Nerjas strande - Playa de Maro

Playa de Maro, også kendt som La Cala de Maro, ligger i Nerja kommune og fortjener en særlig plads på listen over Andalusiens bedste strande. Det krystalklare vand i naturskønne omgivelser og ikke mindst den let tilgængelige beliggenhed gør netop denne strand til en soleklar favorit for mange.

For at være tæt på Playa de Maro du kan med fordel leje en ferielejlighed i Nerja ved Acantilados de Maro (Maro-klinterne), selvom antallet af parkeringspladser er meget begrænset. Det er tilrådeligt ikke at bære for meget vægt i din strandtaske, da du måske er nødt til at parkere på toppen og derefter gå ned til stranden.

Video af Playa de Maro

 

Om Playa de Maro

Stranden er omtrent 500 meter lang og 20 meter bred og består af en blanding af groft sand og småsten. Den hyggelige bugt ligger mellem klipper og landbrugsjord, og dens vartegn er et gammelt maurisk vagttårn.

Maro strand - La Cala de Maro

Det er svært at forestille sig en mere idyllisk beliggenhed. Den lille vig grænser på til nationalparken Los Acantilados de Maro - Cerro Gordo, en kyststrækning som er meget velbevaret. Fiskeri er ikke tilladt i området, hvilket har ført til en kraftig vækst i fiskebestandene.

Snorkling fra Maro strand, La Cala de Maro

Der er en umådelig rigdom af liv under vandoverfladen, og i kombination med det krystalklare vand, gør det Maro til et af de bedste steder i Andalusien at dykke og snorkle. 

Snorkling på Playa de Maro er velegnet for hele familien, da de bedste steder ikke ligger langt fra strandkanten. Tager du dykkermasken på og lader til flyde i det vuggende vand, er du næsten garanteret af se et rigt liv under vandet!

Vandfald ved Playa de Maro

En aktivitet vi varmt kan anbefale er kajakpadling, eller stand up paddling. Ruten i kajak mellem Burriana og Maro er helt exceptionelt smuk, og den er ikke særligt udfordrende.

Flere floder har udløb i Maro, hvilket giver nogle spektakulære vandfald - særligt når det har regnet, naturligvis. Cascada la Doncella og Cascada Grande de Maro er de to største vandfald i området.

Vandfald ved Maro strand

Den porøse kalksten, samme type sten som dryppesteinsgrottene Nerja er kendt for, giver et naturligt smukt og imponerende landskab med klippefremspring, undervandsgrotter og huler. De ideelle omgivelser til en uforglemmelig tur i kajak!

Fra Playa de Maro kan du leje en kajak for 7,60€ per time fra Salamandra multiadventure (http://www.malaga-experience.com/newaventura/), som er et firma, der godkendt af byrådet i Nerja, og som har ekspertguider til at ledsage dig på din kajaktur. De tilbyder også stand up paddle (SUP) og flere andre aktiviteter.

Dette område er fantastisk smukt og bestemt et besøg værd, og vælger du ikke selv at tage madpakke med, så har Playa de Maro en chiringuito (strandbar). Stranden har også mange de faciliteter herunder en  kiosk, udlejning af solstole, offentlige brusere og toiletter, livredder (om sommeren) og handicapvenlige faciliteter.

Vejen til Maro

Hvis du kører fra Nerja, så tag kystvejen N-340 og kør fra ad afkørslen mod Maro. Kør gennem landsbyen, og lige før vejen fører tilbage på hovedvejen kommer I til en rundkørsel. Drej til højre og følg vejen nedad.

Maro strand, Nerja

Fortsæt nedad, forbi flere drivhuse og gårde. Dette område er kendt for sin produktion af økologiske råvarer. Her vil du få det første glimt af stranden. 

Vejen bliver pludseligt stejlere, og er begynder man at se biler parkeret i vejsiden. Det plejer ikke at være et problem at finde parkering, men på søndage og helligdage i højsæsonen må man ofte parkere på toppen af bakken. Om sommeren er der ofte en parkeringsvagt, som vil vise dig hvor der er ledige pladser - han forventer blot en euro til gengæld.

Tilbage er blot at ønske jer en fantastisk, solrig dag på en af Andalusiens absolut mest spektakulære strande!

Læs mere om de skønne strande i området i vores guide til de bedste strande i Nerja.

Kort over Maro strand