Oplev Venedig i Spanien i Empuriabrava

Empuriabrava er en moderne by på Costa Brava beliggende i kommunen Castello d'Empuries-Empuriabrava, som er et område spækket med middelalderlandsbyer, strande og historiske områder, der er en del af verdens kulturelle arv. I byen Empuriabrava findes derudover noget meget specielt. Her er nemlig hele 25 kilometer af sejlbare kanaler, hvilket gør byen til den største lystbådehavn i Europa. Det er derfor, vi kalder Empuriabrava for Spaniens Venedig!

Opdag sammen med os de bedste aktiviteter, du kan opleve i det spanske Venedig, bo i et skønt sommerhus i Empuriabrava, og lad dig blive forkælet af de mange spændende og anderledes attraktioner i regionen.

Du kan sejle igennem kanalerne i Empuriabrava

En gruppe af visionære designere begyndte i 1968 at planlægge en omdannelse af det tidligere sumpområde til et fantastisk beboelsesområde. Den primære ide var at gøre det muligt for så mange boliger at have direkte adgang til kanaler og at give dem adgang til en badebro. De ønskede at kombinere store villaer, komfort og luksus i byen og skabe et sofistikeret og moderne boligområde.

Med til denne drøm for dette ekstraordinære boligområde var ønsket om kanaler som vandveje, på samme måde som i Venedig. Deres drøm er i dag virkelighed og hver sommer besøger omkring 80.000 mennesker Empuriabrava at holde ferie i denne virkeliggjorte drøm i en lejet feriebolig.

Empuriabravas kanaler, Costa Brava

For besøgende er det muligt at leje en båd hos en af de lokale udlejere og udforske det 25 kilometer store netværk af kanaler, som breder sig over et areal på 500 hektarer. Navnene på kanalerne i Empuriabrava vidner om, at her er de gader, der normalt forbinder de forskellige dele af en by, erstattet af kanaler. 

Lystbådehavnen i Empuriabrava forbinder den med det åbne hav. Her er to af de smukkeste strande i Empuriabrava: den moderne strand Playa de Empuriabrava, som er den største, og den oprindelige strand Playa de la Rubina, der strækker sig mod nord fra havnen. Ved begge strande vejrer det "Blå Flag" som et kvalitetsstempel for renlighed og fremragende vandkvalitet. Strandene har endnu en bonus, de ligger nemlig tæt på to pragftulde naturområder, vådområdet Aiguamolls de l'Empordà og naturparken Cabo de Creus.

Besøg søerne ved Aiguamolls de l'Emporda

Der arrangeres hvert år et væld af anderledes og vidunderlige fester og begivenheder i Spanien, men hvis blot man ønsker at slappe, så tag til naturområdet Aiguamolls de l'Emporda. At tilbringe en dag her i dette specielle område er sand balsam for sjælen.  Aiguamolls de l'Emporda er med sine søer og marskland et af de vigtigste vådområder i Catalonien kun overgået af Delta del Ebro.  Områdets økosystem er beskyttet af lov og blev i 1986 erklæret for en nationalpark. 

Denne park kan besøges hele året, og med sine utallige og endeløse vandrestier kan både voksne og børn tilbringe en skøn dag med at udforske naturen på tæt hold. Området huser mere end 300 arter af fugle herunder et væld af vadefugle, skarven og den ikoniske hvide hejre. 

Søerne ved Aiguamolls de l'Emporda;

Vi anbefaler, at du ikke bevæger dig udenfor de afmærkede stier for ikke at beskadige dette unikke og skrøbelige naturområde, som er blandt de vigtigste i hele Middelhavet på grund af sin mangfoldige flora og fauna. Langs ruterne er der masser af seværdigheder, og du vil også passere flere observationspunkter, hvorfra du kan observere de mange arter af fugle via kikkert uden at forstyrre dem. Der er også et observatorium, hvorfra der er en storslået udsigt ud over hele regionen og Rosesbugten.

Det er en god ide at starte din tur med et besøg på informationscentret, hvor du kan få kort over området og se hvilke stier og ruter, som du kan benytte igennem området. Her vil du også få et overblik over, hvor der er sumpe, bække, og bugter foruden hvor du finder de forskellige planter og hvor de forskellige dyr holder til. 

Lej en cykel og oplev den storslåede Mugaflod

Empuriabrava, Costa Brava

Den bedste måde at opleve den smukke Muga flod på er ved at følge den 40 kilometer lange tidligere jernbanestrækning, som løber langs floden og er helt perfekt til en cykeltur.  Ruten starter ved stranden i Empuriabrava og går igennem flere forskellige typer af landskaber så som Parc Natural dels Aiguamolls de l'Emporda  og Salinas-området og ender i Sant Llorenc de la Murga.

Dette er en af ​​de bedste måder at komme til at kende byen og dens forskellige områder på. Og det er nemt at leje en cykel, da der er flere udlejere i området. Besøg Ampuria Car eller Bike Shop, begge ligger på Calle Requesens 98, hvor du kan leje en mountainbike. Priserne ligger på omkring 12 € per dag.

Deltag i middelalderfestivalen Tierra De Troubadours

Middelalderfestivalen Tierra de Trovadores, Castelló d'Empúries

Dette er en af de mest specielle og samtidig den vigtigste kulturelle begivenhed i regionen, som finder sted i det tidligere amt Vila Castilione, i dag Castello d'Empuries. Her bringes middelalderen og alle dens traditioner til live, når de besøgende inviteres ind i en rejse til middelalderen med middelalder turneringer, musikalske forestillinger, troubadourer, jonglører og farverige gademarkeder og meget mere. 

Middelalderfestivalen Tierra de Trovadores, Castelló d'Empúries

I år afholdes denne middelalderfestival fra den 8. til den 10. september og den vil være lidt ekstra speciel, da denne udgave er til at fejre 700-året for grundlæggelsen af ​​klostret Sant Domènec for Castello D'Empuries. Så forberede dig på mjød, ryttere med hjelme og rustninger og på at få en sjov og anderledes oplevelse til middelalderfestivalen Tierra de Troubadours.

Se smuk gotisk catalansk arkitektur

Spanien kan fremvise mange spændende religiøse bygninger og oplevelser ud over dem, som kan opleves til Semana Santa, påskeugen. Kun knapt seks kilometer væk fra Empuriabrava centrum på Plaça Mossèn Cinto Verdaguer ligger  den imponerende gotiske kirke, Basílica de Santa Maria de Castelló. Denne kirke er en af ​​de bedste eksempler på catalansk gotisk. Opførelsen af ​​dette kæmpemæssige bygningsværk begyndte i det 13. århundrede. Kirken er præget af et hal-lignende interiør, som udstråler en aura af mystik og alle, der kommer ind i kirken, føler sig taget med på en spirituel rejse.

Basilikaen, som blev forlænget i det 14. århundrede og afsluttet i det 15. århundrede med sin imponerende og ikoniske marmorfacade som afslutning, kan nemt forveksles med en katedral på grund af sin størrelse. I det indre af kirkebygningen, der fungerede som et åndeligt centrum for hele regionen, finder man blandt andet en romansk døbefont, et smukt alabast alter fra det 15. århundrede, to sarkofager, gotiske glasmosaikker og andre fascinerende elementer. 

Hvis du besøger selve kirkemuseet, som har til huse i kirkens nye sakristi, finder du religiøse samlerobjekter og kunst, historiske malerier og ceremonielle artefakter i guld og sølv og andre dekorationsgenstande og arkæologiske stykker, der alle fortæller deres del af historien om basilikaen.

Andre interessante steder 

Klosteret San Pere de Rodes, Costa Brava

 Historisk arv

  • En af de vigtigste arkæologiske bygninger i byen er La Casa Gran (c / Portal Nou). Denne beboelsesbygning, som er beliggende i det historiske centrum af Castelló d'Empúries, tilhørte en velhavende adelig familie fra den sene middelalder, og den giver et indblik i, hvorledes disse familier boede på daværende tidspunkt. Bygningen er også endnu et glimrende eksempel på catalansk gotisk arkitektur fra det 14. og 15. århundrede.

 Slotte

  • Gå ikke glip af La Torre Carlina i Carrer Calcinator, som er et slot og en fæstning fra det  nittende århundrede. Det blev bygget af Regimento de Toledo og  havde til formål at forsvare regionen imod eksterne angreb. Det spillede især en vigtigt rolle i en invasion i 1874, der blev kendt som "Fuego de Castelló"( Slottets brand).

Bygninger fra middelalderen

  • I nærheden af ​​Basilica de Santa Maria de Castelló ligger den charmerende middelalderbro Puente Viejo. Broen går over Muga og blev oprindelig kaldt Puente Major eller Puente Nuevo, da der tidligere var en anden og ældre bro her. Broen stammer fra det 14. århundrede og var på det tidspunkt et vigtig element i infrastrukturen, da den gav nemmere adgang og dermed mere mobilitet i regionen. Den blev repareret flere gange i løbet af århundrederne, da den blev beskadiget både som følge af krige og oversvømmelser.

Empuriabrava er beliggende i et område med mange attraktioner, seværdigheder og fantastisk natur. Lej en af ​​vores hyggelige lejligheder i provinsen Girona og lad dig blive overraske af dette unikke område!