De bedste strande i Roses og Cabo de Creus

Roses er en af ​​de vigtigste byer i Alto Ampurdián og i dette område er der mange strande og noget for enhver smag: fra lang sandstrand med alle tænkelige faciliteter til små isolerede og afsides bugter, hvor du kan nyde solen og havets ro.
 
I denne artikel vil vi begynde med de bedste bystrande i Roses, hvor du finder masser af faciliteter og tilbud og slutte med de mere fjerntliggende strande i Cabo de Creus, hvor du finder små perler og kan være regent i dit eget paradis for en dag.

1. Bystrande: Playa de Roses, La Punta, Santa Margarita og Palangres

Playa de Palangres
 
I centrum af Roses er der forskellige sandstrande med lavt vand. På disse strande tilbydes også et væld af faciliteter, så de er helt ideelle, hvis du rejser med børn.
 
De næsten to kilometer strand i Roses er opdelt i tre forskellige sektioner: playa Nova, playa Rastrell og playa Salatar. Den er en af ​​de mest besøgte strande i Roses, da den ligger i gåafstand fra byens centrum. 
 
Tæt på fiskerihavnen finder vi på stranden La Punta, som er 550 meter lang og strækker sig helt til flodlejet Riera Ginjolers. Strandens placering, det fine sand og rolige vand gør den til en forholdsvis velbesøgt strand om sommeren.
 
Playa de Santa Margarita
 
Stranden Santa Margarida er en af ​​de mest kendte, da dens 650 meter af fint sand og helt klare, rolige vand er en attraktion for mange turister.
 
Lidt længere væk, omend kun 1 km fra centrum af Roses, ligger stranden playa de Palangres. Den er meget mindre en de føromtalte strande, da denne ikke overstiger en længde på 150 meter. Alligevel har denne strand et fint picnicområde med borde og bænke kun få skridt fra vandet, så det er ikke underligt, at denne strand er en af de mest populære strande i umiddelbar nærhed af Roses.
 
Hvis du holder af at være tæt på bystrande, kan vi anbefale at leje en feriebolig tæt på en af Roses’ strande, så du får mest muligt ud af dit ophold på Costa Brava. 

2. Canyelles Petites og Canyelles Grosses

Playa de Canyelles Petites
 
Cirka 4 kilometer fra Roses og uden at komme ind naturparken Cabo de Creus ligger to skønne strande med klart vand og gyldent sand, helt perfekte for den besøgende til at nyde solen og naturen uden at skulle opgive nogen faciliteter. Fra Roses kommer du nemt hertil både med offentlig transport eller med bil. 
 
Den strand, som ligger tættest på Roses og som ikke er en bystrand, er Canyelles Petites, og bag denne strand ligger en forhøjet strandpromenade, hvorfra der er en spektakulær udsigt ud over omgivelserne. Strandens faciliteter omfatter blandt andet brusere, restauranter og førstehjælp. 
 
På den ene side af Canyelles Petites finder vi den større strand la Cala Almadrava eller Canyelles Grosses, som er den sidste sandstrand inden Cabo de Creus. Vandet ved denne strand er meget lavvandet og der er næsten ingen niveauforskel, så det er en perfekt strand til børn. Den har en bane markeret til beachvolley og kajakudlejning. Det kan stærkt anbefales at tage en tur i en kajak og opleve de paradisiske strande i Cabo de Creus fra havsiden.

3. Cala Montjoi

Cala Montjoi
 
Syv kilometer fra Roses og et stykke inde i naturparken Cabo de Creus ligger stranden Cala Montjoi, som er 310 meter lang og perfekt til en familiedag ved havet.  For nogle år tilbage blev Cala Montjoi betragtet som et kulinarisk tempel, fordi det var her, at den berømte restaurant El Bulli med den lige så berømte kok Ferrán Adrià lå. I dag er restauranten lukket, men Costa Brava er stadig et paradis for dem, som holder af god og lækker mad, idet der langs hele kysten findes mange restauranter med Michelin stjerner.
 
Det er muligt at køre direkte til stranden, hvilket gør den til velbesøgt men ikke overfyldt. Vandet er ganske lavt og her er mange mindre både, som vælger at ankre op i dette område. Strandens mørke sand er blandet med mange små flade sten.
 
Den nemme adgang til stranden, de smukke omgivelser, der beskytter mod vind og det rolige vand gør Cala Montjoi et perfekt valg for dem, der rejser med børn. Stranden har endnu en attraktiv side: herfra kan man nå frem til nogle af de mest afsidesliggende og skjulte bugter i Cabo de Creus.

4. Cala Jóncols

Cala Jóncols
 
Cabo de Creus gemmer på en smuk og charmerende lille bugt kaldet Cala Joncols. Dette er en fantastisk oase med klart vand og en stenet havbund, som indbyder sine besøgende til at udforske havbunden enten ved dykning eller snorkling. Det nødvendige udstyr til begge aktiviteter kan lejes på stranden. 
 
Den relative vanskelige adgang til stranden sørger for at holde antallet af besøgende nede, og det er derfor en af ​​de bugter på Costa Brava med mest ro og stilhed. Stranden er lige til en filmoptagelse af et paradis. Trods de relativt få besøgende behøver du ikke undvære noget, for Cala Jóncols tilbyder de mest almindelige faciliteter som brusere, toiletter og udlejning af liggestol. Du kan nå Cala Joncols i kajak og med båd eller via en grusvej fra Cala Montjoi.

5. Cala del Canadell

Cala el Canadell
 
I området Cabo de Norfeu i hjertet af naturparken Cabo de Creus findes en lille uspoleret, afsondret og utrolig smuk bugt, et paradis for nudister.
 
Den kan ikke nås med bil men kun til fods, hvilket ikke gør den særlig nem at nå frem til. Derfor er den heller ikke særlig velbesøgt, selvom den egentlig fortjener at være det og blot ligger mindre end en kilometer væk fra Cala Jòncols. Der er ingen faciliteter på denne strand, så husk at medbringe alt selv. 
 
Fra Cala Canadell anbefaler vi at tage en udflugt ud til de grotter, som skjuler sig i klipperne langs Cabo de Norfeus kyst. 

6. Cala Càlitjas

Cala Càlitjas
 
Fra Cala Montjoi kan vi også nå Cala Calitjàs. Det er en smuk afsides bugt i Cabo de Creus, som er 130 meter lang, og hvorfra de besøgende kan nyde en utrolig panoramaudsigt ud over Cabo de Norfeu og de omkringliggende strande.
 
På grund af de få besøgende her er det almindeligt at finde nudister i denne bugt, men her er også mange som snorkler og dykker i området særligt omkring de store klipper, der adskiller Cala Calitjàs ​​og Cala Montjoi. Her findes også resterne af skibet Phedon, som sank i 1934 efter en eksplosion.
 
Ligesom resten af ​​bugterne ved Cabo de Creus kyst, består Cala Calitjàs af flade sten og klart vand med en stor  dybde temmelig tæt på kysten.

7. Cala Rostella

Cala Rostella
 
Cala Rostella byder os velkommen til et sandt drømmescenarium ved Middelhavet. Denne bugt er, hvad mange forbinder med paradisisk: uberørt, beliggende i et uspoleret grønt område med formidabelt turkisblåt hav. Den eneste ulempe er adgangsvejen, da det først kræver en tur i bil efterfulgt af en gåtur på ca. 15 minutter at nå frem.
 
Cala Rostella er 110 meter lang og består hovedsageligt af småsten. Takket være de mange fyrretræer, der omgiver stranden, er den godt beskyttet mod vinden. Hertil kommer det krystalklare vand og den livlige og flotte havbund, som tiltrække mange dykkerentusiaster. En sand oase.
 
 
 
Strandene i dette område af Costa Brava er sande paradisiske tilflugtssteder. Roses´ beliggenhed tæt på naturparken Cabo de Creus og områdets mange fantastiske strande og bugter gør Roses til et perfekt sted at nyde en drømmeferie.
 
At finde overnatning i Roses er ikke meget kompliceret, men for at hjælpe dig har vi her udvalgt de bedste ferieboliger i Roses. Grib din badedragt og glem ikke solcremen og et håndklæde. Så er du klar til at opleve dette paradis.