Opdag Menorcas spændende østlige del

Denne artikel udforsker Menorcas spændende østlige del, et området som ikke besøges af mange turister, hvorfor de smukke strande ikke er så kendte - endnu. På denne del af øen kan du besøge forhistoriske huler, se månelandskaber, fyrtårne ​​og charmerende fiskerlejer. Øens hovedstad Mahón ligger også i dette område.

Binibeca 

Denne fiskerlandsby er særligt kendetegnet ved sine hvide huse med blå døre og vinduer. Den blev bygget i 1970'erne med tanke på øens turister.

Binibeca

Da byen skulle bygget, blev der taget billeder af gamle charmerende fiskerlejer, hvorefter de blev fulgt ganske nøje. Det gør dog ikke oplevelsen ved at slentre gennem de smalle gader og farer vild mellem de små huse mindre på nogen måde. At gå rundt her er en hyggelig oplevelse og en fryd for øjet. For at komme til Binibeca fra Mahón, tag Sant Lluis og følg derefter skiltene til Binibequer Vell, som er det menorquinske navn for landsbyen. 

Øen Illa de l'Aire og tårnet Torre d'Alcaufar 

Lige overfor stranden Punta Prima ligger øen Illa de l'Aire (navnet betyde “Luftøen”) kun 1,3 km væk.

Illa de l'Aire

Dette utrolige og fantastiske sted er dog ganske svært at nå, da man kun kan komme hertil med båd. Hvis du formår at besøge øen, vil du opdage, at øens eneste beboere er et par hundrede kaniner og en art af sorte firben, som er helt unik!

Fra stranden Punta Prima kan du tage til Cami de Cavalls mod nord. En gamle sti løber langs kysten og på bare 20 minutters gang, når du frem til forsvarstårnet Torre d'Alcaufar.

Torre di Alcaufar

Binifadet 

Hvis du ønsker at smage menorquinske vine og se, hvordan de laves, bør du besøge Bodega Binifadet i Sant Lluis. De har åbent hele året rundt og organiserer gratis guidede ture. Ved afslutningen af ​​hvert besøg tilbyder de en prøvesmagning af to vine akkompagneret af lidt god ost.

Binifadet, Merluzo vine

I Binifadet er der en fremragende restaurant og butik med produkter fra vingården. Deres Merluzo Vin, afbilledet ovenfor, er berømt på hele øen.

Cales bugt

Syd for Alaior, en af Menorcas kommuner, ligger stenstranden Cales Coves. Klippevæggene er hjemsted for huler, som oprindelige blev brugt som grave. De er mindst 3000 år gamle, og hulerne udgør den største nekropolis fra Menorcas forhistorie. Tidligere er disse huler blevet beboet af romerne, da de kom til øen, siden har også bønder i middelalderen og hippier i 60'erne boet her.

Grotterne ved Cales bugt

I dag er nogle af dem blevet lukket af sikkerhedsmæssige årsager. Nede fra stranden fører den venstre sti frem til hulerne. Blot følg de gule pile som er malet på klipperne. Det anbefales dog ikke for dem med højdeskræk!

Mahón

En ferie på Menorca er ikke komplet uden et besøg til øens hovedstad Mahón. Navnet stammer fra den puniske general Magon, som grundlagde byen i 200 f.Kr.

Romerne, byzantinerne, araberne, tyrkerne, franskmændene og briterne har alle på et tidspunkt i fortiden invaderet og erobret øen, og deres spor kan stadig ses i arkitekturen og i kulturen, foruden i sproget og gastronomien.

Den vigtigste årsag til de mange erobring fra forskellige folkeslag og imperier gennem århundreder er Mahón og havnens vigtige strategiske position mellem adskillige stormagter.  Dertil kommer, at havnen i Mahón den næststørste naturlige havn i verden, næst efter Pearl Harbour.

Mahón havn 

Tilbagelæg alle havnens seks kilometer til fods eller med båd, gå langs molen og se færgerne, krydstogtskibe og bådene fra sejlklubben sejle ind i havnen. Sørg for at tage dig tid til at nyde en menorquinsk fiskeret på en af de skønne restauranter ved havnen. Fra havnen kan du bestige den store Costa de Ses Voltes-trappe op til det historiske centrum. Den går direkte op til Plaça d'Espanya, hvor du finder det prangende fiskemarked.

Fiskemarked, Mahón

I sidste århundrede var det her, de lokale indbyggere i Mahón gik hen for at købe friske grøntsager og frugt, som kom direkte fra markerne. I dag ligger der et supermarked foruden butikker med håndværk, naturlægemidler, beklædning og fodtøj, samt keramik og glas workshops. Her ligger også spændende blomsterbutikker, som har friske blomster fra øen, som du normalt kun finder i specialbutikker hjemme. 

Kirken Santa María og Sa Plaça marked 

En tur til Mahón bør også indeholde et besøg til kirken Iglesia Santa Maria de Mahon, der huser et berømt orgel, som er en fantastisk instrumental perle med fire klaviaturer og 3000 piber. Du kan deltage i en af ​​de gratis koncerter hver dag kl. 13:00, dog ikke søndag. Rådhuset, hvis ur er bygget i London og præsenteret af guvernør Kane under den britiske æra, bør bestemt også besøges foruden Museu de Menorca (Menorcas museum for historie, arkæologi, kunst og kultur) og byens teater, El Teatro Principal de Mahón (på menorquinsk Teatre Principal de Maó), som er et af ​​de ældste i Europa og kendt i hele verden for sin opera.

Grotten Xoroi

Dette er øens mest berømte grotte. Ifølge legenden var Xoroi en skibbruden tyrkisk mand, der, efter ankomsten til øen, bortførte en ung lokal pige, hvorefter han fandt hulen. Efterfølgende formåede han at holde sig skjult i flere år, stifte familie og overleve via tyverier fra lokale landmænd. Et usædvanlig snefald endte med at forråde ham, og han blev opdaget af lokalbefolkningen. Han valgte at springe i havet efterfulgt af sin søn. Han har været forsvundet lige siden. Tilbage til nutiden er hulen blevet forvandlet til et diskotek. Det kan besøges i løbet af dagen for en drink og afslappende musik, eller om natten når der er temaaftener eller DJs står for musikken.  

Fyrtårnet Favàritx 

Fyrtårnet Favàritx

Den nordøstlige del af landskabet Cap de Favàritx domineres af sit fyrtårn. Området er karakteriseret ved skifer udsat for vind og salt og det totale fravær af vegetation. Når du nærmer dig fyrtårnet, vil du opleve, at øens udseende ændrer sig fuldstændigt; fra oliventræer til blå-sort skifersten. Området er et glimrende udgangspunkt for at nå de fantastiske strande Cala Presili og Cala Tortuga eller til en vandretur langs den nordlige kyst af Menorca.

Torralba den Salord

Denne landsby har et af ​​de smukkeste og mest imponerende taula (stenmonumenter) på hele øen. Monumentet "bordet" består af to store stenblokke og er næsten fire meter højt.

Torralba den Salord

Området, hvor “bordet” står, har form som en hestesko, og det blev sandsynligvis brugt til tilbedelse. Resterne af et ildsted, amforaer til vin, små bronzefigurer og andre rituelle genstande kan ligeledes beundres på stedet.

For at komme til Torralba, tag vejen Alaior-Cala en Porter fra Carretera General Mahon-Ciutadella og følg skiltene.

Entré: € 3,50 (gratis om vinteren).
 
Åbningstider: Mandag-lørdag fra kl. 10:00 til kl. 18:00.
 
Du finder her vores anbefalede tur på den vestlige del af Menorca. 

Menorcas spændende østlige del