Nerjas strande - Playa de Calahonda

Om Playa Calahonda

Playa Calahonda er et stjerneeksempel på, hvor storslåede strandene omkring Nerja virkelig er. Det er derfor også den mest fotograferede strand i området, og den pryder utallige postkort, kalendere og turisbrochurer om Nerja. 

Udsigt over Playa de Calahonda, Nerja

Den lille bugt-lignende strand er omgivet af klipper og er hjemsted for et lille fiskerhus, der giver bidrager til den helt unikke stemning på stranden.

På en solskinsdag er udsigten over Calahonda og de nærliggende strande et helt fantastisk syn! Den bedste udsigt over stranden fås utvivlsomt fra Nerjas berømte plads, Balcón de Europa.

Playa de Calahonda, Nerja

Vejen til Calahonda

Det er ikke så svært at nå stranden til fods, som det umiddelbart kan se ud. Fra Balcón de Europa finder I springvandet og de maurisk udseende vinduer (kommer manfra centrum af Nerja ligger det lige i starten af pladsen). Bag springvandet, ved siden af turistkontoret. er der en trappe, som fører ned til stranden. Det er den samme trappe, der fører ned til Playa La Caletilla.

Faciliteter

Restaurant El Papagayo er et populært sted at spise frokost eller aftensmad. Priserne er rimelige, og restauranten har en fin terrasse. Desuden afholdes der ofte små koncerter og flamencoshows.

Lige bag stranden ligger strandpromenaden Paseo de los Carabineros. Promenaden har tidligere forbundet Calahonda med Playa de Burriana, men er nu lukket på grund af jordskred. Der arbejdes dog på at restaurere og genåbne promenaden.

Hvis tidevand og vejrforhold tillader det, kan I gå langs kysten fra Calahonda og forbi nogle hyggelige små bugter, hvoraf tre af dem tilsammen kendes som Playa El Chorrillo.   

Calahonda tilbyder alle nødvendige faciliteter, herunder toiletter, brusere, solsenge og livreddere i sommermånederne.

Få mere information om områdets storslåede strande i vores ultimative guide til Nerjas strande.

Kort over Playa Calahonda