Top 5 steder du bør besøge på Fuerteventura

Mange mennesker siger, at Fuerteventura er juvelen i De Kanariske Øers krone. Øen er den næststørste af De Kanariske Øer, kun Tenerife er større, og den er stadig forholdsvis uspoleret med en hyggelig stemning, selv om dens popularitet vokser hvert år.

Fuerteventura har en meget afslappet og bohemisk atmosfære. Dens paradisiske strande tiltrækker surfere og andre vind/bølge-entusiaster fra hele verden. Øen er også hjemsted for nogle af de bedste strande i Europa, og den er derfor det perfekte feriemål for en strandentusiast.

Corralejo

Fuerteventura er den østligste af De Kanariske Øer og ligger dermed tættest på den afrikanske kyst. Øen er derfor ofte påvirket af de kraftige varme vinde fra Sahara, som angiveligt har været med til at transportere sand til øens strandene. Hvorvidt dette er sandt eller ej står hen i det uvisse, men det afholder ikke sandklitterne på Fuerteventura fra at være en af øens store turistattraktion.

Corralejo

Uanset om du er på udkig efter en aktiv ferie eller en afslappende ferie, er Fuerteventura et fantastisk valg. Her kan du tilbringe dagene med at slappe af på de caribiske-lignende strande, nyde lækker lokale mad og gå på opdagelse på denne fantastiske ø. Vi har her samlet fem steder, vi varmt kan anbefale, så din ferie på Fuerteventura bliver en sand succes

1. Corralejo sandklitter

Corralejo

Corralejo er et af ​​de mest populære ferieområder på Fuerteventura og kan findes på den nordlige spids af øen. Lige uden for dette tidligere fiskerleje ligger den berømte  Parque Natural de Corralejo, en fantastisk naturpark, som kan prale af enorme sandklitter på en 11 kilometer lang strækning. Disse klitter ligger helt paradisisk ud til Atlanterhavet.

Klitterne blev erklæret en naturpark i 2002, og området er både godt beskyttet, vedligeholdt  og rent. Den lange kyststrækningen bliver næppe nogensinde overfyldt, da der er masser af plads at boltre sig på.  Corralejo kommune arrangerer ind imellem forskellige festligheder på stranden, såsom Fuerteventura Kite Festival og koncerter. Du kan leje surfbrætter og andet udstyr til vandsport på stranden. Bare husk at holde øje med den klippefyldte del af stranden, når du begiver dig ud i havet!

2. El Cotillo og La Concha stranden

El Cotillo, Fuerteventura

Den charmerende landsby El Cotillo ligger ligeledes på den nordlige spids af øen og er ved at blive en meget populær destination for dagsture på Fuerteventura. El Cotillo er en meget lille landsby, så du vil måske bliver overrasket over at finde mange gode fiskerestauranter her. De lokale beboere i området tager ofte hertil i weekenderne og tilbringer en dag på en af ​​El Cotillos fantastiske strande, hvor frokosten og måske endda også aftensmaden nydes sammen med familien. El Cotillo skylder også noget af sin popularitet til den pragtfulde La Concha strand. 

Playa La Concha, Fuerteventura

Den samme vej, der fører til La Concha stranden, fører også ud til fyrtårnet El Cotillo. Det blev bygget i 1897, og i dag finder du et charmerende lille fiskerimuseum (El Museo de la Pesca) lige ved siden af. Entré til museet koster 5€. Museet giver et meget interessant indblik i historien om denne lille, men charmerende landsby.

3. Betancuria

Fuerteventura - Betancuria

Betancuria var tidligere Fuerteventuras hovedstad. Den ligger i en dyb dal ved siden af ​​et udtørret flodleje. En franskmand ved navn Jean de Bethencourt grundlagde denne by i 1405 netop på dette sted, da han formodede at den ufremkommelige placering ville holde ubudne gæster væk. Han levede ikke til at se byen falde, da den blev totalt ødelagt i 1593, da en pirat ved navn Jaban angreb byen med succes og rev alt helt ned til grunden. Stædige og flittige beboere påbegyndte umiddelbart efter genopbygningen af byen og den bevarede sin status som hovedstad indtil 1834. 

Betancuria, Fuerteventura

I en kort periode fra 1834 til 1860 blev nabobyen La Oliva øens hovedstad før Puerto de Rosario blev øens endelige hovedstad. Betancuria er i dag en hyggelig lille landsby, som gerne byder turister velkommen. Her finder du mange fine og sjove butikker med souvenir og kunsthåndværk i byens centrum foruden nogle gode restauranter og caféer. Gå ikke glip af chancen for at prøve en af ​​de mest populære delikatesser på øen, Queso Majorero, som er stegt gedeost serveret med lokal marmelade eller honning.

4. Ajuy grotterne

Ajuy grotterne, Fuerteventura

Den lille kystby Ajuy ligger på den vestlige kyst af Fuerteventura og har noget virkelig forbløffende at vise dig. Fra centrum af landsbyen går en lille sti nordpå langs kysten. Følg denne og du vil finde fantastiske grotter, som var hemmelige skjulesteder for piraterne. Det var også ved disse stenede kyster, at Jean de Bethencourt kastede anker første gang, han ankom til øen i 1402.

Ajuy grotterne, Fuerteventura

Når du vender tilbage til landsbyen, kan du måske få et glimt af det berømte amerikanske skibsvrag SS American Star grundstødte i januar 1994 på den lille strand Playa de Garcey. Skibet blev aldrig fjernet, men Atlanterhavets kræfter har over årene gradvist opløst skibet, så der nu kun en mindre vragdel tilbage, som tilmed er sunket så meget, at den kun kan ses ved lavvande.

Inden du forlader denne hyggelige landsby bør du nyde en frokost på en af de charmerende restauranter. De serverer helt fantastiske fisk og skaldyr!

5. Cofete og Barlovento-strandene

Cofete og Barlovento-strandene,  Fuerteventura

Kun når du har kørt ned af den stenede vej til de afsidesliggende strande El Cofete og Barlovento kan du med rette sige, at du kender Fuerteventura. Hvis du tager denne forholdsvis ufremkommelige vej fra Morro Jable vil du formentlig fortryde det med det samme og overveje at køre tilbage. Men, hvis du holder ud og fortsætter til udsigtspunktet ved Frail y Pico de la Zara, vil du få den mest betagende udsigt ud over de to strande Cofete og Barlovento og føle, at turen var det hele værd. 

Denne rå kyststrækning belagt med sand, der indbyder til bare tæer, er over 12 kilometer lang og inddelt i to strande, hvor den første er El Cofete, og den næste er Barlovento. Desværre er badning næsten aldrig en mulighed her på grund af de voldsomme bølger.

Cofete og Barlovento-strandene,  Fuerteventura

Der er dog noget meget magisk over disse strande. Når du kommer hertil fra de ofte overfyldte strande ved Morro Jable, føles det lidt som om, du er landet på en anden planet, som om du virkelig har fundet et lille stykke af paradis.

Hvis du har lyst til at læse mere om Fuerteventuras mange muligheder, så kan du med fordel læse vores forslag til en syv-dages rejseplan her.

Kort