De bedste strande i Mojacar Playa

Mojácar Playa er en hyggelig lille landsby ved stranden. Den ligger i det østlige Andalusien langs Middelhavets kyst under de storslåede Sierra Cabrera-bjerge. Området emmer af historie og legender, her hvor Mojácar kommune har fået sit navn fra den historiske landsby, som ligger gemt på bjergsiden i landskabet ovenfor. 

Flere faktorer er med til at sikre at dette smukke område forbliver lidt overset af de typiske strandgæster. Den kystnære motorvej ligger i en rimelig afstand fra havet og løber i stedet for igennem landskabet bagved, hvilket resulterer i mindre besøgte strande. De relativt billige lufthavne i Alicante og Málaga er placeret 2,5 timer væk på begge sider, hvilket ikke gør Mojácar Playa til et oplagt rejsemål for udenlandske turister.

Playa del Lance Nuevo, Mojacar, Costa Almeria

Så selvom byen er forholdsvis velkendt blandt spanske turister, forbliver den noget af en sovende skønhed, som kan tilbyde en blændende vifte af muligheder til ivrige strandentusiaster. Vælg imellem 17 kilometer strande hvor nogle af de smukke strande er ledsaget af strandpromenader med direkte adgang i bil, mens andre er skjult af syne bag imponerende klipper.

Vi sætter spotlys på Mojácar Playa med en række dybdegående artikler, hvor du kan finde de nyeste tips om de bedste områder for badning og vandsport, steder hvor det er nemt at finde parkering og naturligvis, hvor du kan spise og drikke på de mest uimodståelige chiringuitos.

Sejlads på Playa Vista de los Angeles, Mojácar Playa

Naturen har spillet en særlig rolle i Mojácar, hvor strandene har tendens til at have et andet udseende end mange andre steder og ofte er de ganske spektakulære. En bred vifte af vidundere venter ved stranden, herunder uberørte strande under vulkanske bjergsider, sandede kyster nær Rio Aguas deltaet, strande fuldt belagte med Chiringuito og skjulte nudiststrande, som kan nåes med en kort vandretur gennem et forbløffende bjerglandskab.

Elleve af de bedste strande i Mojácar omtales her i detaljer for at hjælpe dig med at finde det perfekte sted til din næste strandferie. God fornøjelse!

1. Playa Marina de la Torre

Playa Marina de la Torre, Mojacar Playa

En af tre strande i Mojácar med “Blå Flag” er denne perle, som er det første stop, når man kommer fra øst. Den er let tilgængelig fra nabobyen, Garrucha. Den ligger i et populært hotel område og besøges næsten udelukkende af internationale turister. Her er mulighed for en række af vandsportsaktiviteter såsom kajaksejlads, sejlads, bananbåd og wakeboarding.

Laguna del Río Aguas, som er et beskyttet naturområde, ligger for enden af ​​denne strand, der hvor floden møder havet. En håndfuld chiringuitos (strandbarer) tilbyder forfriskninger langs den brede strækning af sandstrand, der retmæssigt har fortjent sin udmærkelse for renlighed og service.

2. Playa la Rumina

Playa la Rumina, Mojacar

Denne korte strækning med masser af små af havet afrundede småsten ligger mellem lagunen i Rio Aguas og den populære Playa Descargador-strand. Den er ikke besøgt af mange turister og er derfor et sted, hvor ro og afslapning altid er at finde. En dejlig lille strandbar er placeret her, hvor du er sikker på at møde de lokale.

3. Playa Descargador

Playa Descargador, Mojácar Playa, Costa Almeria

Dette er den anden strand, hvor det Blå Flag vejrer i Mojácar Playa. I juni afholdes de traditionelle ridestævner her som en del af de årlige “Moros y Cristianos” (mauere og kristne) festligheder. Stranden er lang, bred og dækket af lysegråt sand, som er groft til fint og meget rent. Lige rundt om hjørnet finder du mange steder, hvor du kan parkere din bil, og den populære strandrestaurant, Neptuno, serverer velsmagende fisk og paellas.

4. Playa Piedra Villazar

Mojacar Playa Piedra Villazar

En lille bakke skråner ned mellem strandvejen og havet og beskytter denne kyststrækning fra nysgerrige blikke, hvilket giver en ekstra dimension af fred og ro. Stranden er let at identificere på de klipper, som springer frem i havet lige ud for kysten.

Det nærliggende indkøbscenter Parque Comercial er et godt sted at hente kolde øl og snacks, og det er også stedet at indkøbe andre nødvendigheder som badetøj, klip-klapper, hatte eller håndklæder. Playa Piedra Villazar er den tredje strand i Mojácar, som har fået tildelt det Blå Flag.

5. Playa Vista de los Angeles

Playa Vista de los Angeles, Mojacar Playa

En af de mindre besøgte strande i Mojácar er Playa Vista de los Angeles, som nemt kan nåes og ligger overraskende centralt. Parkering findes ubesværet, og en rampe giver nem adgang for klapvogne og kørestole. Medlemmer af den lokale sejlklub søsætter deres små både her, og uforstyrret svømning kan nydes mange steder. Chiringuito Kontiki ligger i retning ud mod Playa Piedra Villazar og får gode anmeldelser fra lokalbefolkningen.

6. Playa del Cantal

Playa del Cantal, Mojacar Playa

Denne strand ligger i hjertet af Mojácar og er ca. 2.800 lang. Der er mange gode chiringuitos, hvor du kan snuppe en bid at spise, mens du blot er få skridt væk fra det forfriskende hav. Playa del Cantal er den mest populære strand i Mojácar for unge, der synes om et godt sted at slentre med vin i hånden og lytte til musik. Stranden er godt besøgt i sommermånederne, men er tom fra oktober måned.

7. Playa Cueva del Lobo

Udsigt fra grotten ved Playa Cueva del Lobo, Mojácar, Almería

Manges favorit er denne korte kyst, som ligger skjult under en klippe og er meget lidt besøgt. En nybygget promenade løber langs bakketoppen ovenover, men stranden med sine små huler og bugter kan næppe ses derfra. På nogle dage kommer havet meget tæt på klipperne, hvilket efter blot efterlader et lille sandet område at ligge og opholde sig på. Ikke desto mindre er det en skøn uberørt strand, hvor du nogle gange kan hoppe nøgen og ubemærket i det kølende hav. 

8. Playa del Lance Nuevo

Playa Lance del Nuevo, Mojacar, Costa Almeria

Fiskerbåde blev engang trukket på land her for at beskytte dem mod havets bølger. I dag er de eneste køretøjer, som rører sandet, vandcykler, kajakker og surfbrætter, som trækkes op om aftenen. Stranden blev redesignet i 2016, efter Paseo Mediterraneo (strandpromenaden) blev udvidet. Den er smuk og bred, og der er mange gode steder for børn at lege. Chiringuito Samoa Surf er et fremragende sted til at nyde en Tinto de Verano (sommervin).

9. Playa de las Ventanicas

Playa de las Ventanicas, Mojacar Playa

Den længste sandstrand i Mojácar Playa er også en af ​​de mest rolige. Det er et dejligt sted, hvor der altid kan findes plads til at slå en parasol op og tilbringe en dejlig afslappende dag ved havet. Her er plads nok, og nogen steder er stranden hele 80 meter bred.

Populære kystnære steder som Titos og Lua ligger lige på stranden og inviterer dig til at nyde fremragende mad og iskolde drikkevarer. Denne strand ligger lidt udenfor de vigtigste områder af Mojácar, hvilket gør det let at finde parkering på en af ​​de mange gratis pladser langs promenaden.

10. Playa Macenas

Playa Macenas, Mojacar Playa, Costa Almeria

Denne 1.400meter lange naturlig strand i den sydligste del af Mojácar er især populær blandt lokalbefolkningen, der søger mere afsondrethed. Den ligger en kort køretur væk fra mere besøgte områder og kan kendes på det store vagttårn Castillo de Macenas.

En lille grusvej fører ned til stranden, den kan forceres enten til fods eller i bil og byder på mange imponerende udsigter til pragtfulde vulkanske klippeformationer. Langs kystlinjen er det tilladt at lade venlige hunde vandre frit, og foretrækker man at “iklæde” sig sin fødselsdagshabit, så er man velkommen til det her, da stedet kan rumme alle elskere af naturisme!

11. Playa del Sombrerico

Playa del Sombrerico, Mojacar, Almeria

Denne anden dejlig strand uden for byen, kan du komme til via en smuk kyst-sti i bil eller, endnu bedre, på mountainbike. Den fortryllede, forrevne kystlinje lige op ad stranden gør denne strand, som ligger indenfor naturparken Cabo de Gata, til et rigtig insider tip. Enhver som ønsker det, kan svømme nøgen her! På strande ligger den hyggelige Chiringuito Manaca, hvor du kan hvile dig under skyggen af ​​en bred parasol og få bid mad, mens du nyder din favorit cocktail eller en iskold øl.

Kort over de bedste strande i Mojacar Playa