De syv hemmelige strande på Gran Canaria

Hvis du skulle nævne en strand på Gran Canaria, er det sandsynligt, at du vil komme i tanke om disse tre mest kendte strande: Playa del Inglés, Maspalomas og Las Canteras. Der er dog omkring 80 andre strande at vælge imellem, men de fleste, som ikke bor her, har ofte ikke et stort kendskab til disse andre skønne strande.

På denne liste finder du de mest anvendelige oplysninger til at opdage de skjulte strande på Gran Canaria, som du helt sikkert bør besøge, når du holder ferie på Gran Canaria. 

I vilkårlig rækkefølge afslører vi syv hemmelige strande i Gran Canaria.

Playa del Confital

Playa El Confital, Gran Canaria

Det er en af ​​de meget uberørte strande på Gran Canaria, ru, ørkenagtig og vild og overhovedet ikke som de andre kendte strande tæt på hovedstaden. Dette er en ideel strand til windsurfing, og adgang til stranden er netop blevet nyrenoveret. På grund af strømforholdene bør du være forsigtig, når du svømmer.

Kommune: Las Palmas de Gran Canaria

Længde af stranden: 180 m

Afstand til lufthavn: 30 km

Afstand fra centrum af Las Palmas: 5.3 km

Afstand fra Playa del Inglés: 59,8 km

Playa del Juncal

El Juncal

Denne strand, som ligger på øens nordvestlige del, er en typisk strand med sten og klipper. Adgangen fra hovedvejen GC2 kan være noget svært, men det er besværet værd. Dette er en af de skjulte strande på Gran Canaria, hvor du kan møde badende, som praktiserer nudisme. Ud for Playa de Juncal er det muligt, at du vil finde både, som ligger for anker og nyder det skønne område. 

Kommune: Gáldar

Længde af stranden: 120 m

Afstand fra lufthavn: 53,9 km

Afstand fra centrum af Las Palmas: 30,6 km

Afstand fra Playa del Inglés: 85,9 km

Playa de Guayedra

Guayedra

Guayedra er en blanding af sten og vulkansort sand, hvilket er meget almindeligt på Gran Canaria. Stranden ligger ved afkørslen fra GC-200-vejen, og selvom man er nødt til at gå det sidste stykke, er Guayedra bestemt værd at besøge. Som med andre mindre kendte strande på øen er stranden en magnet for nudister, da den er en af ​​de skjulte bugter på Gran Canaria. Hvis du godt kan lide at bade nøgen, er denne ø en god destination for dig, da Gran Canaria har mange skønne nudiststrande at vælge i mellem. 

Kommune: Agaete

Længde af stranden: 200 m

Afstand fra lufthavn: 62,2 km

Afstand fra centrum af Las Palmas: 38,9 km

Afstand fra Playa del Inglés: 94,3 km  

Playa de San Felipe

Playa de San Felipe

Da vandet ved San Felipe ofte er ret voldsomt, er det røde flag ofte hejst på denne strand. Men kommer man en dag, hvor flaget er grønt, så finder man en skøn og ganske lidt besøgt strand lige til en afslappende dag ved havet. Den ligger på Gran Canarias nordkyst, hvor Atlanterhavets kræfter ofte slår hårdt mod kysten. Men heldigvis kan du finde pools langs nordkysten, herunder ved den nærliggende Charco de San Lorenzo, lige efter El Roque.

Kommune: Santa María de Guía

Længde af stranden: 450 m

Afstand fra lufthavn: 42,5 km

Afstand fra centrum af Las Palmas: 19,3 km

Afstand fra Playa del Inglés: 74,6 km

 Playa del Puerto

Playa del Puerto

Når du ser denne strand for første gang, kan du nemt forledes til at tro, at du er den første på denne strand nogensinde, for den er ganske uberørt og meget lidt besøgt. Det er i sig selv lidt overraskende, at stranden har et navn. Der er opsat skilte, for at gøre den tilgængelig, men den er stadig en af ​​de klassiske skjulte og uberørte strande på Gran Canaria.

Kommune: La Aldea de San Nicolás

Længde af stranden: 30 m

Afstand fra lufthavn: 87,3 km

Afstand fra centrum af Las Palmas: 64,2 km

Afstand fra Playa del Inglés: 60,9 km

Playa de Veneguera

Veneguera

Veneguera-området er et landligt miljø. Du kan komme hertil et stykke med bus, men cirka halvdelen er du nødt til at foretage til fods. Det er derfor en god ide selv at køre hertil i bil, hvis du har mulighed for det og derved undgå den lange gåtur til fods.

Kommune: Mogán

Længde af stranden: 370 m

Afstand fra lufthavn: 75,4 km

Afstand fra centrum af Las Palmas: 100 km

Afstand fra Playa del Inglés: 47,9 km

Playa de Sardina del Norte

Sardina del Norte

Dette er den mest kendte af de syv nævnte, men den er stadigvæk relativ ukendte for turister. Det er også en af ​​de bedste strande på Gran Canaria til aktiviteter som dykning og snorkling. 

Kommune: Gáldar

Længde af stranden: 80 m

Afstand fra lufthavn 54,1 km

Afstand fra centrum af Las Palmas: 30,8 km

Afstand fra Playa del Inglés: 85,1 km

Når du har valgt, hvilke af disse skjulte strande på Gran Canaria, du vil besøge, så mangler du blot at vælge den lejlighed på Gran Canaria, som du vil bo i på din ferie på de kanariske øer.

Kort over syv hemmelige strande på Gran Canaria