Nerjas strande - Playa El Playazo

Playa El Playazo er Nerjas længste og mest vestligt beliggende strand. Den ligger lige uden for byen, men det er en af Nerjas mest stille og mindst "moderniserede" strande. 

El Playazo er især populær blandt spanske børnefamilier. Strandens størrelse og beliggenhed sikrer, at den selv om sommeren ikke bliver fyldt, og det er altid muligt at finde et roligt hjørne.

Om Playa El Playazo

Stranden er 1,7 kilometer lang og ca. 30 meter bred og er dermed Nerjas største strand. Deraf også dens navn - Playazo betyder nemlig "stor strand". Sandet er typisk for Middelhavsområdet: groft og mørkt. 

Playa El Playazo, Nerja

Hvis man skulle beskrive El Playazo med ét ord, ville det være 'underudviklet'. Området har en forladthed over sig, en nærmest landlig stemning, og den ligger da også omgivet af små gårde og sukkerrørsplantager.

Der forelå planer om at etablere en strandpromenade, men da den økonomiske krise indtrådte, blev planerne lagt på is, så det bliver formentlig ikke en realitet før om et par år. Indtil da kan Playa El Playazo bryste sig af at være en af områdets mest autentiske og mindst udviklede strande.

En grussti løber langs hele stranden, hvilket gør det til alletiders sted at gå eller løbe en tur.

Playa El Playazo, Nerja

Faciliteter

Parkering: der er flere steder at parkere langs stranden. Den offentlige parkering har plads til omtrent 100 biler, og prisen er ca. 1 euro. Flere af områdets chiringuitos (strandbarer) tilbyder privat parkering, men der er ikke mange pladser.

I sommermånederne er der adgang til brusere, toiletter og solsenge, og der er i denne periode også livreddere på stranden. 

Der findes fire chiringuitos på El Playazo. Chiringuito Mauri (tlf. 630 550511), Merendero Pepe Mesa (tlf. 600 513854), Oasis (tlf.692 611607) og El Varadero (tlf. 600 541304). De tilbyder alle både friske- og kødretter, og deres priser er ikke så pebrede som på nogle af restauranterne på de mere populære nabostrande. Fiskeretter koster omkring 6-8 euro, mens kød koster 8 euro og opefter. På Oasis er der også pizza på menukortet.

Vejen til Playa El Playazo

Det er nemt at komme til El Playazo. I kan køre ned på og lands med stranden fra ende til anden. Hvis I kommer fra Nerja by, kører I ad N-340 mod Torrox. I udkanten af byen vil I møde en rundkørsel, som I blot kører lige igennem og videre i retning af Torrox.

I passerer snart en Repsol-benzintank på højrehånd. Hold øje med en vej på venstre side med et skilt til Hotel Marinas de Nerja. I T-kyrdset drejer I skarpt til venstre og følger denne vej til stranden.

Man kan også gå til El Playazo fra Nerja by. Den enkleste er at følge strandpromenaden vestpå fra Playa Torrecilla og forbi Playa El Chucho. Det tager omtrent 25 min fra Balcón de Europa.

Få mere information om Nerjas skønne strande i denne guide til Nerjas strande

Kort over Playa El Playazo