Ibiza er ikke kun clubbing

I området omkring resortet, San Antonio, på Ibiza er der nogle fantastiske uspolerede naturområder og surfer-oaser. Øen er en østers med en perlerække af skjulte bugter, der venter på at blive udforsket.

Cala Xarraca

Ibiza - Cala Xarraca

Cala Xarraca hører blandt de kvalitetsstrande, der ofte ender på vægkalendere og postkort. Den er 90x15 meter og ligger 5 minutters kørsel fra resortet, Portinatx, på den nordlige del af øen.

Her kan du forkæle din hud med et foryngende mudderbad, som er naturens egen spa-oplevelse. Så glem alt om ansigtsbehandlinger på dyre spa-centre, her kan du give hele kroppen en tur - helt gratis.

Dalt Vila

Ibiza - Eivissa - Dalt Vila 

I Ibizas gamle bydel, Dalt Vila, kan du starte dagen med et godt morgenmåltid blandt lokalbefolkningen, for derefter at slentre rundt i de smalle gader og shoppe nips og souvenirs. Når aftenen falder på, kan du bevæge dig mod området med det brede udvalg af barer og klubber.

Sant Joan

Ibiza - Sant Joan de Labritja

Den hvide landsby, San Juan, blev grundlagt i det 18. århundrede med den hvidkalkede kirke som byens stolthed. Byen er mere hippie end hip, og den stille bugt, Cala San Vicente, indrammer landsbyen med en fin sandstrand og et roligt farvand.

Hvis du kører ad PM-811 fra Cala Sant Vicent på den nordlige del af øen, mødes du af skovklædte og enormt stejle bakker, så det næsten føles som om, du sidder i en rutsjebane på bakken. Det er Ibiza på landet, hvor størstedelen af lokalbefolkningen er landmænd. Indsnus den naturlige parfume af mandelblomster og svajende valmuer i kuperet terræn.

Sant Josep de sa Talaia

Ibiza - Sant Josep de Sa Talaia

På den sydvestlige del af Ibiza, cirka 17 km fra hovedstaden, ligger kommunen, Sant Josep de sa Talaia, som er blevet opkaldt efter Sant Josep-bjerget på 475 højdemeter, som er det højeste punkt på øen. Kommunen har det største antal strande og bugter på Ibiza med en samlede kyststrækning på 80 km.

Fra Ibizas højland er der en fremragende udsigt over øen, Es Vedra. Slå et smut forbi den fønikiske landsby, Sa Caleta, fra det 7. århundrede, som blev grundlagt af de første bosættere på øen. Sammen med den puniske-romerske bosættelse, Ses Païses de Cala d'Hort, repræsenterer den Ibiza på UNESCOs Verdensarvsliste.

Santa Agnes

Ibiza - Santa Agnes

Grøn er farven på denne del af Ibiza, hvor der er mange fyrretræer samt plantager med citron- og appelsintræer, som sender fantastiske dufte ud i landskabet.

Den største landsby i kommunen, Santa Inés, er beliggende nord for San Antonio. Du kan tage miniaturetoget, "Ibitren", som har plads til hele familien. Udover den sædvanlige hvide kirke, er der et par barer, et supermarked, og ikke meget andet. Velkommen til det rurale, autentiske Ibiza.