Gandia: 4 valencianske strande og andre spændende steder du bør besøge.

Gandia i Valencia-provinsen har ikke mindre end 7 kilometer kyststrækning og 700.000m2 strand. Byen er berømt for sit fremragende klima, sine fantastiske strande og den lækre og specielle paella med fideuà, som er byens lokale specialitet. Et populært feriested også for spanske turister. Kvaliteten af strandene er anerkendt med certifikater som det berømte blå flag, og du finder gode faciliteter og aktiviteter foruden masser af plads, når du besøger Gandia på din ferie!
 
Playa Norte og strandpromenade, Gandia
 
I Gandia kan du vælge mellem fire strande, som alle giver dig gode muligheder for at nyde havet, solen og bare slappe af. Vi har besøgt de fire strande og et par andre spændende steder i Gandia. 

1. Playa Norte

Playa Norte de Gandia

La Playa Norte er den største strand i Gandia, og den strand som har flest faciliteter. Det er en  meget stor strand med mere end 3 km i længden og 150 meter i bredden. Langs hele stranden er der en smuk promenade. 
 
Det gyldne sand er ideelt til solbadning og sport. Kvaliteten af stranden og dens faciliteter er så god, at den har det blå flag, så du kan være sikker på, at vandet er klart og rent. Der er særlige områder til blandt andet beachvolley, og om sommeren afholdes aktiviteter som yoga og aerobic. 
 
Der er også mulighed for at dyrke forskellige former for vandsport. For børnene er der legeområder. Der er også flere chiringuitos (strandbar). Stranden er kørestolsvenlig. Kort sagt, her er sjovt at være, og der er plads til alle!

2. Playa de l´Ahuir: En naturstrand med åbne vidder og nudister. Og kæledyr!

Ahuir playa, Gandia

Denne strand er den nordligste af strandene i Gandia. Den ligger mellem byen og Rio Vaca (Vaca-floden). Det er en rummelig og uberørt strand. Den er 3 km lang og dækker et område på 280.000m2 sand. Den er flankeret af smukke klitter. I den ene ende er der en surfskole, hvor du også kan leje kajakker, katamaraner og udstyr til forskellige former for vandsport.

Et område af stranden tillader naturisme

I den nordligste ende af Playa de L'Ahuir er der afmærket et område, hvor naturisme er tilladt. Nogle år er der også livreddere, som sikrer sikkerheden.

Playa Can, hvor hunden kan nyde stranden

Playa Can er en zone af Playa de L'Ahuir, hvor det er tilladt at medbringe sin hund. Perfekt til dem, der kan lide at nyde stranden sammen med deres hund!

3. Playa de Venecia: Småt er godt

Playa Venecia, Gandía
 
Denne sandstrand ligger på den sydlige side af havnen i Gandia. Det er en stille strand, som er 330 meter lang og 50 meter bred. Alle grundlæggende faciliteter til en behagelig dag på stranden med familien er til stede på denne strand. 
 
Rio Serpis ( Serpis-floden) løber ud i Middelhavet her og gør området grønt. Stranden nyder godt af dette, og de omgivende klitter er fulde af grøn vegetation. Her hersker en behagelig atmosfære, som indbyder til ren afslapning. En bølgebryder beskytter mod nordenvinden og skærmer dermed stranden imod store bølger. 

4. Playa Rafalcaid: Fremragende til kitesurfere

Playa Rafalcaid, Gandia

Denne strand med fint gyldent sand ligger også syd for Rio Serpis´ udløb i Middelhavet, og den er ligeledes omgivet af klitter med middelhavsvegetation. De hyggelige fiskerhuse giver stranden en helt særlig atmosfære af aktivitet og autencitet. 
 
Stranden rengøres hver dag om sommeren, og der er livreddere fra kl.10.30 til kl.19.00 (i august til kl.20.00). Stranden er også udstyret med en Røde Kors service og toiletter. Her blæser ofte på denne strand, så et flag signalerer badeforholdene. For kitesurfere er det et fantastisk sted!

Foruden strande så har Gandia også et spændende...

Havneområde

Puerto de Gandia - havneområdet

I den sydlige del af Playa Norte ligger lystbådehavnen Real Club Náutico, som efter Valencia er den vigtigste lystbådehavn i Valenciaprovinsen med plads til op til 400 både. På varme sommeraftener er der en helt fantastisk atmosfære her og ofte mange mennesker samlet. 
 
Gå en tur langs den smukke promenade, som går helt ud til fyret. Her bliver du belønnet med en fantastisk udsigt ind over Gandia kyst. Og hvis du er her mellem kl. 16:30 og kl. 17:30 vil du næsten hver dag kunne opleve fiskerne, som sejler forbi. 
 
Et besøg på Grao de Gandia, som er byområdet omkring havnen og bag strandene Playa de Venecia og Playa Rafalcaid kan bestemt også anbefales. 

Sidst men ikke mindst….

'Playa Varadero: Ikke en rigtig strand, men det er sjovt!!

Playa Varadero, Gandia
 
Er du ikke lige til sand hver dag, men vil du gerne nyde solen og havet? Intet problem. 
På Playa Varadero kan du i elegante omgivelser nyde det skønne middelhavsklima på den lækre terrasse uden at få sand mellem tæerne. 
 
Playa Varadero er mere en bar og restaurant end en strand. Både om aftenen og i løbet af dagen kan du her slappe af i de komfortable liggestole eller nyde en forfriskende drink i baren. Der er også en sejlerskole.
 
Så er det bare om at finde din feriebolig i Gandia og komme afsted. Besøge også de 9 smukke strand og bugter i nærliggende Jávea! Vi ønsker dig masser af sjov i solrige Gandia! Rigtig god ferie! 

Kort: Strandene i Gandia og andre spændende steder