gader fra kampesten. Læg mærke til den lille adgang til havet gennem væggen. Det er kendt som “el agujero del demonio” (helvedes hul). Det er her, hvor fiskerne ville efterlade deres både efter en lang arbejdsdag på havet. 

Tip: Hvis du er fan af slotte, vil du nyde at læse om disse 10 majestætiske spanske slotte

Strande og bugter

Tossa de Mar strand

 

Strandene og bugterne i Tossa de Mar er blandt de smukkeste i Spanien. Forvent vidunderlige, rene strande og klart vand med fint gyldent sand. Nogle ligger tæt på byen med alle de bekvemmeligheder, du behøver inden for rækkevidde, mens andre ligger i øde områder og er vanskeligt tilgængelige. 

Det usædvanlige krystalklare vand og den spændende havbund ved Tossa de Mar gør strandene her til et paradis for dykning og snorkling, så du bør ikke gå glip af muligheden for at kommer under havoverfladen. Her er også mange muligheder for at prøve nye former for vandsport eller blot slappe af og nyde et par timer i solen på det medbragte håndklæde. Kort sagt, Tossa del Mar har noget for enhver smag. Og der er intet som at indlogere sig i en feriebolig på strandene ved Tossa de Mar.

Gastronomi

Café i Tossa de Mar

 

En af de meget lokale retter i Tossa er den berømte "Simitomba", en favorit hos kendere af fiskeretter. Simitomba er fremstillet på en base af lækker frisk fisk tilsat røget fisk, kartofler, persille, hvidløg, salt, tomat, safran, olivenolie og aioli.

Hvert år afholdes en gastronomisk fest i løbet af september, som er centreret omkring Simitomba. Under fejringen fremtryller femten udvalgte lokale restauranter deres egen ret med udgangspunkt i Simitomba og byens stolte traditioner for fiskeri. 

Steder du bør besøge - Muren og fyrtårnet i Tossa de Mar

Muren i Tossa de Mar

 
En af de store attraktioner i Tossa de Mar er den imponerende middelaldermur, som er bygget mellem det tolvte og trettende århundrede. Gå en tur rundt på muren, når solen går ned, det er et meget smukt og spektakulært syn. Muren består af fire tårne ​​og yderligere tre runde vagttårne hvor det vigtigste er la Torre d’en Jonàs, som ligger med udsigt ud over bugten. 
 
På det højeste punkt af muren ligger Far de Tossa, Tossa de Mars fyrtårn på det sted, hvor der tidligere lå et slot, der også tjente som et vagttårn. Lige ved siden af ligger informationscentret “Centro de Interpretació dels Fars de la Mediterrània”, hvor du finder information om alle de fyrtårne, som oplyser kysten ved Middelhavet.

Las Fiestas Mayores - de største fester

 
Disse attraktioner i sig selv bør være grund nok for dig til at besøge Tossa de Mar. Men byen har endnu mere at tilbyde, for flere gange om året afholdes der her underholdende festivaler, som fylder Tossa de Mar med liv og kulturelle aktiviteter.
 
La Festa Major d’Hivern, som også kaldes fiestas de Sant Vicenç starter hvert år den 20. januar, hvor byen fyldes med musik, boder, traditionelle parader, udstillinger og meget mere. Al form for underholdning viderefører en festlig tradition, som er over 600 år gammel. Her afholdes "Voto del Peregrino", en pilgrimsrejse, der strækker sig over en afstand på 40 kilometer mellem Tossa de Mar og Santa Coloma de Farners. På denne tur er der mere end tusind pilgrimme, som deltager.  
 
Allerede i juni byder Tossa de Mar sommeren velkommen med La Festa Major d’Estiu, som også kaldes Fiestas de San Pere. Disse festivaler afholdes i løbet af ugen omkring den ​​20. juni og tilbyder et fantastisk show med den lokale dans Sardana, koncerter, spil for børn og fyrværkeri.
 
Udsigt fra Tossa de Mar

International catalanske rumbafestival 

 
I de sidste par år har stranden Gran Playa i juni måned været vært for en musikfestival, som har fokus på den typiske catalanske musikalske genre: rumba. Siden starten i tresserne og takket være de muntre og gode rytmer, har catalansk rumba gradvist konsolideret sig som en af de mest karakteristiske musikgenrer i Catalonien, og til denne festival har vi chancen for at nyde de bedste grupper på stranden.
 
Tossa de Mar er en fantastisk destination på Costa Brava. Denne skønne fiskerby har udviklet sig til et smukt turistmål omgivet af mange pragtfulde strande af høj kvalitet. Her kan du nyde et livligt natteliv, især i sommermånederne, da byen har over tyve barer og op til fire diskoteker. Derfor bør du bestemt ikke holde dig tilbage: Reserver din feriebolig i Tossa de Mar og gør dig klar til at nyde en uforglemmelig ferie.

Kort over Tossa de Mar herunder strande, vige og steder man bør besøge