En familietur op ad Rio Chillar, Nerja, Costa del Sol

Har man lyst til at komme væk fra stranden og opleve noget helt andet, så er en gåtur op ad Chillar floden en spændende oplevelse for hele familien. Gåturen er en af de få, som man kan foretages i de varme sommermåneder i Andalusien.

Ruten går gennem naturparken Sierras de Tejeda, Almijara and Alhama, og undervejs er der både skyggefulde områder og krystalklare pools, og der er altid garanti for en spændende  dag for hele familien.

På en varm sommerdag er dette en fantastisk måde at blive kølet ned på! 

Rio Chillar Nerja

For mange familier er turen gennem Chillar floden en sommer klassiker.  Området er derfor velbesøgt særligt i weekender og på lokale helligdage. Så vil man afsted på disse tidspunkter, er det altid godt at komme tidligt.

Hvad har du brug for til en gåtur i Chillar floden?

Turen er uden de store komplikationer. Du har kun brug for et par sko ( som gerne må blive våde), en stor madpakke, godt med vand og solcreme.  Da du skal ud og tilbage samme vej, kan du til enhver tid vende om. En vandrestav eller en robust pind kan være en hjælp for nogen til at holde balancen. 

Rio Chillar, Nerja

Et par gamle træningssko, som sidder fast på foden, er den bedste type sko,  da nogle af stenene kan være glatte. Tag også et par strømper på, da de mindsker risikoen for vabler.

Børn elsker denne tur. Her kan de more sig i vandet, finde insekter og andre dyr. Og længere oppe ad floden er der pools, hvor de kan svømme og lege på klipper.

Som med alle vandreture i floder i Andalusien, så bør man holde sig væk, hvis der loves blot en smule regn. Regn kan give pludselig oversvømmelser, hvilket er særdeles farligt, hvis man er nede i floden.

Rio Chillar Canyon

Vær forberedt på at krydse floden mange gange og gå i den. Når du kommer længere op ad floden, kommer der adskillige større pools, hvor man kan svømme og nyde det kølige vand.

Har man mindre børn med, kan man vælge at finde en af de mindre pools og stoppe her.

Hvis du fortsætter forbi adskillige pools og længere op ad floden, kommer du til en hel serie af vandfald, hvor nogle af dem ligefrem giver en fantastisk naturlig massage!

Vandfald i Rio Chillar, Nerja

En gåtur i  Rio Chillar kan stærkt anbefales! Det er en spændende og sjov tur for alle.

For de endnu mere eventyrlystne, er området Junta de los Rios lige bag Almuñecar bestemt et besøg værd. 

Hvordan finder du Rio Chillar?

Der er flere muligheder for at komme frem til flodlejet, hvor man starter.

Hvis man går hele vejen fra Nerja centrum, er det nemmest at gå ned til floden for enden af Calle de Joaquín Herrera, lige bagved den centrale busstation på Calle de Pescia.

Man kan også vælge at spare et par kilometer og tage bilen. Kør igennem Nerja centrum i retningen mod sundhedscentret og Burriana strand. Der er en rundkørsel med et skilt mod Verano Azul, kør rundt og tag vejen på højre hånd ind i boligområdet og kør ind på Calle de Julio Romero.

Følg denne vej, til den drejer skarpt til højre og bliver til Avenida la Constitución. Vejen går opad nu, tag den anden vej på venstre hånd og kør ind på Calle Mirto. Det er endnu et skarpt sving (med en mark foran bilen), og man kommer nu ind i endnu et boligområde. Det er muligt at parkere her. Der er en lille plads med parkering mod betaling, men den er ofte lukket.

Hvis man ønsker at komme endnu tættere på floden, kan man køre igennem boligområdet og følge vejen opad til højre. Kør under motorvejen. Herfra kan floden ses på venstre hånd. Betonvejen går ned til floden og bliver til et vejspor. Følg dette spor så langt som muligt.

Parkering er i de senere år blevet mere problematisk. Tidligere kunne man parkere ved siden af ​​den store cementfabrik, men den er nu blevet afspærret.

Parker hvor som helst det er muligt, ofte findes der parkering på vejen, der fører ned til cementfabrikken. Vær omhyggelig med at overholde eventuelle ”ingen parkering”-skilte og indgange til huse. Biler bliver ofte fjernet i sommermånederne som følge af ulovlig parkering.

Klar, parat, start - turen starter her!