De bedste ‘nudiststrande' på Costa del Sol - Las Calas del Pino

Las Calas del Pino-stranden befinder sig inden for Malaga-provinsen, hvorfor den formelt er en del af Costa del Sol.

Men som det er tilfældet med alle strandene i naturområdet Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo føles det, som man befinder sig i en helt anden verden sammenlignet med de mere populære, turistvenlige strande længere mod vest.

Las Calas del Pino, Maro Nerja

Nudiststrand

Det er frivilligt, om man vil være påklædt eller ej på Las Calas del Pino. Nudisme er accepteret, om end det ikke så udbredt som på den kendte nudiststrand Cantarrijan.

Mange solbader nøgne, især omkring den store klippe, der deler stranden i to. 

Man kommer nemt fra den ene del af stranden til den anden ved at gå henover eller rundt om de store, nedfaldne klippestykker. Ellers kan man tage sig en svømmetur rundt om klippen.

Snorkel Nerja - Maro

Som de fleste af strandene i området består Las Calas del Pino af småsten, og vandet er exceptionelt rent og klart.

Der er fantastiske muligheder for at snorkle eller dykke i området. De utallige klippestykker og grotter kalder på at blive udforsket og lægger op til et rigtigt undervandseventyr!

Stranden er 350 meter lang og i gennemsnit ca. 10 meter bred. Den er som oftest relativt ubefolket, så det er et fantastisk sted at koble af på ferien.

Fisk Playa las Calas del Pino

Om Las Calas del Pino

Las Calas del Pino ligger omtrent 6 km øst for Nerja, i retning mod Motril.

Det særligt smukke ved stranden er uden tvivl det lækre vand og den afsides beliggenhed. Sammenlignet med andre, mere populære strande, må adgangen til Las Calas del Pino betegnes som omstændig. Man kan ikke køre derned, og der er ingen shuttlebusser til at fragte folk op og ned ad bjerget som på Playa del Cañuelo.

Man er derfor nødt til at gå ned til stranden. Det er kun en tur på omtrent 200 meter, men stierne er temmelig stejle og belagt med løse sten. Vær opmærksom på dette, hvis du rejser med små børn eller har pakket den ekstra store strandtaske.

Las Calas del Pino er dog en god strand for familier, så gåturen bør ikke afskrække. Den ekstra indsats, det kræver at nå stranden, er netop med til at sikre, at den aldrig er overbefolket, selv ikke i højsæsonen.

Stien ned til Las Calas del Pino, Nerja

Vejen dertil

Fra Nerja er det letteste at tage afkørslen mod Maro og køre ad kystvejen, N-340, i retming mod Almuñécar/Motril.

Stranden ligger mod Playa las Alberquillas og det gamle vagttårn Torre del Pino - se på kort 

Fra kystvejen holder man øje med 299km-skiltet, hvorfor man kan se vagttårnet Torre del Pino. Parkér i højre side af vejen og følg en af de adskillige stier, som fører fra vejen ned til stranden. Stierne er alle stejle, men den letteste vej er formentlig den tættest på tårnet.

Vær opmærksom på, at der ikke er faciliteter af nogen art på stranden, så alt skal medbringes hjemmefra. Solcreme, vand og parasol er essentielt. Og selvfølgelig snorkel og dykkermaske!

For nyere billeder fra stranden, se vores morgentur med snorkel til Las Calas del Pino

Der er også rigeligt af andre strande i området at vælge mellem - se vores ultimative guide til Nerjas strande.