Nerjas strande - Playa de Burriana

Om Playa Burriana

Playa Burriana betragtes af mange som kronjuvelen blandt Nerjas strande - når folk tænker på Nerja, er det Burriana, de ser for deres indre blik.

Playa Burriana, Nerja, set fra vandsiden

Burriana er 800 meter lang og 40 meter bred med fint, gyldent sand

Stranden ligger neden for gaden Calle Filipinas, kendt af mange som 'Cardiac Hill' på grund af den stejle nedstigning (og ikke mindst opstigning!).

Burriana er en klar favorit blandt Nerjas turister, og faciliteterne på stranden er i top. På den brede strandpromenade finder man et godt udvalg af butikker, restauranter og barer.

Stranden Burriana i Nerja

Strandpromenaden har fået navnet 'Paseo Maritimo Antonio Mercero,' efter en kendt producer af en spansk TV-serie fra 1980′erne, Verano Azul ('Blå Sommer'), som foregik i Nerja. En højt elsket serie, som har fået Nerja solidt plantet på landkortet. 

Faciliteter på Burriana

Burriana har det hele. Brusebade, solsenge, legepladser, volleyball-baner, vandcykler, jetski, kajakker, parasailing og et dykkercenter. Stranden har også en livredder.

En anbefalelsesværdig aktivitet er kajaksejlads. Fra Burriana går der ture til de nærliggende strande, herunder Playa de Maro og La Caleta de Maro.

Burriana kan også bryste sig af nogle af Nerjas bedste chiringuitos (strandbarer), som især er kendt for deres storartede paella.

Paella på Playa Burriana, Nerja

Blandt de bedste restauranter på Burriana kan nævnes La Barca (tlf. 952 528171), Merendero Montemar (tlf. 952 524530), Merendero Playa (tlf. 952 525480), Merendero Moreno (tlf. 952 525480), Ayo’s (tlf. 952 522289) og Merendero Rincon de Pico (tlf. 952 528365). De råder alle over store terrasser og har ganske rimelige priser.

Restaurante Ayo er nok den mest kendte. Deres paella tilberedes stadig over åben ild af  Señor Ayo selv. Til trods for at have rundt de 80 år, er Ayo en energisk mand og meget vellidt i lokalmiljøet. Rygtet siger, at han var en af de fem drenge, der opdagede Nerjas underjordiske grotter - eller i hvert fald var til stede som en af de første efter det overraskende fund.

Ayo's paella koster 7 euro for en tallerkenfuld - og man er velkommen til at gå to gange.

Vejen til Playa Burrian

Den nemmeste vej til Burriana er i bil eller taxa. Man kan sagtens gå til stranden fra Nerjas centrum - husk blot, at der venter en stejl opstigning ved dagens slutning. Det er også muligt at gå til Burriana fra nabostranden Carabeillo.

I bil kan man komme til Burriana fra Avenida de Pescia, hovedvejen som går vestpå fra centrum. Drej til højre i rundkørslen og ind på Calle Filipinas, som I følger nedad til stranden. Der er parkeringspladser, men det kan være svært at finde en ledig plads om sommeren.

Læs om endnu flere af Nerjas fantastiske strande.

Kort over Playa Burriana

>