Vælg dit Paradis: 9 himmelske strande i Jávea

Den lille kystby Jávea kan prale af hele 9 af de mest spektakulære strande, som Spaniens Costa Blanca har at tilbyde. Jávea ligger i Alicanteprovinsen og langs den imponerende kyststrækning på 20 km ligger et enestående udvalg af fantastiske strande og spændende  landskaber med masser af aktiviteter. 
 
 
De imponerende klipper i dette kystområde giver masser af muligheder for udsigtspunkter med pragtfulde udsigter. Hold udkig efter afvisninger til “miradores”. Her får du fantastiske og til tider romantiske udsigter ud over dette skønne naturområde.
 
Nede ved havoverfladen finder du solrige strande med blødt sand, forfriskende briser og varmt vand i Middelhavet. Klipperne langs kysten gemmer dejlige bugter, mens det krystalklare vand lokke dig til at hoppe i for en svømmetur eller for at dykke, snorkle, surfe eller ro i kajak.
 
Og mens Jávea er et fantastisk sted at slappe af, så ved de lokale også, hvordan man holder en god byfest, hvilket de gør flere gange om året. Med det store udbud af pragtfulde strande kan det være svært at nå dem alle på en ferie i Jávea. Vi har derfor besøgt alle 9 for at hjælpe dig til at vælge den, som netop passer til dine ønsker og behov. Lej en villa i Jávea og få en uforglemmelig dejlig ferie!

9 Pragtfulde strande i Jávea

Strandene ligger langs kysten mellem to forbjerge, i nord afgrænses kystlinien af Cabo de San Antonio, mens strækningen afsluttes i syd af Cala Granadella. Vi starter med de nordlige strande og bevæger os sydpå, og vi er stolte over at præsentere ...

1. Playa La Grava

Playa La Grava, Javea

Playa La Grava er en strand med grusbelægning, men lad ikke det afskrække dig. Denne dejlige lille plet ligger lige ved siden af marinaen i Jávea og nær det gamle fiskerkvarter Duenas de la Mar. Stranden er let tilgængelig med masser af faciliteter og derfor generelt mere besøgt end de fleste andre strande i området.

Det rolige og klare vand indbyder til at nyde en afslappende svømmetur eller blot slappe af til lyden af bølgerne. Har du lyst til at bevæge dig lidt kan du gå en tur blandt palmer langs den brede promenade. Om sommeren er der en dejlig atmosfære på promenaden med boder, hvorfra der sælges hjemmelavede produkter.

Stranden og dens faciliteter er tildelt det blå flag, og her er en vandlegeplads for de små.  Alt i alt er dette en ideel strand for en ferie for hele familien på Costa Blanca. I nærheden ligger stranden Cape San Antonio, som bestemt også er et besøg værd. 

2. Playa del Benissero / Primer Muntanyar

Playa Primer Muntanyar, Javea

Dette er stranden, du skal tage til, hvis du er vild med vandsport og vind! I modsætning til de andre strande i Jávea, er denne strand åben og ubeskyttet, hvilket giver vinden frit spil. Pragtfuldt sted til kitesurfing og windsurfing!

I sommermånederne, og kun 300 meter fra havnen Benissero, finder du alle faciliteter og udlejning af udstyr til surf sport og andre vandaktiviteter, herunder stand-up paddle surf, kajak, jetski og vandski. Det er en strand med en vidunderlig atmosfære og megen aktivitet. Hvis du leder efter noget at spise eller en lækker mojito, så er der både restauranter og chiringuitos (strandbar). Her er også andre bekvemmeligheder såsom parkering, toiletter, træbelægning ned til vandet, livreddere og udlejning af strandstole og parasoller.

Navnet 'Benissero' stammer fra en mand, der engang boede i den nærliggende by Benissa og som byggede sit hus tæt på stranden. Det er i dag lavet om til en chiringuito ved navn La Siesta. Det er almindeligt, at beboerne i Jávea tager til stranden og spiser aftensmad “a la fresca” (i det fri). De medbringer borde og strandstole ledsaget af en campinggas og køletaske.

Det er meget almindelig, at stranden ligner en overfyldt spisestue med venner, som tilbringer en hyggelig aften sammen og nyder den kølende vind. Også i de tidlige morgentimer er stranden ofte godt besøgt, da mange kommer for at se strandens helt vidunderlige solopgang, som på grund af sin skønhed er kendt som “amanecer de España”, Spaniens daggry.

El Primer Muntanyar er en udvidelse af Benissero. Med 1900 meter hen til Parador de Jávea er dette den længste strand i Jávea. Med en spændende kombination af stenbund og turkis vand, som er typisk for denne utroligt smukke kystlinje, er det et attraktivt område for snorkling og dykning, foruden naturligvis helt almindelig svømning og leg i havet. De naturlige omgivelser og fremragende chiringuitos gøre dette til et behageligt sted at tilbringe både en dag og en aften om sommeren.

3. Playa del Arenal

Playa Arenal, Javea

Arenal er en herlig sandstrand, og den er faktisk den eneste sandstrand i Jávea. Med dens 480 meter i længden og 140 meter i bredden er Arenal også den største strand i Jávea-bugten. Det fine bløde sand føles godt mellem tæerne, og da den skråner svagt ned til havet, hvorved adgangen til havet er nem, er den fremragende til folk i alle aldre.

 
Dette er en strand, som man ikke bør gå glip af. Vandkvaliteten er i top, hvilket anerkendes med det blå flag, så det er bare om at hoppe i! Utvivlsomt er dette en af de allerbedste strande i Jávea til at lege og spille boldspil, takket være de mange faciliteter. Her kan du solbade, bade, spille fodbold, volleyball, bygge sandslotte, etc. Og bag stranden finder du en livlig promenade, som bugner af travle boder, caféer og restauranter.
 
De mange udlejningsforretninger tilbyder enhver form for leje af udstyr til at tilfredsstille enhver appetit for sjov og adrenalin til vands.
 
Playa Arenal, Javea
Som om det ikke var nok, så er der også en fantastisk udsigt til Montgo bjerget, og i sommermånederne er der et spændende og vidunderligt fyrværkeri show hver aften. 

4. Segon Muntanyar

Denne klippefyldte kyststrækning ligger syd for Arenal stranden. Den er i lighed med sin navnebror Muntanyar ovenfor en grusstrand, som er både rummelig og åben med trapper ned til havet. Svømning, snorkling og dykning er en fornøjelse her, især når vandet er helt roligt, hvilket der er størst sandsynlighed for tidligt om morgenen.
 
Belønningen for at komme tidligt er at kunne nyde det imponerende udvalg af farverige fisk, som gemmer sig under overfladen. Stranden er 1700 meter lang, og som regel er her god plads. Der er både restauranter og chiringuitos (strandbar), samt en parkeringsplads og et busstoppested. Udkigspunktet Mirador de Sèquia de la Noria ligger her. Udsigten herfra er virkelig smuk, mod venstre ses Cabo de San Antonio og mod højre Cap Prim

5. Cala Blanca 

Caleta II, Jávea

Cala Blanca, eller "Hvide bugt" er opkaldt efter de hvide småsten og klipper, der pryder denne skjulte perle. Det krystalklare vand og den spektakulære udsigt over både Montgo bjerget og det omkringliggende landskab gør det til et fantastisk sted til både afslapning og for snorkling.
 
Her er aldrig overfyldt. Det er hovedsageligt lokale, som kommer her,  og så de turister fra regionen, som har fået nys som stedet. Kun bådene mod Cala Sardinera kan ind imellem for en kort bemærkning forstyrre freden.
 
Cala Blanca er omkring 300 meter lang og består af 3 mindre calas eller bugter, der ligger ved siden af ​​hinanden og give dette stykke klippekyst sin unikke sammensætning. Disse bugter nås det sidste stykke til fods. Du kommer hertil ved at forcere en lang trappe, som kan tilgås fra Mirador de Cala Blanca eller Mirador de les Caletes. Trappen er bygget ind i klipperne, og så trinene kan være lidt ujævne. 

Caleta I

Caleta I, Javea

Denne rustikke bugt af grus og sten er omkring 80 meter lang og ligger for enden af ​​Avda. Ultramar. Her kan du parkere og så forcere de sidste 100 meter til fods. Fra vejen har du også adgang til Mirador de Cala Blanca.

Caleta II

Denne naturlige perle med smukt klart vand og småsten giver en følelse af ren ro, hvor man kan få uforstyrret hvile og afslapning. Stranden har en længde på omtrent 40 meter og kan kun nås til fods fra Caleta I, eller via en trappe fra Mirador de les Caletes.

 
Vandet er altid rart og rolig på grund af en naturlig pynt af rå sten, som strækker sig ud i havet og skaber en beskyttende barriere fra havets luner. Udsigten ud over de omkringliggende uberørte landskab og de hvide klipper i Jávea er virkelig opsigtsvækkende!

Caleta del Francés

Caleta del Francés eller "Franskmandens bugt" har sit navn fra en Monsieur Lambert, der engang boede der. Denne lille bugt er tilgængelig fra den tilstødende Caleta II. Stien mellem klipperne og havet er dog smal, så du bør være forsigtigt, hvis du bevæger dig ud på denne tur.

Belønningen for denne indsatsen er den absolutte ro, som kan findes her. Du kan også vælge en sti over klipperne, omend denne tur ikke er så nem at gennemføre.

6. Cala Sardinera 

Cala Sardinera, Javea

Engang var Cala Sardinera, som navnet antyder, det bedste sted at fange sardiner med 'Sardinales' (fine net), der blev udsat to gange om dagen: en gang ved daggry og igen ved solnedgang. Det er siden blevet en vidunderlig uspoleret bugt med et dække af grus og småsten.

Den ligger på den nordlige side af Cap Prim og Sant Martí. Den kan nås til fods fra Mirador de la Cruz del Portitxol via en sti, der løber gennem et dejligt stykke uberørt natur. Denne strand er også stille og rolig med en længde på 200 meter. Der er ingen faciliteter, men der er en Røde Kors service.

7. Cala Barraca o Portitxol

Cala Barraca, Javea

Denne stenstrand med klart vand ligger mellem Cap Prim og Cap Negre. Der er udsigt over Isla Portitxol, som ligger cirka 300 meter fra kysten. Det krystalklare vand her gør, at denne strand ofte betragtes som en af de bedste strande i Jávea til dykning og snorkling.

Ligesom Cala Sardinera, kan du få adgang til stranden til fods fra Mirador de la Cruz del Portitxol, men den er også tilgængelig med bil via ctra. del Cabo de la Nao. Vi anbefaler, at du kommer tidligt, hvis du vil besøge denne strand. Den er typisk godt besøgt, og selvom den er 900 meter lang, så kan dens popularitet ind imellem godt mærkes. 

8. Cala Ambolo

Cala Ambola, Javea

Denne uspolerede strand minder mest af alt om et tropisk paradis med det rene hvide kvartssand, der komplimenteres af det helt klare blå vand. For dem, som ønsker blot at bade og solbade i deres fødselsdagstøj, så er dette stranden, for her er nudisme tilladt. Det er badetøj også, og det benyttes af flertallet.

Stranden ligger i nærheden af Mirador de Ambolo lige før Cabo de la Nao. Dens navn stammer tilbage til la Torre de Ambolo, som er et af de mange vagttårne, som findes i området omkring Portitxó. Vagttårnene blev bygget i det 16. århundrede med det formål at forsvare området i mod piratangreb.

Her vil du ikke finde nogen livreddere på vagt eller strandstole til leje, men kan du klare dig uden, så er stranden bestemt et besøg værd. For det er uden tvivl en af de smukkeste bugter i Jávea. Belægning af denne strand er forholdsvis lav, og den er omkring 300 meter lang. I sommermånederne vil det være tilrådeligt at ankomme tidligt, da det eller kan være svært at finde plads på parkeringspladsen for enden af ​​den vej, som giver adgang til stranden.

Stranden er populær blandt snorkeldykkere og bjergbestigere, da der er en lille klippeø, hvor det er populært at klatre op og klippehoppe fra. Lidt længere ude ligger øen "Isla del Descubridor".

BEMÆRK: I skrivende stund er Cala Ambolo opført på den officielle hjemmeside for turisme i Jávea som "lukket" på grund af en risiko for jordskred. Stranden er dog stadigvæk tilgængelig, betydningen af "lukket" er blot en advarsel. Hvis du tager til stranden, så er det på eget ansvar.

9. Cala La Granadella

Cala La Granadella, Jávea

Vi afslutter vores besøg ned langs Costa Blancas kystnære paradis med “Den bedste strand i Spanien” jævnfør en afstemning blandt spanierne. Denne sydligste strand i Jávea prydes af det blå flag for sin fremragende kvalitet, og den er bestemt en af de bedste strande i Alicanteprovinsen.

Stranden er hesteskoformet og ligger i et område, som ikke kunne males bedre. Man kan ikke undgå at blive imponeret, næsten overvældet, af den naturlige skønhed fra de omkringliggende majestætiske bjerge, huler og skove, som næsten tigger om at blive udforsket. Det krystalklare vand er i sig selv et paradis for dykkere og snorklere.

Hele området kan nydes ved at gå en tur fra udsigtspunkt til udsigtspunkt. Stranden er helt naturligt meget populær og derfor velbesøgt om sommeren. Da den kun er 160 meter lang tid, vil det være tilrådeligt at komme tidligt!

Nogle meget små bugter i Jávea

Endelig er der nogle bugter, der er så små, at de strengt taget ikke kan betragtes som strande. Nogle af dem er dog særdeles gode steder for dykkerentusiaster.

Playa del Pope o del Tangó

Playa del Pope, Jávea

Et af disse steder er Playa del Paven o del Tango på den sydlige side af la Reserva Marina Cabo San Antonio, som er placeret et stykke nord for Jávea. Her er to små bugter med groft sand, hvor dykkere kan opleve en spektakulær naturrigdom i det krystalklart vand.

Cala del Ministro

I slutningen af Primer Muntanyar stranden, bag Parador de Jávea, skjuler Cala del Ministro sig. Det er en smuk lille klippefyldt bugt med mange små områder, som skjuler et væld af små havdyr, som venter på at blive beundret. Dette område har naturlige swimmingpools, klart vand og masser af fisk.

Der står stadigvæk en villa, som diktatoren Francis Franco gav til sin finansminister Navarro Rubio - deraf navnet. Den er nu ubeboet omend stadig synlig fra bugten. Der er ingen form for faciliteter her, så medbring selv alt hvad du skal bruge til en dag på stranden.

Det er et dejligt sted at fange nogle solstråler, dykke og svømme. Vi anbefaler at benytte en form for sko eller sandaler, både på stranden og i vandet, da begge dele er stenet. For enden af bugten er der et udsigtspunkt, hvorfra du har en smuk udsigt over den imponerende Arenal Strand.

Ikke langt fra Jávea ligger byen Alicante, hvor du kan tage en hyggelig dagstur mellem besøgene på strandene. Vi håber, vi har givet dig et godt overblik over Jáveas smukke strande, så du nu bedre kan vælge, hvilke du vil besøge på din strandferie. Vi ønsker dig god fornøjelse!

Kort