Atarazanas - Málagas centrale marked

Malagas centrale marked - Atarazanas - er et levende sted med masser af aktivitet og absolut et besøg værd. Beliggende lige uden for Malagas mest travle gågader, men stadigvæk i centrum, er markedet også et sted, der er let at gå glip af. Folk har ofte en tendens til at gå forbi indgangen i stedet for at gå en tur igennem hallen. Hvis du er på udkig efter friske, lokale produkter til fantastiske priser, så går du ikke galt i byen her. 

Hvis du ønsker at finde de boder på selve markedet, hvor du kan købe de bedste produkter, så tjek her de 10 bedste markedsboder på Atarazanas, som er håndplukket af nogle af Malagas førende kokke.

Atarazanas’ historie kort 

Facaden på Ataranzas, Malaga

Som med så mange af bygningerne i Malaga har markedet en fascinerende, men for mange ukendt historie. Navnet "Atarazanas" kommer fra tiden, hvor Malaga var under maurisk herredømme, og når man oversætter navnet bogstaveligt fra arabisk betyder det et "sted hvor skibe repareres".

Selvom det kan være svært at forestille sig, så var det meste af dagens Malaga by under havet under det mauriske herredømme og Atarazanas lå lige ved havets kant. Der er optegnelser fra midten af det 18. århundrede, som viser, at folk fiskede fra markedet (skibsværftets) mure.

Et Nasrid skibsværft

Atarazanas blev bygget under Muhammed V's regeringstid (1354-1391). Dette værft fra 14. århundrede værft var en af ​​de største og mest imponerende bygninger på sin tid. Atarazanas havde syv store buer, der udgjorde facaden.

Bagsiden på Ataranzas, Malaga

I dag er der kun en af buerne tilbage, og den blev i 1978 erklæret for et monument af historisk og kunstnerisk indflydelse. Der er intet på buen, som omtaler dens historiske betydning.

De mere opmærksomme vil opdage, at der er to små skjolder med arabisk tekst nær toppen af ​​buen med teksten "Kun Gud er sejren, herlighed være ham."

Bod på Ataranzas, Malaga


Efter at Malaga blev generobret af de kristne monarker i 1487 blev Atarazanas omdannet til et kloster. Senere blev bygningen omdannet til en militært kaserne, derefter hospital og endelig en skole. Den gamle bygning blev gradvis mere og mere forfalden. 

Bod på Ataranzas, Malaga


I starten af det 19. århundrede var den oprindelige struktur helt forsvundet. Takket være arkitekten Joaquin Rucobas indsats blev den oprindelige bue reddet, og markedet blev fuldstændig genopbygget mellem 1876 og 1879, hvor jern kom til at spille en stor rolle i genopbygningen.

Bod på Ataranzas, Malaga


Markedet blev lukket helt i 2008, mens endnu en ombygning fandt sted. Markedet blev genåbnet i april 2010.

Tapasbar ved Atarazanas, Malaga


Markedet er ikke kun et sted, hvor du kan finde og købe lokale produkter, men også et populært område for at spise tapas. Tæt på hovedindgangen finder du flere barer, hvor du kan smage de friske produkter, der sælges på markedet. Hvis du gerne vil bruge lidt tid på at opdage og smage den lokale gastronomi og madkultur, mens du er på ferie i Malaga, bør du helt sikkert planlægge et besøg hertil!

Praktisk information

Markedet er åbent fra mandag til lørdag fra kl. 8:00 til kl. 14:00. Markedet ligger i centrum af Malaga, næsten halvvejs mellem stormagasinet El Corte Inglés og den store gågade Calle Larios. 

Kort