Den ultimative guide til Nerjas strande

Nerja er en af de mest populære destinationer på Costa del Sol. Og med god grund, for Nerja er et af de få populære feriedestinationer der virkelig har formået at bevare den oprindelige atmosfære fra den traditionelle fiskerby.

Den hvidkalkede landsby ligger for foden af bjergkæden Sierra de Tejadas, lige ved udmundingen af Chillar-floden. Vandet har spillet en vigtig rolle i Nerjas historie; navnet Nerja stammer nemlig fra det arabiske ord narixa, som betyder 'sprudlende kilde'.

Acantillados de Maro

Når du bor i en ferielejlighed i Nerja, er en af de største attraktioner uden tvivl de mange naturskønne strande, samt de berømte grotter i Nerja - cuevas de Nerja. Kysten er et panorama af kontraster, fra den lange vide sandstrand El Playazo, over de centrale strande Torrecilla og Calahonda til nærmest majestætiske strande som Burriana og Maro. Planlæg en ferie i Nerja og nyd et uforglemmeligt ophold i en af de smukkeste byer i Andalusien.

Komplet guide til Nerjas bedste strande

Der ligger i alt 12 strande inden for Nerjas kommunegrænse. Derudover har vi tilføjet tre, som ligger lige uden for Nerja, men som bestemt er et besøg værd: Playa Alberquillas, Las Calas del Pino og Playa El Cañuelo.

Derimod ligger flere af Nerjas strande i det beskyttede naturreservat Acantilados de Maro, og disse er blandt de absolut bedste strande i Spanien!

Så lad os straks dykke ned i listen...

Playa de Burriana

Burriana strand, udsigt fra vandsiden

Playa de Burriana er Nerjas mest kendte og elskede strand. Den blev især populær efter TV-serien "Verano Azul" (Blå Sommer), som foregik i Nerja. Det er en stor sandstrand lige øst for byen, og den er blevet tildelt et kvalitetsmærke af de spanske myndigheder. Med vandsport, restauranter og barer er denne strand perfekt til familier, der bor i Nerja.

Playa de Maro

Vandfald, Playa de Maro

Denne strand er gang på gang blevet udnævnt til at være en af de bedste i Spanien. Playa de Maro er et paradis af undervandsgrotter, skjulte vandfald og fantastiske steder at snorkle. Altsammen få kilometer fra Nerja. Beliggende ved den lille landsby Maro, er stranden omgivet af et unikt økosystem og beskyttet natur.

La Caleta de Maro

La Caleta de Maro strand, Maro

Playa de Maros "lillesøster", La Caleta de Maro, er en mindre kendt, men utroligt smuk bugt, lige om hjørnet fra Playa de Maro. Stranden er aldrig overbefolket, så har kan man få en rolig, afslappende dag på stranden. La Caleta er åben for nudister. Et besøg  på La Caleta de Maro anbefales stærkt, og stranden er også et populært sted for surfere fra hele Costa del Sol.

Playa de Alberquillas

Udsigt til Alberquillas strand, NerjaAt være på Playa de Alberquillas er som at befinde sig i en anden verden, selvom den kun ligger 10 kmfra Nerja by. Stranden ligger i naturreservatet Acantilados de Maro, og den er exceptionelt ren. Alberquillas er åben for nudister. På grund af beliggenheden er der ingen faciliteter her, så det er bedst at pakke en picnic til dagen og medbringe både parasol og masser af væske. Så er du klar til at nyde en stranddag i Nerja væk fra folkemængderne og ude i naturen.

Las Calas del Pino

Snorkling

Las Calas del Pino, pinjebugtene, er åben for nudister, og den ligger i hjertet af naturreservatet Acantilados de Maro. Vandet er krystalklart og giver alletiders forhold for snorkling. Adgangen til stranden er en smule omstændig, og der er ingen faciliteter, hvorfor stranden aldrig er overrendt.

Playa El Cañuelo

Playa el Canuelo, Costa del Sol

Meget få strande er smukkere end Playa El Cañuelo. Stranden ligger lige på grænsen mellem Malaga og Granada, og det er et alletiders sted for børnefamilier. Her er gode forhold til snorkling, roligt vand og et af de smukkeste landskaber på Costa del Sol. Afsondret og omgivet af naturlig skønhed betragtes denne strand som en af de bedste strande på Costa del Sol.

Playa El Playazo

Playa El Playazo, Nerja

Playa el Playazo er Nerjas største, mest vestligt beliggende strand. Hvis I vil lidt væk fra menneskemængderne - men ikke for langt væk - kan det anbefales at besøge El Playazo, som ligger inden for gåafstand af Nerja by. Med hensyn til faciliteter er der masser af parkeringspladser samt restauranter og caféer.

Playa El Chucho

Playa El Chucho, El Chucho strand, Nerja

 

Playa El Chucho ligger mellem strandene Playazo og Torrecilla. Stranden ligger inden for gåafstand af Nerjas centrum, og det er den sidste strand på den vestlige side af Nerja som har egen strandpromenade. El Chucho ligger inden for gåafstand af alle faciliteter og spisesteder, man kunne tænke sig.

Playa de Torrecilla

Playa de Torrecilla, Torrecilla strand, Nerja

Playa de Torrecilla er en af Nerjas mest populære strande. Her er rigeligt af barer, restauranter og alle faciliteter, man kunne tænke sig.

Den smukke strand ligger i gåafstand fra Nerja, og Torrecilla er Nerjas næst mest populære strand, som også har fået tildelt det "blå flag" af EU.

Playa El Salón

El Salon strand - Playa El Salon

En lille strand, som hovedsageligt benyttes af spanske familier. Playa El Salón ligger lige ved siden af Balcón de Europa. Der er kun én adgangsvej, og den er nem at overse, hvorfor stranden aldrig bliver alt for overbefolket. Så du kan godt være heldig at finde et roligt sted på denne strand at lægge dit håndklæde. 

Playa de la Caletilla

La Caletilla strand, Nerja

Lige neden under Balcón de Europa ligger La Caletilla, som mange fejlagtigt tror er privat. Den er såmænd helt offentlig - med adgang gennem hotellet lige ovenfor. Med sine kun 50 meter er dette den mindste strand på listen, og det siges at den forsvinder helt, når tidevandet er på sit højeste.

Playa de Calahonda 

Udsigt fra Calahonda strand, Nerja

Et stjerneeksempel på Nerjas bedste strande! Playa de Calahonda optræder på alt fra postkort til årskalendere fra Nerja. Der ligger restauranter og caféer ovenfor denne strand, som kan blive meget overfyldt i højsæsonen, da det ligger ved siden af Nerjas mest berømte sted - Balcón de Europa. 

Playa El Chorrillo

El Chorrillo beach, Nerja

Navnet Playa El Chorrillo dækker over tre små bugter, der ligger ved siden af Playa de Calahonda. Når havet er roligt, er det helt fantastisk at finde sit eget lille hjørne og tilbringe dagen mellem de store klipper. I læ af Sierra de Almijara finder du mange hyggelige steder, der er beskyttet mod solen og er perfekt til lidt privatliv.

Playa de Carabeo

Carabeo strand Nerja

Mange overser denne strand, selvom den praktisk talt ligger i centrum af Nerja. Man kan kun komme ned til Playa de Carabeo via en stejl trappe, hvilket afholder de fleste fra at besøge stranden. Stranden er ydermere omkranset af klipper, hvilket også er med til, at den faktisk aldrig er overbefolket.  

Playa Carabeillo

Carabeillo strand - Playa de Carabeillo

En af de mest billedskønne af alle Nerjas strande, som er manges absolutte favorit. Playa Carabeillo byder på helt fantastiske omgivelser med frodig vegetation, krystalklart vand og gyldent sand, som leder tankerne hen på en tropisk ø. For faciliteter og forfriskninger kan du gå op til en kiosk, barer og restauranter eller tage en kort gåtur over til Burriana-stranden. 

Kort over Nerjas strande