Havkajak fra Burriana stranden til Maro

Når du sidder i din kajak og kigger omkring dig, kan det være meget svært at tro, at du er i det sydligste af Spanien. Vandet er transparent, krystalklart og helt fantastisk rent. Landskabet er uberørt og består af vild natur med vandfald på næsten ethvert hjørne.

Her er afsondrede bugter og strande, som kun kan nås med kajak, fantastiske havgrotter, hvor alle tænkelige stenfarver imponerer. Alt dette og meget mere ligger foran dig og blot venter på at blive udforsket. Det undersøiske landskab er her mindst lige så imponerende som regionens bedste områder til dykning og snorkling.  

Havkajak fra Burriana stranden til Maro

Velkommen til Nerjas uopdagede kystlinje. En kyststrækning der, uden tvivl, vil betage dig!

Acantilados de Maro-Cerro Gordo naturpark

Alt på denne rute oser af at være et jomfrueligt uberørt område, hvor naturen hersker. Og det er det også, da her ikke kommer mange mennesker. Det meste af turen foregår i naturparken Acantilados de Maro-Cerro Gordo, som beskyttes strengt for ikke at få dette pragtfulde naturområde ødelagt.
 
Området er også hjemsted for nogle af de bedste strande på kysten, herunder Playa del Canuelo,Cantarrijan, La Caleta de Maro og Las Calas del Pino

"Paradiset eksisterer - og det er i Andalusien"

"Du behøver ikke at rejse tusindvis af kilometer med fly for at nå paradis, det er her i vores baghave", således konkluderede et tv-program på den lokale andalusiske kanal Canal Sur i juli 2013. 

Havkajak fra Burriana stranden til Maro

Programmet gjorde denne udflugt populær på en aften, så særligt i august kan det nu være lidt svære at komme til. Men oplevelsen er stadigvæk fantastisk, så længe vejret arter sig. Og det gør det heldigvis ofte også langt henne i efteråret.

Vi havde således valgt at tage på denne udflugt i slutningen af oktober. Vi ankom tidligt for at få mest ud af dagen. Betingelserne var perfekte. Der var ingen vind, det var meget solrigt og havet var helt roligt. Helt alene var vi ikke, da der var et par andre kajakker i vandet, som skulle med på turen. 

Havkajak fra Burriana stranden til Maro

Der blev udforsket forskellige huler og klippeformationer (Cueva del Lobo, Casa de Gaviotas y roca caída, Caletilla de Maro). Vi passerede under de talrige vandfald - mange store vandløb og floder fra Sierra de Almijara udmunder her og danner vandfald. De største er Cascada la Doncella og Cascada grande de Maro.

Foruden at fortælle om grotterne og alt det andet vi så, formåede vores guide at holde de medbragte børn fanget med historier om havfruer og troldmænd. Og han fik dem aktiveret til konstant at scanne horisonten for bjerggeder og hejrer. Vandet var så klart, at han endda var i stand til at identificere de fisk, der svømmede under os. Voksne såvel som børn havde en helt fantastisk tur.

Havkajak fra Burriana stranden til Maro

Hvordan man kommer dertil

Ruten starter fra Burriana strand - se kortet

Det firma, der organiserer kajakture, hedder Educare Aventura. Vi anbefaler at reservere på forhånd, især i højsæsonen. Det kan gøres på telefon +34 600620054 eller på email: kayak@educare-aventura.com. Educare Aventura ligger i den fjerneste ende af Burriana stranden, lige ved siden af ​​Restaurante Ayo, som bestemt er et godt sted at forkæle dig selv med en velfortjent paella bagefter. 

Havkajak fra Nerja til Maro

I sommermånederne juni til og med september tilbyder firmaet 4 daglige ture, såfremt der blot er to deltagere, og vejret er godt. Tidspunkterne for afgangene er 10:00, 13:00, 16:00 og 19:00. Ønsker du at tager på denne udflugt på andre tider af året, så check deres hjemmeside, da de er lidt anderledes.

Prisen for en voksen er 20 € , børn koster 12 € (8-15 år). Børn under 8, og børn, som kan sidde komfortabelt i mellem to voksne kommer med gratis. Alt sikkerhedsudstyr, et kort instruktionskursus og guide er inkluderet. Virksomheden tilbyder også snorklingudstyr uden ekstra omkostninger.

Turen tager mellem 3-5 timer, afhængigt af den nøjagtige rute. Du bør derfor være ganske fit og ikke have problemer med fysisk aktivitet. Medbring altid solcreme og vand. Vi anbefaler, at du ligeledes medbringer frugt, nødder eller en sandwich, særligt hvis du har børn med på turen. Du kan bede om en vandtæt beholder inden afgang.

Andre muligheder

Det er muligt at tage på andre ture end den ovenstående. Hvis du har erfaring med havkajak og hellere vil udforske på egen hånd, kan du leje kanoer og kajakker selv uden guide og følge din egen rute. Der er også flere mere tekniske ruter tilgængelige. Der er således både længere ruter og ture, hvor man i meget små grupper roer ind i hulerne for at udforske nogle af de indre kamre og kløfter. Stand-up padle er også et populært alternativ i området.

På din aktive ferie i det sydlige Spanien bør du ikke snyde dig selv for denne pragtfulde udflugt på havet! Paradiset eksisterer faktisk i Andalusien! Så bare kom afsted og nyd det! 

Rigtig god tur!