Nerjas Strande - La Caleta de Maro

Må vi præsentere lillesøsteren til den berømte Playa de Maro! Playa de Maro, også kendt som La Cala de Maro, er kåret til den bedste strand i Andalusien og den næstbedste i hele Spanien.

Den spanske tv-station Antena 3 afholdt en afstemning i sommeren 2013, hvor La Cala de Maro med 57.299 stemmer kun var 3000 stemmer fra førstepladsen, som endte med at gå til La Granadella i Javea (Alicante) for andet år i træk.

Playa la Caleta de Maro

Dens popularitet og let tilgængelige placering gør dog, at den kan være overrendt i sommersæsonen. Ikke i nær samme grad som i det rigtig populære turistområder, men det kan godt være temmelig svært at parkere.

La Caleta de Maro strand, Nerja

La Cala de Maro's lillesøster: La Caleta de Maro

En langt roligere og mindre kendt mulighed er at besøge den tilstødende bugt kendt som Playa de la Caleta eller bare La Caleta de Maro (Maros lille bugt). Stranden er mindst lige så smuk, og der er som regel langt færre mennesker.

Adgangen til La Caleta er mere besværlig end til Playa de Maro, men det gør netop at stranden er mere uspoleret og aldrig overrendt.

La Caleta de Maro strand, Nerja

Vejen til La Caleta

Fra landsbyen Maro kører I ned til kysten og følger skiltene til stranden (playas). Det er den samme vej, som fører ned til La Cala de Maro. Playa de la Caleta finder I her

Vejen svinger mod venstre og nedad. Hold øje med en lille sidevej på højre hånd, mellem to drivhuse. Der er et skilt mod La Caleta de Maro, men det kan være svært at se.

Derimod er det nemmere at holde øje med skiltet til et yogalokale, ‘Massage / Yoga Maro.’ Det hvide, spraymalede skilt ses tydeligt og er placeret lige på den vej, I skal nedad (se billedet).

Turning for Playa de la Caleta MaroDet kan anbefales at parkere i dette område. Nogle vælger at køre videre ned, men vejen er ikke ret god, og det kan være temmelig besværligt at komme op ad den igen. Risikoen for at komme til at køre i hælene på landbrugskøretøj eller en flok geder er overhængende i dette landsbrugsområde - Maro er nemmelig kendt for sine økologiske landbrug.

Gå ned ad sidevejen, forbi adskillige drivhuse og marker. Drej til højre første gang ind på en smallere vej. Den er nem at overse, og den ser ikke umiddelbart ud til at føre nogen steder hen.

Hvis I bliver i tvivl, så spørg en af arbejderne ved drivhusene. Går I for langt, vil I hurtigt opdage det, da vejen blot fører ud over en klippe.

Følg den lille jordvej 200-300 meter, indtil den svinger let mod venstre nede i bunden. Herfra kan I se vandet. Der er en lille parkeringsplads og en række trin ned til selve stranden. Der er flere floder i området, og på grund af landbruget bliver området jævnligt vandet, hvilket har medført et næsten tropisk planteliv langs stranden med bambus og sukkerør.

Facilititeter

La Caleta de Maro har ingen faciliteter.

I skal selv medbringe vand, mad og andre fornødenheder (toiletpapir, skraldeposer mv.).

Til gengæld er der helt enestående muligheder for at snorkle, særligt i østlig retning. Svøm forbi klippefremspringet, hvor du vil finde et vandfald af ferskvand. Et idyllisk lille sted med en lillebitte sandstrand. Man kan også svømme til den større strand La Cala de Maro.

La Caleta de Maro, Nerja

Tilbagevejen op fra stranden kan være hård, særligt på en varm sommerdag. Ikke langt fra toppen, ca. 100 meter fra hovedvejen, ligger en lille ferskvandssø (se den her), hvor man kan blive kølet ned og skylle saltet af. Vandet er rent og temmelig koldt - en skøn, forfriskende afslutning på dagen.

Få mere information om strandende i dette område i vores guide til Nerjas strande. Læs også om den meget populære strand Las Calas del Pino, som også er åben for nudister.