Malagas museer

 

Museo de Arte Flamenco de la Peña Juan Breva

Flamenco muesum Juan Breva

Malagas flamenco-museum drives som navnet siger af la Peña Juan Breva, en forening opkaldt efter en af Malagas mest berømte flamenco-sangere, som i mere end 55 år har arbejdet for at fremme flamenco. Foreningen afholder generalforsamlinger og diverse arrangementer i museumsbygningens kælder.

Museet er i besiddelse af 5000 genstande, hvoraf halvdelen er plader med flamencomusik,nogle helt tilbage fra det 16. århundrede. Der udstilles også 20 guitarer,nogle mere end 200 år gamle. Derudover fremvises plakater, malerier, tegninger,terrakottafigurer, kjoler og adskillige sjaler, såkaldte mantones de Manila.

På trappen,der forbinder museets etager, kan man få indblik i flamencoens historie.

Tirsdag-søndag kl. 10-14 (mandag lukket).

Calle Ramón Franquelo, 4, 29008 Málaga (nær Plaza Merced) // +34 952 221 38

www.museoflamencojuanbreva.com

Mueso Felix Revello de Toro

Museum Felix Revello de Toro

Museet for Malagas kendte portrætmaler Félix Revello de Toro indeholder mere end 100 malerier, skitser og tegninger. I alt består museets saming af 132 værker, der udvises lidt på skift, da der kun er plads til omtrent 117 ad gangen på de to små etager.

Revello de Toro er især kendt for sine meget realistiske portrætter af kvinder, der udstråler forførende elegance.

Museum Felix Revello de Toro

Indgang: 2,5 euro

Calle Afligidos, 5, 29015 Málaga // +34 952 062 069

Tirsdag-lørdag kl. 10-14 og 17-20. Søn- og helligdage kl. 10-14. Mandag lukket.

www.museorevellodetoro.malaga.eu

Museo del Vino Málaga

Malaga wine

Museo del Vino Málaga har til formål at udbrede kendskabet til Malagas vine, nærmere bestemt de vine, der er kvalificeret til mærkningerne “Denominación de Origen Málaga" (D.O. Malaga – søde vine) og"Sierras de Málaga” (rød- og hvidvine samt rosé).

Museet præsenterer en bred gennemgang af vinenes historie, geografi og produktion og giver smagsprøver på et par af vinene.

Der kan reserveres tid til besøg på museets hjemmeside, men det er ikke obligatorisk, medmindre man er en gruppe.

Indgang: 5 euro (inkl. to smagsprøver på vin). Studerende og grupper 3 euro.

Plaza de los Viñeros, 1, 29008 Málaga // +34 952 22 84 93

Mandag til fredag kl. 10-17. Lørdag kl. 10-14

info@muesovinomalaga.com

www.museovinomalaga.com

Museo de la Semana Santa de Málaga

Malaga - Semana Santa

Museo de la Semana Santa er indrettet i det gamle Hospital de San Julián opført i 1699. Bygningen ligger i sammenhæng med San Julián-kirken, som med fordel kan besøges ved samme lejlighed. Museet blev indviet i år 2010 og blander det moderne og det traditionelle, idet det rummer både en udstilling, en audiovisuel afdeling og et arkiv med historiske dokumenter.

Udstillingen består af seks dele med hvert deres tema, herunder las Cofradias (broderskaber), San Julián-kirken og Processionerne.

Indgang: 3 euro

Calle Muro De San Julián, 2, Málaga 29008 // +34 952 21 04 00

Tirsdag til lørdag kl. 11-20 (søndag og mandag lukket)

Museo Interactivo de la Música de Málaga (MIMMA)

Mueso Interactivo de Musica Malaga

Museo Interactivo de la Música (MIMMA), Malagas interaktive musikmuseum, er indrettet i en bygning fra det 18. århundrede kaldet el Palacio del Conde las Navas. Det indeholder en omfattende samling musikinstrumenter fra forskellige tidsperioder og forskellige steder i verden.

I alt er museet i besiddelse af 1000 genstande, hvoraf 400 ad gangen kan udstilles. Der er tale om en af de mest betydningsfulde, private samlinger i Europa, idet den dækker så mange forskellige kulturer og tidsperioder.Ideen er, at de besøgende ved hjælp af de interaktive udstillinger kan udforske kulturer gennem musikken.

 

MIMMA er sjovt og dynamisk, og i modsætning til mange andre museer må værkerne her gerne røres, faktisk opfordres de besøgende i visse tilfælde til at give et nummer.

Museo Interactivo de Musica Malaga

Calle Beatas, 15, 29008 Málaga // +34 952 210 440

 

info@musicaenaccion.com

 

www.mimma.es

Mandag kl. 10- 14. Tirsdag til søndag kl. 10-14 og 16-20.

Indgang: 4 euro (studerende og pensionister 3 euro).

Museo de Artes y Costumbres Populares

Museo de Artes y Costumbres Populares

På kanten af Malagas historiske centrum ligger Museo de Artes y Costumbres Populares. Museet er indrettet i en bygning fra det 17. århundrede,”Mesón de la Victoria”, opført af franciskanermunke og opkaldt efter deres kloster. Bygningsstilen med to etager og en indvendig gård er typisk for det sydlige Andalusien og de rå vægge og gulve af træ og sten bidrager til at bevare stemningen fra 1700-tallet gennem museets 19 rum.

De udstillede artefakter er samlet fra traditionelle hverv som landbrug, fiskeri og vinproduktion, samt fra mere kulturelle områder som flamenco og religion.Derudover er der bl.a. indrettet køkken og spisestue, som det så ud i 1700-tallet, samt et par værelser i bourgeoisie -stil

Man føler med drengen, der bærer kurve med frisk fisk rundt i gaderne, med de barfodede vinarbejdere, der træder rundt i karrene med druer, og med landmanden der går bag sine prustende okser. Kontrasten til livet i det bedre borgerskab er slående

På anden sal rundes af med udstilling af datidens feria-plakater og en samling religiøse artefakter.

Museo de Artes y Costumbres Populares er en ægte tidslomme midt i det moderne Malaga, der vil være til stor glæde for enhver,der er historie- og kulturinteresseret.

Indgang: 4 euro (studerende 2 euro).

Pasillo Santa Isabel, 10, 29005 Málaga // +34 952217137

Mandag til fredag kl. 10-17 Lørdag kl.10-14 Søndag lukket.

www.museoartespopulares.com

Museo Automovilístico de Málaga

Museo automovilístico

Malagas bilmuseum, Museo Automovilístico, ligger i en gammel tobaksfabrik i Huelín-kvarteret lidt vest for centrum. Museets 10 sale har forskellige temaer som Engelsk Tradition, Designerbiler og De Gyldne 20’ere.Mere end 90 moderne, eksklusive modeller som eksempelvis Jaguar, Aston Martin,Bugatti, Rolls Royce og Porsche demonstrerer bilens æstetiske udvikling.

Der udstilles desuden en samling biler omdannet til kunstværker, samt mere end 300 originale hjelme fra designere som Dior og Chanel, udviklet fra 20’erne til 50’erne.

Du behøver ikke være hverken bil- eller kunstinteresseret for at nyde dette museum, som er en super oplevelse for både børn og voksne!

Museo automovilístico

Indgang: 6,5 euro (studerende 4,5 euro)

Avenida Sor Teresa Prat, 15, 29003 Málaga // +34 951 137 001

info@museoautomovilmalaga.com

www.museoautomovilmalaga.com

Centro de Arte Contemporáneo

Centro de Arte Contemporáneo CAC

CAC rummer en enorm sal med mange meter til loftet og gigantiske hvide vægge, perfekte til at udstille imposante værker.Der er tale om moderne kunst med to gennemgående temaer: æstetik og provokation. Nogle værker er simple og uendeligt smukke, mens andre har ekspressionistiske,surrealistiske og absurde islæt og taler mere til hjernen end til øjet.

I den permanente udstilling findes værker af bl.a. Olafur Eliasson (en form for prismekrone) og Andy Warhol. De hører begge til udstillingen Passión II, der har fokus på at udforske brugen af usædvanlige teknikker og materialer.Den anden del af den permanente udstilling, Neighbours,udstiller værker af kunstnere med en eller anden tilknytning til Malaga. Her præsenteres det nære, men fra et nyt og til tider overraskende perspektiv.

Indgang: gratis

C/ Alemania, s/n 29001 Malaga // +34 952 12 00 55 (lige syd for Alameda Principal).

Tirsdag til søndag kl. 10-20 (26. juni til 10. sep. kl. 10-14 og 17-21). Mandag lukket.

cacmalaga@cacmalaga.org

Besøg CAC's hjemmeside.

Malagas museer byder på oplevelser for store og små og giver et indblik i de mange sider af spansk kunst og kultur. Har du opdaget en af Malagas skjulte musumsskatte, så skriv endelig en kommentar nedenfor!