Costa del Sol's bedste strande – Playa El Cañuelo

Video om snorkling i Playa El Cañuelo

 

Playa El Cañuelo

Mange hylder El Cañuelo som Costa del Sol's bedste strand. Det måtte selvfølgelig efterprøves!

Kender man til andre strande i samme område omkring Nerja og naturreservatet Los Acantilados de Maro, kan det være svært at tro, at der findes noget endnu smukkere.

Det siger lidt om, hvor storslået naturen er på disse kanter, og at eksotiske strande med krystalklart vand er reglen snarere end undtagelsen.

Playa el Canuelo, Costa del Sol

Med shuttlebus til Cañuelo

Ikke alle somre på den spanske sydkyst er lige varme, men visse år, når Terral-vinden fra Afrika viser tænder, kan temperaturen snildt nå over 30 grader kl. 9 om morgenen. En anden grund til at stå tidligt op, når I skal besøge Playa El Cañuelo, er at stranden selvsagt er meget populær.

Bus stop Canuelo beach

Da El Cañuelo ligger i et beskyttet område, er biler forment adgang, og man må derfor tage en bus ned til stranden.

Allerede kl. 10, når shuttlebussen begynder at køre, kan der allerede være en betragtelig kø til bussen. Men al varme og ventetid er glemt, når man træder ud i dette paradis!

Krystalklart vand rigt på liv

Som mange af de andre strande i området ligger El Cañuelo i en bugt og selve stranden består af småsten frem for sand. Vandet er den smukkeste turkis farve, exceptionelt rent og fyldt med fisk. Blot få meter fra strandkanten er der rigeligt at se, hvis man tager snorkelmaske på. Også for børnene er det en stor oplevelse at mærke fiskene svømme helt tæt på.

Strand på Costa Tropical

Vi kan have været særligt heldige med vejr- og vindforhold, men fiskelivet var lige så rigt som i de berømte vande ud for nationalparken Cabo de Gata. Er man frisk på en svømmetur, kan man besøge de nærliggende bugter og udforske områdets helt uspolerede strande og grotter.

Er Cañuelo så Costa del Sol’s bedste strand? Det afhænger nok af ens præferencer. Men der er ingen tvivl om, at naturen i lige dette område er særdeles smuk, og mindst på højde med Nerjas øvrige strande.

Vejen til El Cañuelo

Naturreservatet Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo er et beskyttet område af 1814 hektar klipper, strande og bugter, lige på grænsen mellem provinserne Malaga og Granada. Man kommer nemt gennem området ved at følge den gamle hovedvej, N-340.

Playa El Cañuelo ligger 13 km øst for Nerja by. Følg skiltene ved rundkørslen og forlad N-340 lige efter Kilometer 402-skiltet.

Fra den nye motorvej, i retning mod Almeria, tager I afkørslen mod La Herradura. Følg vejen ned mod kysten og kør ad N-340 tilbage mod Malaga. Efter omtrent 5 km drejer I fra ved skiltet mod Cañuelo.

Parkér bilen ved toppen af klippen og tag shuttlebussen ned - prisen er ca. 2 euro pr. person.

Faciliteter

Fisk til frokost på Playa El Canuelo

Der er ikke mange faciliteter på El Cañuelo. Der er to restauranter, hvoraf den ene ofte er lukket. Den anden er god, men lidt dyr - til gengæld er maden, udsigten og stemningen værd at betale for! 

Alle andre fornødenheder skal medbringes - vand, solcreme, snacks mv.

Vil I ligge på stranden lidt tættere på byen, kan I vælge en af Nerjas 12 smukke strande!