Nerjas strande - Playa Carabeillo

Om Playa Carabeillo

En af de smukkeste strande i Nerja (og dem er der mange af!) hedder Playa Carabeillo. Den er uden tvivl en af de mest billedskønne strande i området.

Playa de Carabeillo, Nerja

El Carabeillo ligger i en lille bugt - med klipper i ryggen, turkisblåt vand så langt øjet rækker og en frodig vegetation, der får stranden til at ligne noget, der hører til på en tropisk ø. Meget bekvemt ligger stranden dog midt i Nerja, i gåafstand fra den berømte Balcón de Europa

Her er, hvad du kan forvente at finde på Carabeillo. 

Playa de Carabeillo, Nerja

Playa de Carabeillo er blot 70 meter lang og 10 meter bred, med mørkt, groft sand. Langs stranden ligger der flere store klippeblokke, bl.a. stykker af den gamle strandpromenade, Paseo de los Carabineros, som i dag er lukket.

Man kan klatre op på klipperne eller finde en roligt hjørne bag dem. Mange unge bruger dem til udspring, men husk altid at checke vandstanden - der er desværre sket mange ulykker her.

Faciliteter

Selvom stranden ligger meget tæt på byen, er der ikke mange faciliteter til rådighed på Carabeillo. Om sommeren er der brusere, toiletter og livredere. Der er dog ikke langt til de nærmeste restauranter og barer, eksempelvis henne på den populære Playa de Burriana eller op ad trappen til byen. 

Vejen til Playa de Carabeillo

Man kan kun nå stranden til fods. Det letteste er at følge gaden Calle Carabeillo og gå ned ad trinnene parallelt med udsigtspunktet Mirador del Bendito. Vær opmærksom på, at trinene er stejle og ikke egnede for folk med nedsat mobilitet. Hvis tidevandet tillader det, kan man også gå til Carabeillo fra nabostranden Playa Burriana.

Parkering er mildest talt en udfordring. Hvis I er heldige, kan I finde en plads i byen, men ellers er betalingsparkeringspladser det bedste bud, især i sommermånederne.

Læs mere om Nerjas spektakulære strande i denne ultimative strandguide.

Kort over Playa de Carabeillo