Nydelsesrejse, de 6 bedste gourmet markeder - i hjertet af Madrid!

Ingen ordentlig storby kan undvære sine gourmet markeder! Og Spanien har mange! Specielt i Madrid tilbydes et bredt spektre af markeder. Ikke bare ligger verdens største søndagsmarked i Madrid, det berømte loppemarked Rastro, men også rigtig mange gourmet markeder holder til i den spanske hovedstad.

Enhver, som er nysgerrig efter nye smage og kulinariske oplevelser, bør besøge mindst en af de fantastiske torvehaller (Mercado) i Madrid, hvor der ikke kun sælges frisk frugt og grøntsager, men også ligger barer og boder, som tilbyder spændende og usædvanlige delikatesser ofte i form af tapas til at nyde på stedet. Disse torvehaller er blevet store turistattraktioner, men frem for alt er de et paradis for madinteresserede!

Her er vores liste over de bedste og smukkeste markeder for tapas i centrum af Madrid!

1. Mercado San Antón

Mercado San Anton, Madrid

Mercado San Antón er et marked i midten af det trendy Chueca kvarter, hvor mange homoseksuelle og kunstnere har slået sig ned. På dette marked finder man alt, hvad kræsne kunder i en metropol efterspørger. I den nederste del af markedet udbydes alt fra alle former for brød, frugt og grøntsager til eksotiske oste, skaldyr og gourmet hamburgere. På etagen ovenover kan du bestille tapas og et glas vin i en af de mange spændende og gode tapas boder. Der er også internationale snacks såsom sushi.

tagterrassen af San Antón ligger en fin udendørs bar med sofaer, hvor man kan slå sig ned og afslutte dagen med en drink eller blot nyde en kop kaffe efter shopping eller tapas tour! Den tilhørende restaurant tilbyder sine kunder selv at udvælge et ønsket stykke kød eller fisk på marked, så tilbereder restauranten efterfølgende en individuel middag skabt ud fra den enkeltes ønsker. Blot oplys på standen, hvor du handler, at indkøbet er ”para cooking de la cocina de San Anton” ( til tilberedelse i San Antons køkken).

Adresse: Calle Augusto Figueroa 24. Åbningstider: Mandag - lørdag kl: 10-22, søndag kl: 10-15. Restaurant: Kl: 10-24, fredag-lørdag indtil kl: 01:30. Metrostation: Chueca.

2. Mercado San Miguel

Madrid - Mercado de San Miguel

Mercado San Miguel er det mest berømte gastronomiske marked i Madrid. Den smukke torvehal er i sig selv et kunstværk takket være det imponerende smedearbejde fra 1919. Hele bygningen er i dag erklæret for bevaringsværdig kulturarv og bestemt et besøg værd, også selv hvis man ikke ønsker at spise.

Siden sin renovering i 2009 er Mercado San Miguel primært blevet et mødested for gourmeter. Her findes et stort udvalget af vin, skinker og alle former for tapas, som serveres frisklavede både kolde og varme fra de åbne køkkener. Der er snesevis af boder, hvor de besøgende kan nyde synet af alle de gode delikatesser og ikke mindst smage på dem.

Markedet er centralt beliggende, lige ved siden af Plaza Mayor og i begyndelsen af ​​tapas kvarteret La Latina. Omkring spisetiderne, både til frokost og til aften, er her fuldt af både spaniere og turister på udkig efter gourmetmad af høj kvalitet. Særligt i weekenden, hvor markedet har åbent til midnat, er der rigtigt mange mennesker på markedet. Prisniveauet er generelt lidt højere end i almindelige tapasbarer, men maden er lækker og prisen værd!

Adresse: Plaza de San Miguel. Åbningstider: Mandag, tirsdag, onsdag og søndag kl: 10-24, torsdag, fredag og lørdag kl: 10-14. Metrostation: Tribunal (Gran Vía)

3. Mercado San Ildefonso

Mercado San Ildefonso, Calle Fuencarral, Malasaña, Madrid

Mercado San Ildefonso er en af de nyeste attraktioner i Madrid, idet dette marked blot har været åbnet siden sommeren 2014. Den moderne bygning er tre etager høj, og den er blevet opført på et område, hvor der tilbage i 1970’erne lå en torvehal. Udefra ligner bygningen mere et trendy lejlighedsbygning i New York end et marked. Inde i bygningen emmer atmosfæren derimod af marked!

Her er udsøgte iberiske kødprodukter af højeste kvalitet såsom Arturo Sánchez og mange andre spanske og internationale delikatesser, som stimulerer både sanserne og nysgerrigheden!

Gå en runde mellem nogle af de 18 boder og udvælg omhyggeligt dine smagsoplevelser og nyd derefter dine foretrukne delikatesse sammen med en drink i den trendy spiseplads i midten. Eller nyd dem på den smukt oplyste terrasse eller i gårdhave. Her er muligheder nok.

Markedet er placeret i det ultra-hippe kvarter Malasaña på en af de vigtigste shopping gader i Madrid, Fuencarral, så er man alligevel i området, hvorfor så ikke tilbringe en fredelig pause fra shopping her i denne særlige atmosfære.

Adresse: Calle Fuencarral 57. Åbningstider: Dagligt kl:  10-01. Metrostation: Tribunal (Gran Vía)

4. Platea Madrid

Mercado Platea med Restaurant Arriba, Madrid

Et andet nyt marked, som åbnede i 2014, er Platea Madrid, som ligger i et gammelt teater. Det har ikke så meget med et traditionelt marked at gøre, da det mest af alt minder om en stor spisestue for hele hovedstaden. Atmosfæren får tankerne hen på en natklub, og her er da også en hip cocktail lounge. De mange etager af dette gourmet tempel holdes i mørk belysning, og om aftenen spilles her levende musik.

I kælderen "El Foso" ligger en række boder, hvor du kan bestille alt fra italiensk til asiatisk. I stueetagen kan du smage baskiske pintxos eller få iberiske skinke, ost, østers og andre friske råvarer. På første sal ligger en restaurant, hvor kokken Ramón Freixa Arriba er chef, mens du på anden sal finder cocktailbaren Palco. Her er også en rygerklub.

Alle restauranter i Platea forvaltes af tre spanske kokke med tilsammen seks Michelin-stjerner. Det er ikke for ingenting, at dette marked er for gourmeter i det smarte butikskvarter Barrio Salamanca.

Et besøg på Platea marked behøver dog ikke være dyrt. Pintxos og drikkevare koster ca. 2,50 € (ca 20 dkr). En menu på El Foso koster 15-30 € (115-225 dkr). I restauranten ligger priserne på omkring €40 (300 dkr) for en menu.

Adresse: Calle Goya 5-7. Også tilgængelig fra Calle Hermosilla y Marqués de Zurgena. Åbningstider: Mandag til torsdag kl: 12 – 24, fredag til søndag kl: 12 -02. Metrostation: Serrano

5. Mercado Anton Martín

Yoka Loka Sushi-Bar i Mercado Anton Martin, Madrid

Dette marked i det multikulturelle kvarter Lavapies har bevaret sin oprindelige folkelige karakter. Sammen med denne særlige atmosfære har du på Mercado Anton Martín mulighed for at spise på nogle af de meste hippe barer og restauranter i Madrid med et spænd fra internationalt til økologisk.

Priserne er rimelige. En menu koster kun omkring € 10 (75 dkr) mandag til fredag.  Både det italienske, det japanske og det peruvianske køkken kan findes her, hvor du ovenikøbet kan følge med i kokkenes arbejde i de åbne køkkener. Ind imellem madboderne ligger de almindelige boder, hvor lokale beboere kan købe deres friske frugt og grøntsager eller fisk og kød.

I en travl storby som Madrid siger det noget om kvalitet, når noget består længe. Mercado Anton Martín har eksisteret siden 50'erne, og det samme har den flamenco skole, som ligger ovenover markedet. Den er således den ældste igangværende flamenco skole i Madrid! Nogle gange kan du derfor høre de karakteristiske hæle på flamencosko slå mod gulvet, når du slentrer gennem markedet.

Den moderne lounge er populær på markedet, hvor man kan trække sig tilbage til en siesta med en drink. Er man tidligere på færde, så er markedet også ideel til den spanske morgenmad, kaffe og toastet brød med tomat.

Adresse: Calle Santa Isabel, 5. Åbningstider: Mandag til fredag kl: 9-21, lørdag kl: 9-15. Metrostation: Anton Martin

6. Mercado San Fernando

Salsa, Mercado San Fernando, Madrid

Mercado San Fernando minder i stil og karakter lidt om Mercado Anton Martín. Begge er beliggende i det samme brogede og multikulturelle Lavapies. Mercado San Fernando stammer fra 1944 og var sammen med Anton Martín i en beklagelig tilstand, indtil det blev totalt renoveret i 2012 og bragt tilbage til livet.

Man spiser godt på dette marked, og her er blandt andet sushibarer med daglige tilbud. Der er også et fremragende bageri, hvor du kan købe lækre store brød og kager.

Hvis du ønsker at gøre ligesom madrileños, så nyd din kaffe og morgenmad i baren. Da Lavapies er fuld af unge kreative mennesker, er markedet både farverigt, livligt og fuldt af overraskelser. Især i weekenden er her konstant aktiviteter eller musikarrangementer.

Stueetagen bliver nogle søndag eftermiddage omdannet til et dansegulv til salsa! Et besøg på Mercado San Fernando kan kombineres med en spadseretur gennem loppemarked (Rastro), som finder sted hver søndag morgen, da dette ligger lige i nærheden.

Adresse: Calle de Embajadores 41. Åbningstider: Mandag kl: 9-14 og kl: 17-21, tirsdag til torsdag kl: 9-21, fredag kl: 9-23, lørdag kl: 9-17, søndag kl: 11-17. Metrostation: Lavapies

Kort: